Tocanita de miel

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de miel, Retete de Pasti, Retete simple, Retete romanesti

 

Tocanita de miel
Pinterest

Ca sa-l citez pe sotul meu: "e superba" vesel Stiu ca pare incredibil ca un barbat a folosit acest cuvant, dar chiar asa a fost.

Pentru inceput, ca sa ii incurajez pe cei carora nu le place carnea de miel, nici el nu este un mare iubitor de carne de miel. Prin faptul ca am oparit si apoi spalat carnea a iesit un pic din mirosul ei specific, iar la final tocanita mea avea cel mai fin gust de miel, abia daca te gandeai bine iti dadeai seama ce manaci. Daca nu v-am convins cu asta, puteti inlocui carnea de miel cu carne de vitel, neaparat vitel nu vita.

Restul, cei care apreciati carnea de miel, stiu ca veti aprecia si aceasta tocanita datorita simplitatii ingredientelor. Reteta este tipica pentru maica-mea care intotdeauna a stiut sa obtina cea mai gustoasa mancare cu ingredintele care sunt la indemana tuturor. Si o alta calitate: prin faptul ca am taiat cubuletele mici, carnita s-a facut asa bine incat ti se topeste pur si simplu in gura.

Am terminat cu elogiile, abia astept sa le aud pe ale voastre. vesel

Ingrediente
Tocanita de miel

600 gr carne macra de miel (din pulpa spate am pus eu)
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
1 lingurita pasta de ardei dulce
1 varf lingurita harissa (sau un varf lingurita chili pudra)
1 lingurita boia dulce
1/2 legaturica patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei

Portii: 4

Preparare
Tocanita de miel

  1. Se taie carnea cubulete mici (cat zarurile de table vesel ), asa tocanita va arata mai bine.
  2. Se pune multa apa la fiert si cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se opareasca. Se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita.
  3. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Asta e important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin.
  4. Cand s-au inmuiat legumele se trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, harissa (sau chili), pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cana apa si se pune la fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic (astfel incat tocanita sa bolboroseasca usor) si se pune capacul. Se fierbe timp de 1 ora. Tot cam la 10-15 minute verificati tocanita, amestecati in ea si cand scade apa prea mult adaugati cate un polonic de apa fierbinte. Pentru aceasta, pastrati o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu tocanita dvs. si cand aveti nevoie o folositi.
  5. Adaugati patrunjelul tocat foarte fin si mai lasati sa fiarba 10 minute tot cu capac.
  6. Se serveste cu piure de cartofi, cous-cous sau orez.
 
Tocanita de miel - Oparim carnea

1. Oparim carnea

Tocanita de miel - O scurgem si o spalam bine cu apa rece

2. O scurgem si o spalam bine cu apa rece

Tocanita de miel - Calim legumele date pe razatoare...

3. Calim legumele date pe razatoare...

Tocanita de miel - ... pana se inmoaie

4. ... pana se inmoaie

Tocanita de miel - Adaugam condimentele si carnea

5. Adaugam condimentele si carnea

Tocanita de miel - Dupa 10 minute de fiert

6. Dupa 10 minute de fiert

Tocanita de miel - Dupa 1 ora de fiert adaugam patrunjelul

7. Dupa 1 ora de fiert adaugam patrunjelul

Tocanita de miel - Tocanita de miel

8. Tocanita de miel

Tocanita de miel - Tocanita de miel

9. Tocanita de miel


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 66)  

 

Drob de miel

15 Aprilie 2011

Drob de miel

Friptura de miel

18 Martie 2009

Friptura de miel

Vitel in sos picant

15 Aprilie 2010

Vitel in sos picant

Boeuf Bourguignon

16 Martie 2010

Boeuf Bourguignon

 

 

Simona  acum 5 ani - 22 Martie 2010 13:34  

Re: Tocanita de miel

Ce sa zic, Ioana draga, arata cu adevarat imbietor, iar la gust...sunt absolut convinsa ca e chiar superba!...Voi incerca si eu, neaparat, cu harissa, multumesc.
 

Ioana  acum 5 ani - 22 Martie 2010 14:52  

Re: Tocanita de miel

ti-ai preparat harissa? super! maica-mea pune putina boia iute in ea, dar eu m-am obisnuit cu harissa in tocanite si de aceea o folosesc asa des.
 

Simona  acum 5 ani - 22 Martie 2010 17:41  

Re: Tocanita de miel

Da, si am pus niste kapia copti pe care i-am avut congelati (eu as pune ardei si-n prajituri...). Imi place s-o folosesc chiar si la paste...
 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 22 Martie 2010 19:13  

Re: Tocanita de miel

o reteta usor de facut si care arata foarteee apetisant, merci ioana
 

Ruxandra  acum 5 ani - 22 Martie 2010 19:32  

Re: Tocanita de miel

De unde ai luat pasta de ardei?
 

elena ivascu  acum 5 ani - 23 Martie 2010 00:02  

Re: Tocanita de miel

Arata de-a dreptul bestial,abia astept sa o pregatesc sa vad cum este si la guast insa cu siguranta v-a fi pe masura felului in care arata.Eu sa sti draga mea,ca astept si ceva dulce pentru copii caci asta si ouale ii atrag cel mai tare.Pupicei
 

andreea  acum 5 ani - 3 Aprilie 2010 17:04  

Re: Tocanita de miel

Trebuie sa o incercati!
Este foarte buna! vesel imi e pofta ;. vesel
 

claudia  acum 5 ani - 13 Aprilie 2010 14:53  

Re: Tocanita de miel

eu am facut cu chilli, si nu pot sa descriu in uvinte ce bine a iesit, am facut exact cum scrie in reteta si familia prietenului meu a adorat-o. si eu m-am pus bine cu ei. vesel vesel
 

Laura  acum 5 ani - 20 Aprilie 2010 16:02  

Re: Tocanita de miel

Am facut-o si eu, intr-adevar excelenta. Nu am avut harissa (nu stiu de unde se cumpara, nu am vazut pe nicaieri) dar am folosit boia iute.
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Aprilie 2010 16:06  

Re: Tocanita de miel

gasesti harissa la magazinele arabesti sau o poti prepara acasa dupa reteta de aici: [link]
 

Restaurant_Agatha  acum 4 ani - 7 Mai 2010 12:38  

Re: Tocanita de miel

imi e pofta
O reteta excelenta, dar pretentioasa! Buna nu doar pentru pasti, dar recomandata gospodinelor pricepute!
 

cristi  acum 4 ani - 30 Ianuarie 2011 00:18  

Re: Tocanita de miel

nu mi se pare o reteta traditionala ci mai degraba o reteta pt mofturosii carora nu le place gustul specific de oaie!
 

Ioana  acum 4 ani - 31 Ianuarie 2011 12:19  

Re: Tocanita de miel

fiecare om e diferit, inclusiv in ceea ce priveste gusturile, iar acesta este un lucru de apreciat... si de acceptat.
 

ion  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 15:20  

Re: Tocanita de miel

asta e tocanita normala si se poate face cu orice carne...nu vad ce superda si laudaroasa e..sau faci mancare prea rar de esti fericita cand esti laudata
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Aprilie 2011 23:08  

Re: Tocanita de miel

he, he! mesajul asta imi demonstreaza cat de norocoasa sunt vesel pana la urma o tocanita buna e buna, chiar daca o mananci a mia oara.
 

Alexandra  acum 4 ani - 22 Aprilie 2011 04:00  

Re: Tocanita de miel

Nu stiu de ce unii oameni nu se pot efectiv abtine de la rautati. Comentariul meu la aceasta reteta nu e neaparat legat de ea, o citeam doar din curiozitate, ci de site in general. Multumesc ptr toate retetele delicioase si toate ideile pe care le impartasesti cu noi. De cand locuiesc singura a devenit sursa numarul 1 de inspiratie si pot spune ca deja sunt chiar priceputa in bucatarie. Multi pupici!
 

dorel  acum 3 ani - 27 Aprilie 2011 13:37  

Re: Tocanita de miel

ihmm e superba reteta am sa o incerc cand cu prima ocazie cand trec pe la mama la tara
vesel vesel
 

LÄÉzuran Iasmina  acum 2 ani - 5 Septembrie 2012 11:51  

Re: Tocanita de miel

Eu nu am avut carne de miel si in schimb am pus carne de curcan vesel)
Foarte d:elicioasa a iesit tocanita! imi e pofta
Multumesc frumos! vesel
 

Catalina  acum 2 ani - 7 Noiembrie 2012 11:36  

Re: Tocanita de miel

O reteta foarte buna!!! vesel
 

ion constantin  acum 2 ani - 5 Decembrie 2012 15:02  

Re: Tocanita de miel

Chiar superb! vesel
 

dan  acum 2 ani - 27 Martie 2013 17:04  

asa da

ca propietar a peste 700 de oi vreau sa spun ca reteta e excelenta ...vreau sa o listez si sa o dau gratuit clientilor care imi vor cumpara miei de sfintele pasti.
 

Ioana  acum 2 ani - 27 Martie 2013 17:18  

Re: Tocanita de miel

dan, excelenta initiativa. felicitari vesel
 

raluca  acum un an - 7 Mai 2013 11:52  

Re: Tocanita de miel

formidabila ,e raspunsul meu,am facut si pireul de cartof am adugat in tocanita 3 rosii decojite taiate cubulete,si un pic de marar si ardei iuti ...piperongino.la care am respectat reteta ff buna un deliciu.ms mult.aveam miel si nu stiam ce sa fac cu el vesel
 

Doryna  acum un an - 24 Iulie 2013 11:35  

Re: Tocanita de miel

Arata super bine!!!! Felicitari!!!! Azi incerc si eu reteta asta pt prima oara vesel sper sa iasa bine!!!
Felicitari pt site, e foarte util si retetele sunt formidabile!!!
 

alina cormos  acum un an - 12 August 2013 09:30  

Re: Tocanita de miel

foarte buna reteta...am facut de pasti..toti barbatii din casa ,sotul respectiv cumnatii urasc carnea de miel pt. gustul sau specific,dar facut dupa reteta ta sau lins pe degete toti si acum vor ei sa o fac cat mai frecvent.felicitari la mama ta pentru inventivitate,si multumim tie pt. ca ai impartasit reteta,alina italia.
vesel imi e pofta imi e pofta vesel
 

lili enache  acum un an - 20 Septembrie 2013 20:01  

Re: Tocanita de miel

Foarte gustoasa,...delicioasa....Multumim si asteptam si alte retete la fel de bune. vesel imi e pofta
 

Marcelina Paunescu  acum un an - 27 Februarie 2014 11:47  

Re: Tocanita de miel

EXCELENTA TOCANITA!!!!! Cu carne de miel e si mai deosebita....(pleonasm voit) vesel vesel vesel....multumim Ioana!
 

olga-v  acum un an - 13 Aprilie 2014 22:20  

Re: Tocanita de miel

Noi nu mancam decat friptura dar sincer as incerca tocanitapt ca e oparita carnea,aspectul este mmmhh de vis.
 

cristi  acum un an - 14 Aprilie 2014 19:04  

Re: Tocanita de miel

ce fel de zaruri folositi daca nu va suparati?
arata super! dar noi folosim zaruri foarte mici!
 

Ioana  acum un an - 14 Aprilie 2014 20:23  

Re: Tocanita de miel

cam de 1 - 1.5 cm.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus