Tabbouleh

Categorii: Retete arabesti, Retete cu legume, Retete de post, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple, Retete salate

 

Tabbouleh
Pinterest

Salata care ma ajuta seara sa compensez unele excese culinare de peste zi. De exemplu in Turcia, imi placea atat de mult una dintre prajiturile lor cu scortisoara incat nu trecea ziua fara sa mananc cel putin doua. Solutia, ca sa nu vin acasa cu kg nedorite, a fost ca la cina sa cer la barul de salate sa-mi faca acest amestec.

Unul dintre elementele esentiale ale acestei salate este tocarea verdeturilor, fara a le strivi deloc. Pentru asta ele trebuie sa fie perfect uscate si sa folositi un cutit bine ascutit.

Ingrediente
Tabbouleh

1 legatura patrunjel
5 frunze menta
1 rosie mica (sau 5 rosii cherry)
2 fire ceapa verde (sau echivalentul in ceapa mica, chives)
1 1/2 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei masline
1 lingura cu varf bulgur
3 linguri apa fierbinte
1 varf cutit ienibahar macinat
1 varf cutit scortisoara macinata
2 varfuri cutit coriandru macinat
sare, piper negru

Portii: 1

Preparare
Tabbouleh

  1. Este foarte important in acesta reteta ca verdeturile (patrunjelul si menta) sa fie complet uscate. Cel mai simplu e sa le spalati cand le cumparati si le lasati sa se usuce. Cand veti avea nevoie de ele vor fi uscate, ceeea ce le va face usor de tocat.
  2. Intr-o cescuta amestecati bulgurul cu ienibahar, scortisoara si coriandrul. Adaugati si putina sare si piper negru. Acoperiti bulgurul cu apa fierbinte, amestecati rapid si acoperiti cescuta cu o farfurioara. Lasati sa stea pana terminati restul pasilor.
  3. Tocati marunt patrunjelul si menta cu taieturi ferme, fara a reveni cu cutitul peste partea tocata. Asezati-le intr-un bol.
  4. Tocati ceapa rondele. Puneti-o peste verdeturi.
  5. Cu o furculita afanati bulgurul pana se desface bob cu bob. Puneti-l peste verdeturi.
  6. Taiati rosia cubulete (daca aveti rabdare se poate curata de coaja si seminte inainte) si puneti-o in bol.
  7. Adaugati sucul de lamaie si uleiul si amestecati totul usor. Gustati de sare.
  8. Serviti-o cu lipie libaneza sau paine prajita.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

 

 

Maria  acum 9 luni - 7 August 2014 11:12  

Re: Tabbouleh

Cand spui uscat te referi la faptul sa nu fie cu apa
ce ramane de la spalat.
Eu le usuc in hartie absorbanta.Nu mi-am cumparat inca o centrifuga-necesara si la salata verde etc.Multumesc
 

Silvia  acum 9 luni - 7 August 2014 11:40  

Re: Tabbouleh

O fac si eu ,dar nu ii puneam coriandru,enibahar cred ca este foarte buna cu aceste ingrediente.
Multumesc Ioana
 

Ioana  acum 9 luni - 7 August 2014 11:44  

Re: Tabbouleh

da Maria, adica uscat dupa spalare, nu deshidratat vesel nu e suficient sa-l usuci cu servetele sau in centrifuga, tot va ramane umed si frunzele se ofilesc rapid cand le strangi ca sa le toci si nu raman crocante in salata. uscat de tot. si gustul dar si aspectul depind de asta.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus