Telemea cu rosii la cuptor

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete din Grecia, Retete la cuptor, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Telemea cu rosii la cuptor
Pinterest

Cel mai simplu bouyourdi, nici nu e nevoie de reteta. Doar presarati strat dupa strat si bagati la cuptor. Cu asta i-am rasfatat eu pe toti cei care au trecut pe la mine saptamana trecuta. Au fost asa dezamagiti cand au aflat ca nu e postata pe site, incat le-am promis ca azi o sa o gaseasca aici.

Ingrediente
Telemea cu rosii la cuptor

150 gr telemea/feta de oaie (sau capra; alegeti neaparat o telemea sfaramicioasa si care sa nu fie sarata)
1 rosie mica
1 ardei semi-iute bulgaresc mic
2-3 linguri ulei masline extravirgin
oregano uscat

Portii: 2

Preparare
Telemea cu rosii la cuptor

  1. Intr-un vas termorezistent cu pereti josi se presara branza sfaramata (nu va chinuiti sa o maruntit prea tare) astfel incat sa obtineti un strat care acopera fundul vasului.
  2. Se presara ardeiul taiat cubulete (curatat inainte de seminte si cotor).
  3. Rosia se cresteaza in X, se opareste 15 secunde apoi se curata de coaja. Se taie rondele si rondelele se taie in patru. Se aseaza bucati de rosii peste branza, fara insa sa o acoperiti de tot.
  4. Se presara oregano si se picura uleiul pe toata suprafata.
  5. Se da la cuptor, la 200C, timp de 15 minute. Se serveste imediat, cu paine proaspata.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (4 puncte / total voturi: 7)  

 

Crema picanta de feta

20 August 2015

Crema picanta de feta

Feta la cuptor

18 Iulie 2011

Feta la cuptor

Salata mediteraneana

25 Noiembrie 2009

Salata mediteraneana

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus