Tarta cu coacaze negre

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete cu fructe, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Tarta cu coacaze negre
Pinterest

Martisor dulce. Saavetioprimavaraminunata!

Ingrediente
Tarta cu coacaze negre

Crusta

120 gr faina alba
90 gr unt (85% grasime)
3 linguri apa rece
1 lingurita zahar
1 priza sare

Umplutura

250 gr coacaze negre (pot fi congelate)
60 gr zahar
7 gr amidon
1/2 lingurita pasta de vanilie (sau miezul de la 1/2 pastaie vanilie)
70 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
30 ml lapte
1 ou

Portii: 4

Preparare
Tarta cu coacaze negre

  1. Apa pentru crusta se tine la congelator cu 15 minute inainte de a o folosi.
  2. Se punein robot faina, zaharul si sarea. Se adauga 1/2 din unt taiat cubulete si se mixeaza la viteza medie pana arata ca pesmetul. Se adauga si restul de unt taiat cubulete si se mixeaza iar la viteza medie, de data asta mai scurt, cateva pulsuri, doar pana untul e amestecat cu faina si raman bucatele mari cat bobul de mazare.
  3. Cu robotul mergand se adauga cate 1 lingura de apa rece gheata, pana aluatul se aduna in jurul axului robotului.
  4. Se pune aluatul in folie de plastic, se aplatizeaza si se da la frigider intre 30 minute si 1 ora.
  5. Se intinde foaie subtire care sa intre in tava (dreptunghiulara 35 x 10 cm sau rotunda de 20-21 cm diametru). Se aseaza foaia in tava si se trece cu sucitorul pe margini ca sa se desprinda excesul de aluat.
  6. Se da tava cu crusta la congelator timp de 15 minute.
  7. Se aseaza hartie de copt peste crusta si se umple cu boabe de fasole sau orez. Se coace crusta la 180C timp de 15 minute. Se scoate foaia cu boabe si crusta se mai coace inca 10 minute, tot la 180C, pana e usor rumena pe margini si pe fund.
  8. Se scoate crusta din cuptor si se lasa sa se racoreasca pana se prepara umplutura.
  9. Se amesteca zaharul cu amidonul si vanilia. Se amesteca laptele cu smantana (sau se pot folosi 100 ml smantana dulce 15% in loc de smantana pt. frica si lapte). Se adauga treptat peste amestecul cu zahar, la inceput putin ca sa se dizolve amidonul. Se adauga oul si se bate amestecul cu telul pana e omogen.
    * puteti creste cantitaea de zahar, cu 60 gr tarta iese acrisoara
  10. Se presara coacazele pe fundul crustei (decongelate si scurse de suc daca e cazul). Se toarna crema cu oua incet peste ele pana se umple crusta aproape de tot.
  11. Se coace tarta la 170C timp de 20-25 minute (pana crema e inchegata si usor umflata; dupa ce se umfla nu o mai lasti mult la cuptor, crema se va coace prea tare si se va fisura).
    * tarta se poate coace si intr-o tava rotunda de 16 cm diametru, cu pereti mai inalti (cca 4.5 cm); astfel, puteti adauga cantitate dubla de amestec cu oua si tarta va avea mai multa crema sub stratul de coacaze; timpul de coacere va fi un pic mai mare
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 

 

 

olga  acum 12 minute - 2 Martie 2017 07:46  

Re: Tarta cu coacaze negre

Sa ai o primavara magnifica, splendida, surprinzatoare si plina de iubire !!!!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus