Taietei cu vita si broccoli

Retete asiatice Retete cu legume Retete cu paste Retete rapide Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Taietei cu vita si broccoli

Am visat broccoli toata saptamana. Vita cu broccoli am pregatit-o de doua ori. Prima data fara taietei, doar cu orez fiert. Si a doua oara asa, cu taietei cu ou. E genul de comfort food care imi place sa o pregatesc in ziua in care alerg.

Daca si voua va place broccoli, ramaneti pe receptie... saptamana asta vin alte idei cu broccoli.

Ingrediente

1 steak bavette (cca 200 gr)
200 gr buchetele broccoli 
150 gr taieteti chinezesti cu ou
1 lingurita rasa amidon
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
3 linguri ulei

Sos

8 linguri sos de soia slab sarat (Kikkoman)
8 linguri mirin
2 linguri rase de zahar
2 catei usturoi striviti
1 lingura ghimbir razuit 
2 linguri suc de lime (sau lamaie)

Portii: 2

  1. Se pun intr-o craticioara ingredientele pentru sos si se fierb pana se reduc la jumatate (cca 10 minute). Se strecoara sosul, presand bine resturile din sita ca sa extrageti tot sucul. Dupa ce se racoreste sosul trebuie sa aiba consistenta unui sirop.
  2. Carnea se taie fasii perpendiculare pe fibra, de 1/2 cm.
  3. Se presara carnea cu bicarbonat, se amesteca bine si se lasa sa stea 15 minute. Se spala bine sub jet de apa, se scurge si apoi se absorb bucatile de carne cu servetele de bucatarie.
    Se maseaza cu 1 lingurita sos de soia si 1 lingurita de amidon si se lasa sa stea inca 15 minute
  4. Broccoli se desface in buchetele mari care se taie apoi felii. Feliile se vor aseza mai bine in tigaie si se vor sota mai usor.
  5. Se prepara taieteii conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg.
  6. Se incinge tare un wok sau o tigaie larga de fonta. Cand e fierbinte se adauga 2 linguri de ulei. Se soteaza carnea scurt, amestecand de cateva ori, doar pana-si schimba culoarea. Se scoate imediat din tigaie.
  7. Se adauga inca 1 lingura de ulei si se soteaza broccoli, amestecand din cand in cand (cca 5 minute; il verificati si daca il doriti mai facut il sotati in continuare). Se scoate broccoli pe o farfurie si se presara cu putina sare.
  8. Se adauga carnea la loc in tigaie impreuna cu jumatate din sosul redus. Se fierb impreuna cam 1 minut, pana carnea se acopera de sos si arata caramelizata (inchisa la culoare si lucioasa).
  9. Se trage tigaia de pe foc, se adauga restul de sos si taieteii. Se amesteca bine, pana taieteii absorb sosul. Se adauga broccoli. Se drege de sare.

Broccoli taiat felii

Broccoli taiat felii

Broccoli sotat

Broccoli sotat

Carnea cu sos

Carnea cu sos

Comentarii (2)

 

olga  acum 9 ani - 28 Ianuarie 2015 10:44  

Perfect arata!
 

Simona  acum 9 ani - 28 Ianuarie 2015 20:26  

Ooo, ce bine! de vreo doua luni broccoli e si vedeta mea.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...