Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

Categorii: Retete cu putine calorii, Retete de post, Retete la cuptor, Retete simple, Retete de Sosuri si Salsa, Retete din America de Sud si Centrala

 

Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)
Pinterest

Am ales sa fac acest sos pentru "seara noastra mexicana" - de multe ori aleg o tematica dupa care sa gatesc - pentru ca in aceasta perioada legumele coapte au un gust mai bun decat cele proaspete. Mexicanii au si o varianta cu legume proaspete a acestui sos, dar orice s-ar zice, ardeii si rosiile in aceasta perioada nu se ridica la nivelul celor din vara. Asa ca pentru varianta cealalta asteptam legumele gustoase. Dar nu veti fi dezamagiti, e un sos picant (il faceti cat suportati voi de picant) foarte potrivit sa fie servit cu chipsuri tortilla.

Ingrediente
Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

4 rosii
2 ardei iuti (sau mai multi daca doriti extra picant sosul)
1 ardei gras rosu
1/2 ceapa
1/2 capatana usturoi
cateva fire patrunjel
2 linguri ulei
sucul de la 1/2 lamaie sau lime
1 lingurita oregano uscat
putin chimen macinat (optional)

Preparare
Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

  1. Punem toate legumele in tava cuptorului. Usturoiul si ceapa le invelim in folie de aluminiu. Coacem la 240C pentru 45 minute. Din cand in cand intoarcem ardeii sa se arda pe toate partile.
  2. Cand se racesc legumele le curatam de coaja, dar lasam partile arse ca sa dea sosului un gust de prajit.
    * puteti citit aici tehnica de coacere si curatare a ardeilor
  3. Punem toate ingredientele in robotel si mixam de cateva ori, astfel incat sosul sa nu devina prea fin, sa ramana bucatele de legume.
    * in loc de chimen si oregano puteti folosi o lingurita de condiment picant mexican
  4. Servim simplu cu chipsuri de malai (tortilla chips). Se poate servi si ca sos la diferite mancaruri, in special cele mexicane, de langa care acest sos e nelipsit.
 
Sos de legume mexican (Salsa Ranchera) - Curatam legumele coapte

1. Curatam legumele coapte

Sos de legume mexican (Salsa Ranchera) - Mixam totul in blender

2. Mixam totul in blender


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 10)  

 

Dip de ceapa

19 Ianuarie 2011

Dip de ceapa

Chutney de rosii

7 Februarie 2017

Chutney de rosii

Sos de vin rosu

16 Decembrie 2013

Sos de vin rosu

 

 

io io io  acum 5 ani - 3 Iulie 2009 18:21  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

nu imi place
 

Raluca Dumitrescu  acum 5 ani - 22 Octombrie 2009 19:15  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

acum ma apuc sa-l fac. iti spun in 45 de min cum a iesit.
PS: sunt sigura ca nu are cum sa iasa rau:D
 

Raluca Dumitrescu  acum 5 ani - 22 Octombrie 2009 22:21  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

Deci: sosul este foarte bun, insa imi pare mult prea "complicat" ca si gust, pt nachos.
 

vera  acum 5 ani - 15 Noiembrie 2009 12:55  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

Il fac pt a 2a oara si cantitate dubla (parca e mai bun dupa ce se raceste). Nu inteleg de ce comentariile nu sunt optimiste. Noua ne place ffff mult vesel .
 

bettybetty  acum 5 ani - 26 Noiembrie 2009 17:55  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

imi e pofta imi e pofta arata incredibil de bine
as vea sa incerc sa fac dar nu stiu daca imi va reusi
 

Alexandra  acum 5 ani - 15 Februarie 2010 11:30  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

imi e pofta ce-mi place. mersi de reteta.
 

marga  acum 3 ani - 20 Ianuarie 2012 10:25  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

chiar am cumparat tortilla chips si am facut acesst sos este nemaipomenit puipci vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel
 

Deea  acum 3 ani - 31 Martie 2012 11:55  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

acele chipsuri pot fi facute acasa? daca da...cum? xD
 

Ioana  acum 3 ani - 31 Martie 2012 12:06  

Re: Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

prin prajirea in ulei a foilor de tortilla din faina de porumb (speciala).
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus