Retete Culinare : e-Retete

 

Tocanita de iepure cu masline

Categorii: Retete cu carne de iepure, Retete de mancaruri cu carne, Retete de Pasti

 

Tocanita de iepure cu masline. Imagini pas cu pas pentru tocanita de iepure cu masline

Carnea mea preferata, de iepure... Iar aceasta e o reteta simpla dupa care o puteti prepara.

Ingrediente pentru Tocanita de iepure cu masline

700 gr carne iepure (1/2 iepure)
1 conserva de 400 gr rosii
1 ceapa
3 catei usturoi
cimbru
2 foi dafin
sare
piper
2 linguri ulei
1 mana masline negre

Portii: 3

Tocanita de iepure cu masline - Preparare

  1. Se incinge uleiul intr-o oala si se prajesc bucatile de carne pe ambele parti, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  2. Se scoate carnea din oala si se adauga in loc ceapa tocata si se lasa pe foc pana se inmoaie un pic.
  3. Se adauga usturoiul strivit, rosiile cu tot cu suc, foile de dafin, se condimenteaza totul cu sare, piper si cimbru. Se aseaza bucatile de carne in sos si se toarna cca 100 ml apa.
  4. Se lasa totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute.
  5. Se adauga maslinele (fara samburi daca doriti) si se mai lasa la fiert 5 minute fara capac. Se serveste cu orez sau piure de cartofi.

 
Click pe imagini pentru a mari

Tocanita de iepure cu masline
Tocanita de iepure cu masline

 

5 62

 

 

Retete similare 

Ciulama de iepure Caprioara la ceaun
Ciulama de iepure Caprioara la ceaun
Friptura de pui (pui stifado) Tocanita de vita si vinete
Friptura de pui (pui stifado) Tocanita de vita si vinete

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Tocanita de iepure cu masline" »

 

Comentarii

Luigi Pergamo  acum 5 ani 23 Martie 2009 12:04  

Re: Tocanita de iepure cu masline

 

angela  acum 5 ani 23 Martie 2009 20:03  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Ioana ce zici ,merge si cu pui?
 

Ioana  acum 5 ani 23 Martie 2009 20:08  

Re: Tocanita de iepure cu masline

merge sigur, e similara cu reteta de aici [link] dar cu mai multe rosii plus maslinele
 

angela  acum 5 ani 23 Martie 2009 20:20  

Re: Tocanita de iepure cu masline

intrebarea e de la vecina mea ,care are un iepuras si nu vrea sa manace carne de iepure! m sa-i dau reteta ,multam!
 

Ioana  acum 5 ani 23 Martie 2009 20:33  

Re: Tocanita de iepure cu masline

banuiesc ca e viu iepurasul nici eu nu l-as manca daca ar fi crescut de mine, dar cred ca asta e valabil pentru orice animalut
 

angela  acum 5 ani 24 Martie 2009 08:10  

Re: Tocanita de iepure cu masline

ea a avut dintotdeauna ca animal de companie ,iepurasi! nici nu banuiam ca sant asa de inteligenti si smecheri!si mai ales nu stiam ca adora ciocolata,intr-o vreme fura bomboane de ciocolata se ascundea si le manca.
 

natalia  acum 5 ani 24 Martie 2009 17:14  

Re: Tocanita de iepure cu masline

salut, intru si eu un pic ́n conversatie eu fac des iepurele ́n acest mod si asigur cà e foarte bun, mai ales ćnd ́l servesc la màmàligutà, dar e un mic particular divers : eu, ́nainte de a pràji carnea, o dau prin fàinà albà, astfel devine f. moale(de obicei e un pic atoasà) si sosul se ́ngroasà putin.
 

Ioana  acum 5 ani 24 Martie 2009 19:10  

Re: Tocanita de iepure cu masline

natalia, mai fac si eu asta chiar si la carnea de pui, se face si mai aurie carnea cand o prajesti si da, ingroasa sosul nitel.
 

cristina  acum 5 ani 13 Aprilie 2009 13:58  

Re: Tocanita de iepure cu masline

tocanita este pe foc... miroase de imi vine sa mor de pofta, abia astept sa se faca si sa vina sotul sa mancam impreuna, multumesc pt reteta, eu pregateam doar friptura din iepure
 

Ioana  acum 5 ani 13 Aprilie 2009 14:44  

Re: Tocanita de iepure cu masline

cristina, mai avem si ciulama [link] ,daca iti place carnea de iepure

sa-mi spui cum faci friptura, poate imi dai idei noi, si eu vreau sa fac o fripturica de iepure in curand
 

cristina  acum 5 ani 13 Aprilie 2009 20:44  

Re: Tocanita de iepure cu masline

sotul...venit,vazut, gustat...excelent, pot da nota 20?
Ioana, eu mananc carne de iepure de 2 ani, cand m-am recasatorit,sotului ii placea friptura de iepure si la indicatiile lui am pregatit fripturica:
carnea de iepure o sarez, o piperez, ii pun putin cimbru si o impanez cu usturoi ( el zicea si cu afumatura dar eu nu pun, probleme de sanatate ) o las 2-3 ore apoi pun iepurele la cuptor in tava cu putin ulei si o cana de apa, cand este pe jumatate facut adaug o cana de vin rosu,dupa ce sting focul, imediat mai pun putin usturoi zdrobit.
 

Ioana  acum 5 ani 13 Aprilie 2009 21:03  

Re: Tocanita de iepure cu masline

vad ca tehnica descoperita de mine cu sararea carnii cu cateva ore inainte functioneaza si pe iepure. ha, abia astept sa o pun in practica, mie mi-ar surade si putin bacon afumat deasupra.
 

johnny  acum 5 ani 23 Aprilie 2009 18:16  

Re: Tocanita de iepure cu masline

BUN...BUN tare mai dati idei
 

Anca  acum 5 ani 1 Mai 2009 11:16  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Am si eu o bucata de iepure, nu stiu daca e vanat sau de casa, dar oricum reteta merita incercata. N-am mai mancat iepure de ani buni si am uitat gustul carnii de iepure , dar il voi pregati dupa aceasta reteta. O zi buna tuturor si nu pierdeti prea mult timp in bucatarie.
 

Ioana  acum 5 ani 1 Mai 2009 12:28  

Re: Tocanita de iepure cu masline

daca e de casa o sa-ti iasa bine, dar daca e vanat nu se va face carnea in doar 40 minute. iepurele de casa se fierbe ca si carnea de pui, foarte repede, dar cel salbatic e mai fibros, trebuie tinut in vin sau alte tipuri de marinate sa-l fragezesti un pic. sa ma tii la curent cum a iesit.
 

nicu  acum 5 ani 9 Iunie 2009 00:09  

Re: Tocanita de iepure cu masline

vreau sa spun ca am facut si eu un iepure dupa reteta asta numai ca am mai pus morcov,ciuperci,lamiie si putin otet a iesit super buna
 

mary  acum 5 ani 22 August 2009 23:08  

Re: Tocanita de iepure cu masline

cred ca este foarte bun, dar fara masline nu se poate?
 

Elena  acum 4 ani 28 Noiembrie 2009 12:08  

Re: Tocanita de iepure cu masline

buna tuturor.am si eu o intrebare am doi iepuri dar nu sunt de casa i a vanat sotul meu.nu merge sa aplic reteta asta?va rog ce ma sfatuiti nu am mai gatit niciodata carne de iepure si am si foarte multe emotii pentru ca mi e frica ca nu o sa imi iasa. am citit ioana ca ai spus la un moment dat ca trebuie marinat daca nu fac asta ce se inampla?
 

Ioana  acum 4 ani 29 Noiembrie 2009 10:58  

Re: Tocanita de iepure cu masline

elena, daca iepurele e vanat atunci musculatura este foart4e dezvoltata. deci carnea e fibroasa si daca o pregatesti fara marinare nu va fi frageda destul. altfel spus iti vei rupe dintii in ea

deci daca sotul tau a vanat iepuerele, acesta ar trebui lasat vreo 4 zile la aer, sa se zvante, cam la 0 grade C ... despre faza asta stiu cam putine, vanatorii stiu exact cum se face. asta va fragezi carnea foarte tare.
apoi il tai bucati si il pui la marinat itr-un amestec din: 300 ml apa, 300 gr morcovi, 100 gr patrunjel radaina, 4 foi dafin, 2 fire cimbru, vreo 4 cuisoare, putin piper si 2 l vin alb sec (sau amestec de 1.5 l apa+500 gr otet+200 ml ulei). Asta e marinata pentru 4 kg vanat. Se lasa carnea in marinata 24 ore si o intorci de cateva ori in acest timp... apoi poti sa o folosesti pentru aceasta reteta. marinata o am dintr-o carte cu retete speciale pentru vanat
 

iepurila  acum 4 ani 11 Ianuarie 2010 20:29  

Re: Tocanita de iepure cu masline

cautati pe situri de vanatoare retetele pentru vantat de iepure ...sunt 2 situri vinatorul si vinatoare...eu din cate stiu de la ai mei....nu au mai pus carnea la marinat petru ca isi pierde gustul de vanat ...si la aer se lasa fazanii si capriorii.
 

Ioana  acum 4 ani 12 Ianuarie 2010 10:51  

Re: Tocanita de iepure cu masline

am cautat si ei recomanda marinarea 1-3 zile in bait asemanator cu cel dat de mine. se recomanda folosirea vinului alb si nu otetul. cam asta e, ceva trebuie sa-i faci iepurelui vanat ca sa se fragezeasca, altfel iese prea tare. poate ai tai aveau tot iepure de casa ca si mine, care intr-adevar iese bine fara atatea pregatiri.
 

laurentiu  acum 4 ani 14 Ianuarie 2010 17:06  

Re: Tocanita de iepure cu masline

pentru cine vrea carne proaspata de iepure,am iepuri de taiat la 2-3 kg,
pot fi vazuti pe site:
[link]
 

Ioana  acum 4 ani 14 Ianuarie 2010 17:34  

Re: Tocanita de iepure cu masline

laurentiu, acum ca i-am vazut ii vreau in curte, dar nu in oala
 

iepurila  acum 4 ani 22 Ianuarie 2010 09:50  

Re: Tocanita de iepure cu masline

nu ai mei au neaparat iepurii...eu sunt vanator ,si vanez personal...depinde si de iepure acum...aia mai tineri pot fi gatiti si fara a se fezanda.
 

Raducu  acum 4 ani 6 Februarie 2010 19:27  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Foarteee gustos...
 

Andrei Florea  acum 4 ani 15 Februarie 2010 20:08  

Re: Tocanita de iepure cu masline

e ok reteta . Dar vrea sa va spun ca la vanat sosul se face obligatoriu cu zahar caramelizat . Iepurele fierbe - frige in oala de tuci ( dupa ce a fost prajit pe toate partile in ulei ) cu zeama de la marinata si legumele din aceasta . cand este aproape facut se scot legumele si sosul si se dau la blender . In tigaie se pune o lingura de unt si una -doua lingurite de zahar . Cand zaharul e topit se stinge cu o juma de cana de vin rosu si se adauga compozitia de la blender . se pun doua trei cuisoare si doua trei boabe de coriandru ( nu exagerati cu mirodeniile pentru ca sant ft puternice ) . Se gusta sosul si daca este prea dulce se mai adauga vin sau otet din vin . . Se adauga carnea si maslinele se infierbanta bine si se dau la servit . Recomand ca si garnitura niste paste de calitate ( Barilla au fost intotdeauna la inaltime) facute " al dente " si salata verde cu sos facut din otet balsamic . Salata e in cinstea urechiatului stuit fiind cat de mult ii place acestuia verdeata ! Va pup pe toate si valea la cratita
 

CRISTI   acum 4 ani 9 Martie 2010 15:19  

Re: Tocanita de iepure cu masline

este delicioasa bv alte retete pe care le-a gustat sunt ...
 

monaboruz  acum 3 ani 10 Noiembrie 2010 20:19  

Re: Tocanita de iepure cu masline

monica este f buna mai da-ti retete eu am tot timpu iepurrasii si nu stiam cu sa-i fac pupici
 

lili  acum 3 ani 11 Noiembrie 2010 16:27  

Re: Tocanita de iepure cu masline

buna si tocana si bucatareasa
 

andrei  acum 3 ani 30 Martie 2011 09:55  

Re: Tocanita de iepure cu masline

e super aceasta reteta multumesc frumos de ea
 

liuba  acum 3 ani 11 Aprilie 2011 22:42  

Re: Tocanita de iepure cu masline

este foarte gustos super!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Iris  acum 2 ani 8 Noiembrie 2011 13:53  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Buna Ioana! Arata foarte bine tocanita, imi amintesti de mama si ea la fel o facea. Sunt o maaare amatoare a carnii de iepure (crescut in propria gospodarie). Daca doresti as putea sa iti dau o reteta fooooarte simpla de fripturica de iepure la cuptor, delicioasaaaa.
 

Ioana  acum 2 ani 8 Noiembrie 2011 15:01  

Re: Tocanita de iepure cu masline

normal ca doresc, scrie-o te rog.
 

Iris  acum 2 ani 7 Decembrie 2011 14:38  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Buna! Ti-am promis o reteta foarte usoara de iepure la cuptor. Imi cer scuze de intarziere. Sper sa faci reteta si sa iti si placa. La bait din cate am inteles, tu nu suporti otetul, poti sa folosesti vinul alb, sau poti sa faci ce bait doresti. Trebuie sa mentionez ca eu folosesc doar iepuri crescuti de familia mea, s-ar putea ca la iepurele cumparat din supermarket timpul de preparare sa se reduca. Iata reteta pentru iepure la cuptor cu legume si vin alb

Pentru bait iti trebuie :
400 ml apa
200 ml otet
½ ceapa
½ morcov
boabe de piper
foaie de dafin
½ lingurita sare

Apa cu otetul se pun intr-o oala se adauga sarea, foile de dafin, boabele de piper, ceapa taiata fideluta, si rondelele de morcov si se da doar un clocot. Nu se fierbe mult ca sa nu se inmoaie legumele.
Dupa ce este racit baitul, se pune iepurele intr-un bol (portionat si spalat foarte bine) si se adauga baitul peste el. Carnea trebuie sa stea cam 24 de ore cu baiul, dar este suficient si 12 -14 ore. Eu de obicei il tin de seara pana a doua zi dimineata. In acest timp, trebuie ca macar de doua ori sa amestecam carnea din bol, cu baitul.


Pt fripurica iti trebuie:
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras
7-8 catei de usturoi
vegetta (Maggi)
piper
apa
ulei (aproximativ 3 lingurite)
250 -300 ml vin alb
1 lingurita de miere de albine
1 lingura de bulion

Se scoate carnea din bait, se aseaza intr-o tava pentru cuptor se presara cu condiment vegetta (Maggi), se adauga ceapa taiata fideluta, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat fasii, cateii de usturoi, 2 foi de dafin, dupa care se adauga apa aproape cat sa acopere iepurele si uleiul.
Se introduce tava in cuptorul incalzit prealabil si se verifica din cand in cand pentru a nu scadea apa, si se invarte carnea cam dupa jumatate de ora. Verificam carnea cat este de facuta cu o furculita. Cand este aprope gata (cam dupa aproximativ o ora) adaugam vinul alb si mierea de albine si il mai lasam 10 min la cuptor. Adaugam bulionul si presaram putin piper negru macinat si putina sare (numai daca este cazul) si il mai tinem la cuptor inca 10 min. Carnea trebuie sa fie moale , cand este incercata cu furculita iar sosul trebuie sa scada, cam la un sfert din cantitate si sa se ingroase putin. La final se aduga putin marar si patrunjel.
De obicei merge servit foarte bine cu piure de cartofi si castraveti murati sau gogosari in otet. Pofta buna!
 

Ioana  acum 2 ani 8 Decembrie 2011 11:08  

Re: Tocanita de iepure cu masline

merci mult de reteta. am salvat-o. iepurele cumparat se comporta cam ca si cel crescut la curte. stiu asta fiindca bunica-mea tinea iepuri si acum cand am gasit la supermarket tare m-am bucurat ca sunt la fel.
 

Iris   acum 2 ani 8 Decembrie 2011 13:36  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Cred ca ai dreptate. eu nu am gatit niciodata cu iepuri din supermarket. dar cred ca nu e mare diferenta. E o reteta simpla, care deobicei o fac la sfarsit de saptamana. Imi plac foarte mult retetele tale si gatesc destul de des din ele. Numai bine.
 

Alexandru  acum un an 21 Iunie 2013 15:03  

Re: Tocanita de iepure cu masline

O reteta simpla cu un rezultat deosebit de delicios, o reteta pentru papile Romanesti.
Am o mica recomandare, in cazul in care cumparati iepurele congelat este bine ca inainte de al gati sa il spalati cu otet si chiar de recomadat sa il lasati in otet cateva minute 15-20. Daca iepurele nu a fost scurs de sange cum trebuie prinde un gust specific care dispare in momentul in care il ''marinezi'' in otet. Dupa aceasta operatiune de obicei spal jivina.
Merci de inspiratie nu am mai mancat un urechila asa de bun de multa vreme.
 

Claudiu  acum un an 26 Iulie 2013 10:40  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Foarte buna.
 

loredana  acum un an 13 August 2013 01:51  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Intr-o zi am zis sa incerc si eu o mancare cu carne de iepure. Am cumparat unul de la magazin (ambalat parea ca sunt doua pulpe), iar cand am ajuns acasa si l-am desfacut era un iepure intreg cu cap cu tot. Avea ochii mari si gura deschisa .... brrrrrrrr.
Cu greu i-am taiat capul pentru ca nu ma puteam nici uita la el, daramite sa mai pun mana si sa-i frang beregata de tot.
Treaba a fost facuta, mancarea de asemenea, dar de mancat n-am putut. Ochii aceia inca ma bantuie.
 

ANA  acum un an 26 Septembrie 2013 14:03  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Toate retetele tale sunt super,numai aici gasesc pe plac,eu sunt o tanara incepatoare in bucatarie,dar nu caut retete usoare,imi place sa gatesc retete mai speciale.reteta asta o pregatesc sambata arata foarte bine.SUCCES in continuare
 

Alis  acum 6 luni 12 Mai 2014 15:03  

Re: Tocanita de iepure cu masline

Draga Ioana , poate si la iepure ma ajuti putin: am cumparat de la Lidl 2 iepuri, i-am pus direct la congelator pentru a astepta marele eveniment de miercuri (9 ani de casatorie), insa nu stiu cum sa-i fac: la ceaun sau la cuptor? cat sa-i las la marinat si ce fel de marinata e buna? crezi ca trebuie sa-i spal cu otet cum spune cineva aici? Mentionez ca n-am mai gatit iepure pana acum...
 

Ioana  acum 6 luni 13 Mai 2014 10:46  

Re: Tocanita de iepure cu masline

iepurele de cumparat (sau cel de casa) e similar cu puiul cumparat, nu-ti face probleme. adica timpul de coacere si rezultatul e similar. nu trebuie marinat obligatoriu, doar ca sa-i accentuezi gustul, dar nu ca sa-l fragezezi nu stiu cate zile si nopti ca si iepurele de camp. daca vrei sa-l speli cu apa amestecata cu otet e ok, se ia gustul de statut in punga din supermarket... dar se poate face asta la orice carne cumparata, nu e specific iepurelui.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS