Taitei cu varza

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete din Ungaria

Reteta Taitei cu varza

Taitei cu varza =P~ Cine n-a mancat asa ceva? Este o reteta simpla, rapida si mai ales ieftina. Chiar am socotit si totul m-a costat doar 5 lei.

Ingrediente

1 varza mica (aprox 1 kg)
200 gr taitei lati
1 ceapa
5 linguri ulei
4 prize piper (sau dupa gust)
sare

Portii: 3-4

  1. Varza se taie fideluta si se framanta 1 minut cu 1 lingurita rasa de sare. Se lasa 5 minute sa se inmoaie.
  2. In timpul acesta tocati ceapa marunt si caliti-o in uleiul incins. Folositi o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul).
  3. Puneti taiteii la fiert in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Adaugati varza peste ceapa si caliti-o putin peste 10 minute, la foc mediu, amestecand des sa nu se arda. Spre sfarsit dati focul la mic. Cand e aproape gata condimentati-o cu piper.
  5. Adaugati taiteii scursi de apa si amestecati bine. Gustati de sare.
  6. E buna si reincalzita.

Adaugam varza fideluta

Adaugam varza fideluta

Varza e calita

Varza e calita

Adaugam taiteii

Adaugam taiteii

Taitei cu varza

Taitei cu varza

Comentarii (58)

 

Ultimele comentarii

bobo  acum 10 ani - 18 Ianuarie 2014 20:03  

Eu reteta aceasta am facut-o totdeauna cu pastele numite in Italia "farfalle". Noi o numim "fluturasi cu varza" si ii facem numai cu varza dulce. E un deliciu, cred ca e buna si cu taitei dar nu vreau sa incerc ca avem fluturasi destui.
 

ramona vuin  acum 10 ani - 6 Aprilie 2014 09:03  



Noua ne place cu varza murata,ni se pare mai faina decit cu varza dulce,gusturi...
 

AlexShiAtat  acum 9 ani - 28 Februarie 2015 14:47  

NU AM FACUT DAR AM SA FAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) :p
 

gheorghe felicia  acum 9 ani - 12 Martie 2015 08:03  

Doar dou-trei variante din aceasta gama, de taitei, am preparat si toate au fost excelente. Voi incerca. in continuare, si pe celelalte. Multumim. :)
 

Laura  acum 7 ani - 22 Septembrie 2016 21:02  

Salut. Eu acum pregatesc aceasta reteta.
Imi aduc aminte de pe vremea cand facea bunica taiteii ca varza era mai calita, avea culoare aurie si pe alocuri rosiatica. Nu am reusit niciodata sa calesc varza la fel. Incerc acum sa o las mai mult pe foc sa vad ce iasa.
Oricum, vreau sa multumesc Ioanei pentru acest site. Pentru mine este o adevarata inspiratie.
 

Ioana  acum 7 ani - 23 Septembrie 2016 10:06  

Laura, cineva a scris undeva ca framanta varza cu sare si apoi o lasa 1 ora sa stea, dupa care stoarce din ea tot sucul lasat in acest timp si abia apoi o pune la calit. astfel devine mai inchisa la culoare. poate incerci asa, poate asta este explicatia... eu daca nu o storc, nici asa, nici la cuptor nu mi se inchide la culoare.
 

Laura  acum 7 ani - 24 Septembrie 2016 04:59  

Multumesc pentru sfat. Am sa incerc asa data viitoare.
Acum am tinut-o mai mult la calit, cam jumatate de ora si a iesit foarte gustoasa. S-a mai inchis la culoare insa tot n-a fost chiar ca pe vremuri. Mai incerc, poate intr-o zi reusesc sa obtin acel gust dupa care tanjesc.
Oricum, reteta este foarte buna, s-a mancat in intregime iar mesenii au fost incantati. O recomand cu caldura tuturor.
 

sary  acum 7 ani - 3 Noiembrie 2016 14:10  

Acum am terminat de mancat taiteii cu varza, sunt deliciosi, reteta merita nota 11.
 

Issa  acum 7 ani - 16 Noiembrie 2016 11:52  

Culoarea maronie si gustul dupa care tanjim e de la faptul ca buncile noastre gateaula cuptor cu lemne, nici nu se compara, mancarea e mult mai gustoasa la foc de lemne :)
 

Emilia  acum 11 luni - 30 Mai 2023 05:17  

Bunica pregatea reteta cu taietei de casa taiati patratele. Nu folosea ceapa. Varza se caleste indelung, pana lichidul se evapora complet, se adauga o lingura de zahar, se amesteca continuu pana se caramelizeaza usor. Se pune piper macinat si se verifica de sare. Se amesteca cu taietei fierti.

 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...