Supa crema de legume. Imagini pas cu pas pentru supa crema de legume

Cu asemenea retete vitaminizante si aromate e usor sa tii post.

Ingrediente
Supa crema de legume

2 cartofi
1 praz
1 ceapa
1 morcov mic
2 rosii (pot fi din conserva)
1/2 lingurita seminte de telina (sau 1 tulpina telina apio)
2 1/2 cani apa (sau supa de pui cand nu e post)
sare, piper negru

Ulei aromat

3 linguri ulei de masline
2 fire patrunjel
1 frunza de busuioc
sare mare

Portii: 3

Preparare
Supa crema de legume

  1. In uleiul incins se calesc prazul (partea alba si verde deschis) si morcovul taiat rondele, telina apio (daca ati optat pentru ea) si ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  2. Se adauga cartofii cuburi, rosiile strivite cu furculita si se acopera cu apa. Se adauga sare si piper dupa gust si se aduce la fierbere. Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa la fiert 30 minute. In ultimele 10 minute de fiert se adauga semintele de telina (daca ati optat pentru aceasta varianta).
  3. In blender se mixeaza totul pana devine ca o crema. Se drege de sare.
  4. Intr-un mojar se pun frunzele de patrunjel si cele de busuioc impreuna cu putina sare mare. Se piseaza pana devin pasta. Se adauga uleiul si se amesteca bine.
  5. Se serveste supa crema stropita cu ulei aromat si crutoane de paine.
 
Legumele fierb

1. Legumele fierb

Seminte de telina

2. Seminte de telina


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 

 

 

mary  acum 3 ani 28 Martie 2012 11:40  

Re: Supa crema de legume

 

Laura  acum 3 ani 28 Martie 2012 22:36  

Re: Supa crema de legume

Nu tin post, dar as face-o pt ca ne plac supele de legume, si asta are arome berechet.
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 3 ani 29 Martie 2012 12:44  

Re: Supa crema de legume

ioana, eu stiu ca rosiile sau bulionul se adauga dupa ce sunt fierti cartofii.daca pun rosiile odata cu ei nu raman tari?e super reteta dar cum spuneam...sunt la repaos.
 

Ioana  acum 3 ani 30 Martie 2012 09:32  

Re: Supa crema de legume

cartofii s-au fiert super bine, n-am avut probleme de genul asta. nici nu am auzut de asa ceva pana acum.
 

Diana Zodilahodis  acum 2 ani 20 Aprilie 2012 16:13  

Re: Supa crema de legume

O minunatie aceasta supa,eu am mai pus in plus un dovlecel si am folosit telina verde (apio) care ii da o savoare aparte.
 

Ioana  acum 2 ani 20 Aprilie 2012 16:52  

Re: Supa crema de legume

ai dreptate, telina apio (respectiv semintele de telina) sunt "secretul" acestei supe.
 

Roxana  acum 2 ani 26 Mai 2012 23:40  

Re: Supa crema de legume

Excelenta! Multumesc, Ioana.Am folosit 2 tulpini de telina apio si supa are un gust minunat
 

andreea  acum 2 ani 14 Ianuarie 2013 19:45  

Re: Supa crema de legume

eu am adaugat 2 catei de usturoi pisati pentru un plus de gust. a iesit o supa delicioasa!
 

Catalina  acum 2 ani 25 Ianuarie 2013 15:38  

Re: Supa crema de legume

Cand fac supe crema de legume, prepar si crutoane la cuptor, condimentate dupa plac
 

simo  acum 2 ani 26 Ianuarie 2013 22:59  

Re: Supa crema de legume

De ce cand bag cartofii in blender iese un pireu lipicios.am incercat si in combinatie cu legume si tot asa s-a intamplat. A iesit o cestie gumoasa.exista vreun secret?
 

Ioana  acum 2 ani 27 Ianuarie 2013 10:38  

Re: Supa crema de legume

da, piureul de cartofi nu se face in blender, robot sau cu mixerul. se face doar cu o ustensila manuala de pasat sau o presa de genul acesta: [link]
 

simo  acum 2 ani 27 Ianuarie 2013 12:45  

Re: Supa crema de legume

Da asta stiu.problema apare cand sunt mai multe legume printre care si cartoful.sa fiu mai clara.am un bebe de 8 luni la care am vrut sa-i fac legume pasirate printe care si cartof le-am fier toate si le-am dat la blender impreuna cu carnita.a iesit o chestie care se intindea pe care a dat-o afara dupa a doua lingurita.la supa crema care cotine pe langa alte legume si cartof,bagate la blender nu se intampla acelasi lucru? Multumesc mult
 

Ioana  acum 2 ani 27 Ianuarie 2013 13:00  

Re: Supa crema de legume

nu, la supele creme nu se intampla, de obicei contin prea putin cartof in raport cu restul legumelor sau contin destul lichid incat sa nu iasa lipicioase. incearca sa pui mai mult lichid cand pasezi legumele. nu-mi dau seama cum afecteaza carnea pasata toata textura si ce legume ai mai pus pe langa cartof?
 

simo  acum 2 ani 27 Ianuarie 2013 14:35  

Re: Supa crema de legume

Nu cred ca carnea are vreo legatura.am pus morcov.pastarnac.dovlecel.poate ca erau calde.sau poate ca nu am pus destul lichid.sau poate ca cartofii or fi fost de vina. Oricum am schimbat sortimentul de cartof si am facut cu cartof dulce care are alta textura.multumesc pt raspuns si pt site. Foarte bune retete. Am facut multe din ele si toate au iesit super bune.
 

Delia  acum 2 ani 29 Ianuarie 2013 12:29  

Re: Supa crema de legume

Tocmai am pregatit aceasta supa si a iesit o mancare gustoasa, aromata si hranitoare! O reteta excelenta si din punct de vedere a timpului de gatire si a costurilor. Singura parere de rau e ca nu am facut mai multa :-)
Ps. Eu am stropit crutoanele cu uleiul aromat si au avut mare trecere si de sine statatoare
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus