Retete Culinare : e-Retete

 

Spaghete carbonara

Categorii: Retete cu branza, Retete din Italia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu ou, Retete cu paste, Retete rapide, Retete simple

 

Spaghete carbonara. Imagini pas cu pas pentru spaghete carbonara

Cunoscutele spaghetti alla carbonara, au devenit prima data cunoscute de noi sub numele de Spaghetele lui Nelu. Nelu, nasul nostru de cununie, care a locuit timp de o saptamana la o familie de italieni din zona Verona, a invatat sa prepare de la ei aceast tip de paste si mi-a facut si mie o demonstratie. Doar ca, preferinta personala a lui Nelu (o sa moara italienii cand aud asta) este sa serveasca aceste paste nu presarate cu parmezan ci cu bulion . Drept sa va zic si mie imi place aceasta varianta, dar va reamintesc ca nu face parte din reteta originala.

Ingrediente pentru Spaghete carbonara

250 gr spaghete
100-150 gr bacon (sau guanciale, pancetta)
50 gr parmezan razuit fin (pecorino sau amestec din cele doua)
2 oua
3 linguri ulei masline
sare, piper

Portii: 2

Spaghete carbonara - Preparare

  1. Spaghetele se pun sub forma de evantai la fiert intr-o oala cu multa apa si sare. Cand se inmoaie la baza, spaghetele vor aluneca in oala (le puteti ajuta un pic) si le lasati la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Baconul se taie fasii subtiri si se pune la prajit in ulei de masline, la foc mic, astfel inca grasimea sa se topeasca treptat si baconul sa aiba timp sa se prajeasca.
    * in Italia se foloseste pancetta (neafumata) sau guanciale, dar eu am pus intotdeauna bacon usor afumat, imi pare ca da gust mai bun
  3. Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retineti 1/4 cana din apa in care au fiert) si se pun peste baconul care trebuie sa fie deja crocant. Se presara sare si piper (3-4 prize) si se amesteca bine. Focul sub tigaia trebuie sa raman la mic ca sa nu facem omleta la pasul urmator.
  4. Se bat ouale si apoi se incorporeaza parmezanul in ele. Se toarna peste spaghete si se amesteca energic, pana spaghetele sunt acoperite de ou. Daca devin lipicioase cat timp amestecati, adaugati treptat apa in care au fiert spaghetele (eu am pus-o pe toata), pana sosul de pe spaghete arata cremos.
  5. Serviti imediat presarat cu putin piper si parmezan (aromat daca aveti) sau cu bulion pentru o varianta pur romaneasca

 
Click pe imagini pentru a mari

Punem spaghetele la fiert
Punem spaghetele la fiert
Prajim baconul
Prajim baconul
Ouale batute cu parmezan
Ouale batute cu parmezan
Spaghete carbonara
Spaghete carbonara

 

5 78

 

 

Retete similare 

Spaghete alla Gricia Spaghete cu branza si piper negru
Spaghete alla Gricia Spaghete cu branza si piper negru
Spaghete cu sos de ceapa si ansoa Spaghete cu sos de ciuperci
Spaghete cu sos de ceapa si ansoa Spaghete cu sos de ciuperci

3 persoane au incarcat fotografii cu "Spaghete carbonara". Vezi fotografiile »

 

Comentarii

Mariana  acum 4 ani 5 Octombrie 2009 13:15  

Re: Spaghete carbonara

Acuma sa n-o iei in nume de rau,dar si acum 3o ani se faceau(intreaba pe mama ta) din astea si atunci se numeau carbonara?pe naiba asta-i asa de forma si nu le numesc asa nici de-al dracului !
 

Ioana  acum 4 ani 5 Octombrie 2009 14:09  

Re: Spaghete carbonara

posibil, la noi sigur nu se faceau ca mi-as fi amintit. totusi e o mancare italiana dar poti sa-i zici cum vrei
 

Nelly Coman  acum 4 ani 5 Octombrie 2009 18:31  

Re: Spaghete carbonara

Super bun! Multumesc pentru idei, am mai facut reteta, dar nu mi-a reusit asa bine ca acum!
 

Laura  acum 4 ani 5 Octombrie 2009 19:49  

Re: Spaghete carbonara

Si eu le fac, dar adaptate. Adica bacon, parmezan,smantana si usturoi. Numai carbonara nu sunt, dar sunt fooarte bune. In alta ordine de idei, eu nu mi le aduc aminte de acu' 30 de ani, si teoretic ar trebui. De macaroane cu carne stiu, dar alea sunt altceva. Oare exista parmezan pe vremea aceea?
 

adry  acum 4 ani 5 Octombrie 2009 21:24  

Re: Spaghete carbonara

Vai de mine!!! Un sacrilegiu bulion peste carbonara !
Nu zic ca n-or fi bune dar in cazul asta numele de "spaghetele lui Nelu" este foarte potrivit !

P.S Ioana, eu nu pun deloc apa!
Cand bat ouale (pentru 2 persoane, 1ou+ 1 galbenus) cu parmigianul pun si niste lapte!
Si eu folosesc pancetta afumata desi reteta originala e cu guanciale!

[link]

 

Ioana  acum 4 ani 6 Octombrie 2009 11:57  

Re: Spaghete carbonara

stiam eu ca o sa lesini de la bulion de aceea am avut decenta sa nu pozez carbonara cu bulion, ci in forma originala, presarat cu parmezan.
eu pun apa in care au fiert pastele fiindca am vazut asta la Jamie Oliver, zicea ca amidonul lasat de pasta in apa in care a fiert face sosul mai cremos (si asta era valabil si la alte sosuri pentru paste)... si chiar a iesit cremos. in italia se pune lapte? nelu nu punea nimic.
 

Ioana  acum 4 ani 6 Octombrie 2009 12:10  

Re: Spaghete carbonara

hmmm, eu am trecut 4 portii din cantitatile date, dar daca ma gandesc bine sunt portii mai mici, cum mancam noi (eu si radu), nu portiile de paste care se servesc in mod normal la restaurante in romania. cred ca ar fi doar 2 portii uriase, din acelea care umplu farfuria....
 

adry  acum 4 ani 6 Octombrie 2009 13:21  

Re: Spaghete carbonara

Asa e cum zice Jamie Si eu cand scurg pastele opresc mereu o canita de apa (n-o folosesc mereu dar sa fie in caz de...)
La carbonara pun putin lapte, cam atat cat se pune intr-o omleta.
Nu e un ingredient din reteta originala a carbonarilor, dar cine mi-a impartasit reteta punea doua, trei linguri de smantana dulce (cea pentru frisca). Eu am inlocuit-o cu lapte!

P.S eu si sotul papam la o masa 300 g de paste
 

Ioana  acum 4 ani 6 Octombrie 2009 13:28  

Re: Spaghete carbonara

deci ce am facut eu e pentru 2 persoane... o sa corectez la reteta. noi am redus portiile de cateva luni, asa ca din 250 gr paste am mancat de 4 ori
 

adry  acum 4 ani 6 Octombrie 2009 16:14  

Re: Spaghete carbonara

Ioana ,noi suntem exagerati!!! Si eu de cand cu atatea paste am pus ceva kg!
Doza indicata e de 100g de persoana iar pentru cine e la dieta dietologul iti recomanda 60-70g!
 

ioanar  acum 4 ani 12 Octombrie 2009 14:25  

Re: Spaghete carbonara

suna bine...dar eu nu le fac cu ou...peste bacon adaug ciupercile taiate feli subtiri...si cand sunt gata adaug un baton de branza topita si eventual putina apa..apoi adaug spaghetele si la servire presar parmezan.

o sa incerc si cu ou.
 

Doina  acum 4 ani 16 Octombrie 2009 21:35  

Re: Spaghete carbonara

Eu le fierb atat cat este indicat pe pachet,apoi le scurg si le pun intr-o tigaie cu unt incin,le amestec 4-5 minute pe foc si le servesc calde amestecate cu nuci macinate si zahar.Sunt f bune ca desert.Incercati si nu veti regreta.Pofta buna!
 

lory  acum 4 ani 2 Noiembrie 2009 16:05  

Re: Spaghete carbonara

 

Alinna  acum 4 ani 3 Noiembrie 2009 09:30  

Re: Spaghete carbonara

lipseste pana di cucina intr-o adevarata pasta aceasta e nelipsita.nu se pune lapte sau alte chestii de genul asta.Numai bine
 

valentina  acum 4 ani 4 Noiembrie 2009 11:45  

Re: Spaghete carbonara

sunt un deliciu spaghetele carbonara, prima mancare si ultima care mia placut la capitolul spaghete!!
 

elena  acum 4 ani 17 Noiembrie 2009 10:51  

Re: Spaghete carbonara

Am pregatit si eu in Spania, aici li se spuneau spaghete a la carbonara iar eu le pregateam astfel,1 punga apaghete,bacon 300-400 gr,200gr cascaval,smantana lichida 1 kg
[nata],1 ceapa,sare si piper.Spaghetele se fierb in apa cu sare si putin ulei,iar cand sunt fierte se trec printr-un jet de apa rece.Ceapa si baconul se calesc in putin ulei ,cand sunt usor aurii se adauga smantana sarea si piperul si se lasa la foc mic 1h.Toata aceasta compozitie se amesteca cu spaghetele iar deasupra se pune cascavalul ras. Sper sa va placa
 

Teo  acum 4 ani 11 Ianuarie 2010 17:50  

Re: Spaghete carbonara

Super!Sper ca vei mai pune noi retete,pt ca ador spaghetele!:
 

claudio  acum 3 ani 5 Februarie 2010 15:30  

Re: Spaghete carbonara

vai de ei italieni ca habar nu au ei ce bune sunt cu bulion. bravo nelu sti tu ce sti. esti de-al meu . parerea mea e ca toate pastele sunt bune cu bulion asa mai acrisor facut la tara . reteta e fff buna multumim mult chiar daca o stiam cu bulion baut direct din sticla )
 

roxana  acum 3 ani 7 Februarie 2010 20:21  

Re: Spaghete carbonara

bravissima...reţeta originală e exact cum ai descris-o mai puţin apa adăugată.....suntdelicioase, rapid de făcut şi ieftine
 

roxana  acum 3 ani 18 Martie 2010 01:19  

Re: Spaghete carbonara

imi plac la nebunie spagetele a la carbonara. eu le fac altfel:se pu la fiert spagetele si intre timp facem sosul carbonara:
se pune la prajit o ceapa tocata marunt pana cand se rumeneste un putin apoi se aduga bacon afumat taiat marunt ,acesta se lasa si el sa rumenesca adaugam piper,boia dulce si vegeta dupa care punem smantana lichida si2-3cubuletede branza topita.cand sunt gata spagetele le adugati deasupra sosului carbonara amestecandule continuu.apoi adugati 2 galbenusuri de oaua deasupra spagetelor si continuati amestecand.se pot servi cu branza rasa pe deasupra.
pofta buna o sa va placa sigur
 

Mira  acum 3 ani 22 Martie 2010 19:50  

Re: Spaghete carbonara

De cand ma stiu am facut paste carbonara de toata jena: naclaite in smantana, cascaval ras incercand sa-mi iasa cat de cat ca la restaurant. Dar bineinteles ca nu mi-au iesit decat azi, cand am facut reteta de la tine. F bune. Radu le-a laudat non stop, iar el nu e un mare fan paste. Eu am gust f f putin, pt ca sunt la cura. Ma bucur nespus ca am descoperit reteta ta. In sfarsit fac si eu paste carbonara gustoase!
 

:)  acum 3 ani 16 Aprilie 2010 16:50  

Re: Spaghete carbonara

reteta italiana e asa: se fierbe pasta(spaghetti)in apa si sare.adik 8-10 min ...apoi se pune la calit pancetta fara ulei sau unt ...lasa ea grasime dar asta cand pasta e aproape gata .IN NICI UN CAZ NU SE PUNE APA SAU LAPTE!!!! se foloseste "panna" care ar fi smantana doar k la ei e putin mai dulce si mai cremoasa..deci nu incercati smantana romaneasca ...nu va iesi niciodata aceeasi treaba . apoi in functie de cata pasta facem punem doar galbenusul de la unul sau 2 oua impreuna cu aceasta smantana italieneasca (panna) si amestecam bine d tot .....apoi condimentam cu sare si piper negru( de unde si numele d carbonara -carbune) era mancare minierilor Cand pasta e fiarta bine o scurgem d apa iar daca si pancetta e rumena punem spagettele peste pancetta si amestecam cateva secumde.Dupa care inchidem focul si adaugam amestecul din oua, panna sare piper.invartim energig si gata .....parmezanul e atat d potional in aceasta reteta incat nu-l foloseste mai nimeni ....eu locuiesc in italia d muuuulllllltttttt .v-am pupat
 

Simona  acum 3 ani 16 Aprilie 2010 17:21  

Re: Spaghete carbonara

Asta se cam vede...
 

angi  acum 3 ani 29 Aprilie 2010 06:50  

Re: Spaghete carbonara

buna..si eu tot asa stiam ca nu se pune lapte,o smantanica dulce ..da si doar galbenusul de la ou
 

corina  acum 3 ani 7 Iunie 2010 23:49  

Re: Spaghete carbonara

buna, am pregatit si eu spaghetele si au iesit super, desi eram putin sceptica in privinta oualor crude din sos, insa am mai adaugat doar putina smantana si totul a iesit perfect.nota 10:D
 

ile  acum 3 ani 20 Iunie 2010 08:57  

Re: Spaghete carbonara

In sicilia le faceam asa: pastele se fierb. pancetta se caleste, ouale se bat ca pt omleta si-n ele se adauga parmezanul(plus condimente). se scurg pastele, se adauga oul cu parmezan si se amesteca bine pe foc, pana se face si oul. apoi se adauga si pancetta. E delicios, una dintre pastele mele preferate. (apoi mai e pasta on sarda si pasta o tonno). Va pup, pofta buna.
 

stefy  acum 3 ani 21 Iunie 2010 20:51  

Re: Spaghete carbonara

super reteta multumesc de idee am doar 13 ani si eu zic ca mia iesit destul de bune doar ca in loc de parmezan am folosit cascaval afumat si are o aroma :*:* multumesc mult abia astept sa le mananc
 

daniela marink  acum 3 ani 22 Iunie 2010 11:25  

Re: Spaghete carbonara

super buuuuuuuuune
 

Miky  acum 3 ani 27 August 2010 19:00  

Re: Spaghete carbonara

Eu locuiesc in Italia de mulţi ani chiar lāngă Verona, reteta este altfel decāt a ta, in nici in caz nu se pune apa, ulei iar de la ou doar galbenusul, in plus se adaugă smantana lichida( panna di cucina), reteta originala este f buna...
 

ian  acum 3 ani 7 Septembrie 2010 12:41  

Re: Spaghete carbonara

ca sa nu facem omleta cand adaugam ouale, ar fi mai bine sa batem ouale cu smantana cu sare si piper, si inainte de a aduga acest "sos" punem spaghetele peste bacon si apoi punem "sosul" astfel preparat. o sa iasa ceva mai bine, sunt convins.
 

flory  acum 3 ani 7 Septembrie 2010 16:59  

Re: Spaghete carbonara

Stiti ce i-mi place la voi k insistati,fiecare pe reteta voastra si va laudati,,a mea e mai buna,vine altul i-ti spun eu cum se face k eu sunt in italia de cand erau in fașă ,,fiecare mananca cum vrea si cu ce vrea ,si ce daca italieni nu au in reteta smantana,apa sau lapte.Daca italieni puneau Clor in reteta voi asa o faceati.Macar mancarea lor sa valoreze ceva k iei .si tineti-o tot asa.Va pupici
 

ana anuta  acum 3 ani 25 Ianuarie 2011 19:14  

Re: Spaghete carbonara

ce sa zic chear m-au amuzat toate comentariile,parerea mea este ca nu se pune albusul de la ou,dar fiecare face cum ii place
 

Ana Maria Balea  acum 2 ani 18 Februarie 2011 17:55  

Re: Spaghete carbonara

bun si eu fac frecventn dar ma oare se poate inlocui parmezanul cu branza e burduf? o sa incerc sa vad cum ies
 

moldo  acum 2 ani 22 Februarie 2011 10:35  

Re: Spaghete carbonara

stiu reteta asta din facultate, de la o prietena cu un prieten italian.le ziceam spaghete a la giulia. am aflat mai tarziu ca erau un fel de carbonara.
deci pe langa bacon caleam si un ardei gras si unl iute. aroma este foarte buna. puneam numa galbenusul de la ou intr0un amestec de smantana cu... mascarpone. au o aroma aparte. deasupra bineinteles parmezan(noi puneam cascaval ca parmezan nu prea gaseam) si patrunjel verde. e bun..si-mi aduce aminte de facultate....
 

ila  acum 2 ani 4 Martie 2011 11:58  

Re: Spaghete carbonara

Incercati sa puneti smintina de bucatarie si numai galbenusul de la ou.Amestecatile pe toate intr-un bol si puneti compozitia in tigaie dupa ce ati pus spaghetele.
 

mari  acum 2 ani 9 Martie 2011 15:59  

Re: Spaghete carbonara

dupa cum arata in poza spachetele se pare ca sunt gustoase,eu tot asa am fost in vizita la bucuresti la o prietena si nea pregatit spachete carbonara,ok iam cerut si eu reteta,si reteta este urmatoarea...prajesti in ulei de masline sunca afumata,cand sa prajit spre rumenire adaugi ceapa o mai lasi putin sa se caleasca,adaugi spachetele fierte si strecuratemai invati dupa care mai adaugi 3 galbenusuri se oua,smantana , cascaval sare ,piper,si patrunjel verde,este gutoasa am preparat si eu dupa reteta de la prietena mea si mia iesit foarte gustoase,nu stiu daca chiar aste sunt cu adevarat carbonara,cica a luat pr mea de la un restaurant reteta si asa se chema spachete carbonara,va doresc pofta buna,merita de incercat,nu regretati.
 

Ioana  acum 2 ani 9 Martie 2011 16:09  

Re: Spaghete carbonara

sunt super ok si cu smantana. practic smantana se pune daca nu vrei sa pui mult parmezan si atunci smantana da aceeasi cremozitate sosului (fara sa altereze prea tare gustul) pe care altfel o obtii cu o cant. crescuta de parmezan. se practica aceasta retete in restaurantele noastre unde sosul e mare parte smantana dulce, insa daca exagereaza (si pun mai multa smantana decat parmezan) gustul va avea de pierdut.
 

ana  acum 2 ani 21 Aprilie 2011 18:21  

Re: Spaghete carbonara

scuze ca te contrazic da pancetta e putin afumata asa ca mai informeazate
 

Ioana  acum 2 ani 21 Aprilie 2011 18:34  

Re: Spaghete carbonara

pancetta la origini NU este afumata, este doar tinuta cu sare si condimente, apoi uscata. acum in italia se mai vinde si in varianta afumata, dar este doar un produs derivat din pancetta. citeste oriunde cum se prepara pancetta si vei vedea ca nu se afuma.
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 19 Iulie 2011 13:27  

Re: Spaghete carbonara

Eu am folosit bacon cand am preparat reteta si a iesit foarte buna,doar ca trebuie servite imediat ,atunci parca au cel mai bun gust
Eu am gasit bacon deja taiat cubulete ici mici in mega image si mi am usurat un pic munca
 

Marian  acum 2 ani 8 August 2011 08:19  

Re: Spaghete carbonara

Incercati sa prajiti baconul intr-un cubulet de unt iar peste pastele calde puneti primadata unt si dupa acea puneti oul batut cu parmezan si baconul cu tot cu untul din tigae si mestecati citca 2 minute pana oul se face ca un sos.
 

lucian  acum 2 ani 5 Noiembrie 2011 09:23  

Re: Spaghete carbonara

adevarata carbonara italiana nu se face cu pancetta. se foloseste guanciale.. recomand pasta de cecco, si pasta garofalo.cele mai bune din lume.
 

cosmina  acum 2 ani 9 Decembrie 2011 05:09  

Re: Spaghete carbonara

eu doar acum am descoperit site_ul si sincer mi se pare ffff interesant si detaliat....si ana,scuza_ma draga dar pancetta cea originala u e afumata chiar de loc.asa ca mai informeazare tu..ptr ca si eu stau in italia si chiar cunosc
 

geo  acum 2 ani 29 Ianuarie 2012 10:57  

Re: Spaghete carbonara

bravo!!!!in sfarsit o reteta adevarata de carbonara
 

Florin Balint  acum un an 20 Februarie 2012 21:50  

Re: Spaghete carbonara

E un fel delicios de mancare si foarte satios, in Italia gasesti atat Pancetta afumata cat si Pancetta dulce deci fiecare dupa cum ii cer papilele, unii evita sa caleasca pancetta in ulei de masline optand pentru cel de floarea soarelui, chestia cu apa.... nu am fost nevoit niciodata sa o folosesc . Multumesc siteului pentru toate retetetle si multumesc MySpace ca imi pune DanzaKuduro )
 

olivia  acum un an 1 Martie 2012 13:49  

Re: Spaghete carbonara

nu se pune tot oul numai galbenusurile batute cu smantina dulce si grana!!!!
 

alina  acum un an 31 Martie 2012 20:39  

Re: Spaghete carbonara

foarte buna reteta, am facut o de vr 3 ori pana acum, dar am o problema si poate ma puteti ajuta cu un sfat...nu stiu din ce cauza mi se lipesc spaghetele, le fierb atata timp cat scrie pe pachet, pun sare, ulei in apa, nu le storc foarte tare si totusi devin lipicioase.Oare ce nu fac bine? sunt novice in bucatarie de asta intreb...va multumesc
 

Ioana  acum un an 1 Aprilie 2012 14:44  

Re: Spaghete carbonara

spaghetele in sine sunt lipicioase dupa ce le fierbi sau dupa ce pui sosul?
 

alina  acum un an 1 Aprilie 2012 14:51  

Re: Spaghete carbonara

da de cand le pun in strecurator le las cateva secunde tocmai sa nu se faca si mai lipicioase, apoi le amestec cu sosul si totusi se lipesc una de alta, nu sunt aspectuoase, de obicei am vazut la restaurante ca aluneca una pe alta pastele, nu se lipesc
 

Ioana  acum un an 1 Aprilie 2012 14:57  

Re: Spaghete carbonara

daca spaghetele pe care le folosesti sunt de calitate inseamana ca mai trebuie sa adaugi cateva linguri din apa in care au fiert cand le amesteci cu sosul. adaugi cate 1-2 linguri o data, amesteci... pana vezi ca aluneca sosul pe ele cum ai zis, fara insa a fi prea diluat (ca dupa aceea nu mai sta pe paste).
daca spaghetele nu sunt de calitate, vor deveni clicoase orice ai face si atunci cumperi alta marca.
ce marca de spagehte folosesti?
 

alina  acum un an 1 Aprilie 2012 15:10  

Re: Spaghete carbonara

folosesc spaghete baneasa, imi poti recomanda o alta marca mai buna?....multumesc pentru sfaturi
 

Cristina  acum un an 3 Aprilie 2012 23:55  

Re: Spaghete carbonara

@ Alina : nu mai cauta foarte multe explicatii, spaghetele pe care le folosesti sunt baiul, pe langa faptul ca se lipesc, sunt si gretoase fiindca se inmoaie prea tare. Incearca Barilla, Agnesi sau de Cecco. Dupa ce incerci una din marcile astea, te asteptam cu impresii Si ca sfat, nu e nevoie sa pui ulei in apa in care ferb, se fierb doar in apa multa si sare si respectand indicatiile privind timpul de fierbere de pe ambalaj. Daca nu iti plac al dente, mai lasa-le un minut. Bafta !
 

Ioana  acum un an 4 Aprilie 2012 10:25  

Re: Spaghete carbonara

subscriu la ce a scris Cristina.
 

sorin  acum un an 20 Aprilie 2012 04:10  

Re: Spaghete carbonara

Buna, daca ii permiteti sa adaug un ingredient la reteta dumneavoastra, este vorba de unt, da un gust foarte bun, incercati, gramaj nu stiu sa va spun, asa dupa gust, dar credeti-ma ca ii da un gust super.
 

ioana  acum un an 27 Aprilie 2012 17:08  

Re: Spaghete carbonara

Eu am altfel de reteta...nu stiu daca tot carbonara o fi ca oricum sunt o gramada de variante...si pana la urma nici nu conteaza numele cand ies super bune...zic eu...Eu le fac asa: Pun cepa la calit + bacon +1 jumatate pahar vin alb si las la scazut. Dupa ce a scazut adaug rozmarin verde nu din acela la plic care nu prea are nici un gust, piper sare si iar jumate pahar de vin la scazut. Dupa a doua tura de vin adaug smantana lichida si las acolo sa mai bolboroseasca. Daca sosul e prea subtire se pune galbenus,,,in functie de cat de gros vrei sa iasa. Pastele..fierte ca niste paste). se pune sosul peste ele si pe deasupra parmezan cu o rosie taiata cubulete miiici miiici si gata...aaia e
 

alex  acum un an 26 Mai 2012 19:10  

Re: Spaghete carbonara

panceta nu baco
 

senzed  acum un an 7 Iulie 2012 16:04  

Re: Spaghete carbonara

cred ca am gasit un secret pentru a pastra compozitia extracremoasa si cu un gust super... nu vreau sa fac reclama dar am repetat experimentul si imi pare a fi unul reusit... respectiv, in loc de parmezan sau cascaval razuit am utilizat emmentaler de la delaco, compozitia este delicioasa si super cremoasa, acest emmentaler nu se incheaga ca urmare a tratamentului termic compozitia ramanand cremoasa cremoasa.
 

mari  acum un an 18 Iulie 2012 23:09  

Re: Spaghete carbonara

as incerca si eu....n-am facut niciodata si as vrea sa fac pt ca sunt in pana de idei ce sa mai gatesc.voi reveni cu un comentariu dupa aceea .pe maine!!
 

Szaszka Elena  acum un an 12 Decembrie 2012 17:14  

Re: Spaghete carbonara

Am locuit in Italia cateva luni si acum fac carbonara cel putin o data pe saptamana...nu se pune smantana ...Bravo Ioana,tine-o tot asa,esti extraordinara!!!
 

simona roman  acum 11 luni 22 Martie 2013 19:03  

Re: Spaghete carbonara

eu pun spaghetele la fiert cu sare si unt pt a nu se lipi intre ele...pun bacon si ciuperci la prajit dupa ce sau prajit adaug smantana batuta cu un galbenus de ou si putina pasta de usturoi si amestec compozitia cu spaghetele pofta mare!!!!
 

irina  acum 8 luni 6 Iunie 2013 04:38  

Re: Spaghete carbonara

sincer...am mai vazut intrebarea aceasta,dar fara raspuns.Pot inlocui parmigiano cu branza de burduf?
 

Ioana  acum 8 luni 7 Iunie 2013 11:56  

Re: Spaghete carbonara

da, poti inlocui si apoi te asteptam sa ne spui si noua cum a iesit.
 

AleX  acum 6 luni 6 August 2013 15:50  

Re: Spaghete carbonara

Multora o sa le iasa omleta....mai bine pui spagetele in bolul cu oua ....
 

Cristina  acum 6 luni 8 August 2013 19:22  

Re: Spaghete carbonara

Se face un dus cu apa rece pastelor dupa ce au fiert?
 

Ioana  acum 6 luni 9 August 2013 09:15  

Re: Spaghete carbonara

nu se spala pastele dupa ce au fiert. se adauga in sosuri fierbinti si cu amidonul pe ele. astfel, sosul se va absorbi mai bine si se va mai ingrosa un pic.
 

mirela   acum 3 luni 9 Noiembrie 2013 20:14  

Re: Spaghete carbonara

buna ,eu am lucrat in restaurant la roma dar nu se pune oul intreg
adevarata carbonara se face asa
se pune ulei ,guanciale se foloseste intr-un restaurant care isi respecta clientii
se rumeneste bine se da deoparte
se pregateste separat un galbenus de ou de portie amestecat cu parmezan ,nu pecorino
cind pasta e gata se amesteca cu oul care devine cremos se mai adauga apa unde au fiert pastele,
apoi la urma guanciale
se amesteca bine pentru ca trebuie sa fie cremoasa carbonara apoi deasupra din nou in farfurie parmezan
 

Dana  acum o ora 31 Ianuarie 2014 19:31  

Re: Spaghete carbonara

RETETA DE PASTE CARBONARA ESTE UNA SINGURA, UNICA, NU CU BULIOANE SAU MAI STIU EU CE, DACA AI SCHIMBAT UN INGREDIENT POTI SA-I SPUI ORICUM, NUMAI ASA NU
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS