Taietei cu ciuperci

Retete asiatice Retete cu ciuperci Retete cu paste Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple

Reteta Taietei cu ciuperci

Pachetul pentru pranz: preparat cu taietei soba (de hrisca) cu indice glicemic mic; este bun rece sau cald.

Ingrediente

200 gr taietei de hrisca (soba; puteti folosi si alt tip de taietei)
300 gr ciuperci champignon brune
2 catei de usturoi 
1/2 lingurita ulei de susan
1 lingura seminte susan
1 lingura ulei

Sos

100 ml supa de pui (sau apa pentru varianta de post)
2.5 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1/2 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita amidon

Portii: 2-3

  1. Se prajeste susanul intr-o tigaie fara grasime pana devine usor rumen. Se amesteca ingredientele pentru sos. Se curata ciupercile de codite si se taie felii.
  2. Se pun taietetii la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  3. Se incinge uleiul intr-un wok sau o tigaie larga. Se calesc ciupercile, la foc mare, amestecand rar, pana sunt facute (cca 3-4 minute).
  4. Se adauga usturoiul strivit si se mai calesc 1 minut.
  5. Se toarna sosul peste ciuperci si se fierbe inca 1-2 minute, pana sosul se ingroasa.
  6. Se adauga taieteii scursi si uleiul de susan. Se amesteca bine.
  7. Se servesc taieteii presarati cu susan.

Taietei de hrisca

Taietei de hrisca

Ciupercile sotate

Ciupercile sotate

Ciupercile cu sos

Ciupercile cu sos

Comentarii (6)

 

Simona  acum 10 ani - 3 Octombrie 2013 10:50  

Indiferent de taiteii alesi, de tenta asiatica (susan, soia, ghimbir) sau nu, ramane UN DELICIU ! Daca pun ghimbir ras, cam cat ma sfatuiesti - la cantitatile de aici ?
 

Ioana  acum 10 ani - 3 Octombrie 2013 10:57  

ideal cu ghimbir ras, din pacate eu nu mai aveam. cam 1/2 lingurita ras, adaugat deodata cu usturoiul.
 

Gabi  acum 9 ani - 24 Septembrie 2014 21:46  

Arată și probabil ESTE delicios. Întrebarea mea de novice: De ce nu și codițele? Sau sunt acolo și nu le-am văzut eu? Mulțumesc!
:)
 

Ioana  acum 9 ani - 25 Septembrie 2014 09:29  

nu-mi plac coditele asa sotate, de aceea le curat, dar daca pentru tine sunt ok, le poti felia si pe ele.
 

Gabi  acum 9 ani - 26 Septembrie 2014 13:09  

Am înțeles, mulțumesc!
 

Stefania  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 22:06  

Multumesc pt reteta! Foarte buna!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...