Retete Culinare : e-Retete

 

Spanac si cartofi sote

Categorii: Retete din Croatia, Retete garnituri, Retete cu legume, Retete de post, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple

 
Spanac si cartofi sote. Imagini pas cu pas pentru spanac si cartofi sote

Aseara am reprodus o cina din concediile noastre in Croatia: am avut dorada la cuptor cu spanac si cartofi sote si o sticla rece de chardonnay. Singurul defect a fost ca briza era calduta si batea dinspre calorifere nu dinspre mare.

Acest sote de spanac (sau frunze de sfecla) este garnitura preferata a croatilor langa orice peste prajit sau la gratar. Cei care ati fost deja acolo stiti asta, iar cei care veti merge nu veti putea sa-l ratati.

Dorada am preparat-o simplu: am crestat-o pe lateral (ca in aceasta reteta), am stropit-o cu suc de lamaie si am lasat-o sa stea 5 minute; apoi am presarat-o cu sare si piper inclusiv in taieturi. Am dat-o la cuptor la foc maxim pentru 15 minute; apoi am uns dorada deasupra cu putin ulei, am pornit grill-ul si am lasat-o sub grill inca 5 minute, pana pielea a devenit crocanta.

Cu vinul a fost cel mai simplu: l-am tinut la rece cateva ore inainte.

Dobar tek!

Ingrediente pentru Spanac si cartofi sote

500 gr spanac proaspat (sau frunze de sfecla)
3 cartofi
3 catei usturoi
50 ml ulei de masline extravirgin (de calitate)
sare, piper

Portii: 3-4

Spanac si cartofi sote - Preparare

  1. Intr-o oala se pune multa apa la fiert cu sare. Se adauga cartofii (curatati si taiati cuburi) si se fierb pana sunt facuti total.
  2. Se adauga spanacul (curatat si spalat) si se lasa inca 2-3 minute la fiert.
    * daca spanacul e mai batran (are frunze mari si mai groase) taiati-l fasii si lasati-l mai mult la fiert.
    ** daca folositi frunze de sfecla taiati-le fasii (fiindca sunt prea mari) si puneti-le la fiert de la inceput (cand adaugati cartofii) fiindca frunzele de sfecla au nevoie de 10-15 minute sa fiarba
  3. In acest timp curatati un catel de usturoi si pisati-l in mojar pana devine pasta. Adaugati in fir subtire ulei de masline (cam 20 ml) pana obtineti o "maioneza" de usturoi.
  4. Intr-o tigaie larga turnati restul de ulei (uleiul trebuie sa acopere fundul tigaii intr-o pelicula subtire) si adaugati restul de usturoi taiat felii subtiri. Incalziti uleiul la foc foarte mic pana incepe sa miroasa usturoiul.
  5. Scurgeti spanacul si cartofii de apa si puneti-i in tigaie. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  6. Sotati legumele la foc mare pentru 5 minute, amestecand des. Cu dosul lingurii sfaramati jumatate din cartofi. Cartofii sfaramti se vor amesteca cu uleiul de masline si vor da cremozitate mancarii.
  7. Gustati mancarea si adaugati mujdei de usturoi (cel preparat la pasul 3) dupa gust. Eu am pus cate o lingurita pe rand pana mi-a placut gustul (am pus 2 lingurite). Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.
5 18

 

 

Retete similare 

Spanac cu iaurt Tarta cu spanac
Spanac cu iaurt Tarta cu spanac
Iaurt cu spanac Spanac si anghinare gratinate
Iaurt cu spanac Spanac si anghinare gratinate

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Spanac si cartofi sote"

 

Comentarii

Mari Ana  acum 2 ani 4 Noiembrie 2011 10:03  

Re: Spanac si cartofi sote

Pare a fi o garnitura f. buna. Am sa o incerc cu prima ocazie cand pregatesc peste. Sa ai un weekend placut si creativ!
 

Ioana  acum 2 ani 4 Noiembrie 2011 12:23  

Re: Spanac si cartofi sote

da, este excelenta. de cate ori ma uit la poza asta mi se face pofta
weekend placut si tie!
 

ioana s.  acum 2 ani 4 Noiembrie 2011 20:10  

Re: Spanac si cartofi sote

parca mi-ai fi citit gandurile, chiar voiam ceva cu spanac! maine dimineata dau fuga in piata si il si cumpar, n-are cum sa nu iasa delicios! O sa il consum fara peste, poate cu ceva mai mult usturoi, o sa vad...nu strica sa ii pun si un pic de smantana, nu? Pupici!
 

Ioana  acum 2 ani 5 Noiembrie 2011 11:05  

Re: Spanac si cartofi sote

nu strica smantana, dar gusta-l inainte de a o pune si cred ca-ti va placea si fara.
 

ioana s.  acum 2 ani 5 Noiembrie 2011 12:26  

Re: Spanac si cartofi sote

sunt gata, am facut si spanacul ardelenesc, k tot imi mai ramasese... cred ca o sa pun in farfurie o potie imensa cu ambele feluri!!!
 

Miiky  acum 2 ani 5 Noiembrie 2011 20:44  

Re: Spanac si cartofi sote

imi place la nebuni!!!!!!!!!!!lam incercat ieri si tuturor lea placut doar ca am folosit altfel de carne :d:d
 

petro  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 16:52  

Re: Spanac si cartofi sote

hmmmm,ador spanacul,ce pofta mi-ai facut maine sigur il prepar,multumesc pt idee
 

ana maria gavriliu  acum 2 ani 2 Martie 2012 10:22  

Re: Spanac si cartofi sote

mie imi place spanacul dar sotuluisi copiilor mei nu totusi am sa incerc sa vad daca ii voi convinge sa manance
 

yo  acum un an 26 Martie 2012 15:29  

Re: Spanac si cartofi sote

Buna

O intrebare, cartofii la pasul 1 sunt curatati si taiati cubulete sau in coaja? Din poza nu prea mi-am dat seama.
 

yo  acum un an 28 Martie 2012 13:50  

Re: Spanac si cartofi sote

Scuze de deranj dar chiar doresc sa fac reteta si nu am primit un raspuns cartoffi se fierb in coaja sau se curata si se taie cubulete?

Multumesc
 

Ioana  acum un an 28 Martie 2012 13:56  

Re: Spanac si cartofi sote

curatati si taiati cuburi, ca pentru cartofi natur
 

PURCARU GEORGIANA  acum un an 28 Martie 2012 18:45  

Re: Spanac si cartofi sote

Am gatit "Spanac si cartofi sote",interesanta combinatie.
 

yo  acum un an 29 Martie 2012 10:27  

Re: Spanac si cartofi sote

Multumesc
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS