Retete Culinare : e-Retete

 

Tocanita de miel

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de miel, Retete de Pasti, Retete simple, Retete romanesti

 

Tocanita de miel. Imagini pas cu pas pentru tocanita de miel

Ca sa-l citez pe sotul meu: "e superba" Stiu ca pare incredibil ca un barbat a folosit acest cuvant, dar chiar asa a fost.

Pentru inceput, ca sa ii incurajez pe cei carora nu le place carnea de miel, nici el nu este un mare iubitor de carne de miel. Prin faptul ca am oparit si apoi spalat carnea a iesit un pic din mirosul ei specific, iar la final tocanita mea avea cel mai fin gust de miel, abia daca te gandeai bine iti dadeai seama ce manaci. Daca nu v-am convins cu asta, puteti inlocui carnea de miel cu carne de vitel, neaparat vitel nu vita.

Restul, cei care apreciati carnea de miel, stiu ca veti aprecia si aceasta tocanita datorita simplitatii ingredientelor. Reteta este tipica pentru maica-mea care intotdeauna a stiut sa obtina cea mai gustoasa mancare cu ingredintele care sunt la indemana tuturor. Si o alta calitate: prin faptul ca am taiat cubuletele mici, carnita s-a facut asa bine incat ti se topeste pur si simplu in gura.

Am terminat cu elogiile, abia astept sa le aud pe ale voastre.

Ingrediente pentru Tocanita de miel

600 gr carne macra de miel (din pulpa spate am pus eu)
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
1 lingurita pasta de ardei dulce
1 varf lingurita harissa (sau un varf lingurita chili pudra)
1 lingurita boia dulce
1/2 legaturica patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei

Portii: 4

Tocanita de miel - Preparare

  1. Se taie carnea cubulete mici (cat zarurile de table ), asa tocanita va arata mai bine.
  2. Se pune multa apa la fiert si cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se opareasca. Se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita.
  3. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Asta e important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin.
  4. Cand s-au inmuiat legumele se trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, harissa (sau chili), pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cana apa si se pune la fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic (astfel incat tocanita sa bolboroseasca usor) si se pune capacul. Se fierbe timp de 1 ora. Tot cam la 10-15 minute verificati tocanita, amestecati in ea si cand scade apa prea mult adaugati cate un polonic de apa fierbinte. Pentru aceasta, pastrati o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu tocanita dvs. si cand aveti nevoie o folositi.
  5. Adaugati patrunjelul tocat foarte fin si mai lasati sa fiarba 10 minute tot cu capac.
  6. Se serveste cu piure de cartofi, cous-cous sau orez.

 
Click pe imagini pentru a mari

Oparim carnea
Oparim carnea
O scurgem si o spalam bine cu apa rece
O scurgem si o spalam bine cu apa rece
Calim legumele date pe razatoare...
Calim legumele date pe razatoare...
... pana se inmoaie
... pana se inmoaie
Adaugam condimentele si carnea
Adaugam condimentele si carnea
Dupa 10 minute de fiert
Dupa 10 minute de fiert
Dupa 1 ora de fiert adaugam patrunjelul
Dupa 1 ora de fiert adaugam patrunjelul
Tocanita de miel
Tocanita de miel
Tocanita de miel
Tocanita de miel

 

5 60

 

 

Retete similare 

Drob de miel Friptura de miel
Drob de miel Friptura de miel
Tocanita de pui cu legume Tocanita din carne de porc
Tocanita de pui cu legume Tocanita din carne de porc

O persoana a incarcat o fotografie cu "Tocanita de miel". Vezi fotografia Ľ

 

Simona  acum 4 ani 22 Martie 2010 13:34  

Re: Tocanita de miel

Ce sa zic, Ioana draga, arata cu adevarat imbietor, iar la gust...sunt absolut convinsa ca e chiar superba!...Voi incerca si eu, neaparat, cu harissa, multumesc.
 

Ioana  acum 4 ani 22 Martie 2010 14:52  

Re: Tocanita de miel

ti-ai preparat harissa? super! maica-mea pune putina boia iute in ea, dar eu m-am obisnuit cu harissa in tocanite si de aceea o folosesc asa des.
 

Simona  acum 4 ani 22 Martie 2010 17:41  

Re: Tocanita de miel

Da, si am pus niste kapia copti pe care i-am avut congelati (eu as pune ardei si-n prajituri...). Imi place s-o folosesc chiar si la paste...
 

Monica Mihaly  acum 4 ani 22 Martie 2010 19:13  

Re: Tocanita de miel

o reteta usor de facut si care arata foarteee apetisant, merci ioana
 

Ruxandra  acum 4 ani 22 Martie 2010 19:32  

Re: Tocanita de miel

De unde ai luat pasta de ardei?
 

elena ivascu  acum 4 ani 23 Martie 2010 00:02  

Re: Tocanita de miel

Arata de-a dreptul bestial,abia astept sa o pregatesc sa vad cum este si la guast insa cu siguranta v-a fi pe masura felului in care arata.Eu sa sti draga mea,ca astept si ceva dulce pentru copii caci asta si ouale ii atrag cel mai tare.Pupicei
 

andreea  acum 4 ani 3 Aprilie 2010 17:04  

Re: Tocanita de miel

Trebuie sa o incercati!
Este foarte buna! ;.
 

claudia  acum 4 ani 13 Aprilie 2010 14:53  

Re: Tocanita de miel

eu am facut cu chilli, si nu pot sa descriu in uvinte ce bine a iesit, am facut exact cum scrie in reteta si familia prietenului meu a adorat-o. si eu m-am pus bine cu ei.
 

Laura  acum 4 ani 20 Aprilie 2010 16:02  

Re: Tocanita de miel

Am facut-o si eu, intr-adevar excelenta. Nu am avut harissa (nu stiu de unde se cumpara, nu am vazut pe nicaieri) dar am folosit boia iute.
 

Ioana  acum 4 ani 20 Aprilie 2010 16:06  

Re: Tocanita de miel

gasesti harissa la magazinele arabesti sau o poti prepara acasa dupa reteta de aici: [link]
 

Restaurant_Agatha  acum 3 ani 7 Mai 2010 12:38  

Re: Tocanita de miel


O reteta excelenta, dar pretentioasa! Buna nu doar pentru pasti, dar recomandata gospodinelor pricepute!
 

cristi  acum 3 ani 30 Ianuarie 2011 00:18  

Re: Tocanita de miel

nu mi se pare o reteta traditionala ci mai degraba o reteta pt mofturosii carora nu le place gustul specific de oaie!
 

Ioana  acum 3 ani 31 Ianuarie 2011 12:19  

Re: Tocanita de miel

fiecare om e diferit, inclusiv in ceea ce priveste gusturile, iar acesta este un lucru de apreciat... si de acceptat.
 

ion  acum 3 ani 16 Aprilie 2011 15:20  

Re: Tocanita de miel

asta e tocanita normala si se poate face cu orice carne...nu vad ce superda si laudaroasa e..sau faci mancare prea rar de esti fericita cand esti laudata
 

Ioana  acum 3 ani 16 Aprilie 2011 23:08  

Re: Tocanita de miel

he, he! mesajul asta imi demonstreaza cat de norocoasa sunt pana la urma o tocanita buna e buna, chiar daca o mananci a mia oara.
 

Alexandra  acum 3 ani 22 Aprilie 2011 04:00  

Re: Tocanita de miel

Nu stiu de ce unii oameni nu se pot efectiv abtine de la rautati. Comentariul meu la aceasta reteta nu e neaparat legat de ea, o citeam doar din curiozitate, ci de site in general. Multumesc ptr toate retetele delicioase si toate ideile pe care le impartasesti cu noi. De cand locuiesc singura a devenit sursa numarul 1 de inspiratie si pot spune ca deja sunt chiar priceputa in bucatarie. Multi pupici!
 

dorel  acum 3 ani 27 Aprilie 2011 13:37  

Re: Tocanita de miel

ihmm e superba reteta am sa o incerc cand cu prima ocazie cand trec pe la mama la tara
 

LÄÉzuran Iasmina  acum un an 5 Septembrie 2012 11:51  

Re: Tocanita de miel

Eu nu am avut carne de miel si in schimb am pus carne de curcan )
Foarte d:elicioasa a iesit tocanita!
Multumesc frumos!
 

Catalina  acum un an 7 Noiembrie 2012 11:36  

Re: Tocanita de miel

O reteta foarte buna!!!
 

ion constantin  acum un an 5 Decembrie 2012 15:02  

Re: Tocanita de miel

Chiar superb!
 

dan  acum un an 27 Martie 2013 17:04  

asa da

ca propietar a peste 700 de oi vreau sa spun ca reteta e excelenta ...vreau sa o listez si sa o dau gratuit clientilor care imi vor cumpara miei de sfintele pasti.
 

Ioana  acum un an 27 Martie 2013 17:18  

Re: Tocanita de miel

dan, excelenta initiativa. felicitari
 

raluca  acum 13 luni 7 Mai 2013 11:52  

Re: Tocanita de miel

formidabila ,e raspunsul meu,am facut si pireul de cartof am adugat in tocanita 3 rosii decojite taiate cubulete,si un pic de marar si ardei iuti ...piperongino.la care am respectat reteta ff buna un deliciu.ms mult.aveam miel si nu stiam ce sa fac cu el
 

Doryna  acum 11 luni 24 Iulie 2013 11:35  

Re: Tocanita de miel

Arata super bine!!!! Felicitari!!!! Azi incerc si eu reteta asta pt prima oara sper sa iasa bine!!!
Felicitari pt site, e foarte util si retetele sunt formidabile!!!
 

alina cormos  acum 10 luni 12 August 2013 09:30  

Re: Tocanita de miel

foarte buna reteta...am facut de pasti..toti barbatii din casa ,sotul respectiv cumnatii urasc carnea de miel pt. gustul sau specific,dar facut dupa reteta ta sau lins pe degete toti si acum vor ei sa o fac cat mai frecvent.felicitari la mama ta pentru inventivitate,si multumim tie pt. ca ai impartasit reteta,alina italia.
 

lili enache  acum 8 luni 20 Septembrie 2013 20:01  

Re: Tocanita de miel

Foarte gustoasa,...delicioasa....Multumim si asteptam si alte retete la fel de bune.
 

Marcelina Paunescu  acum 4 luni 27 Februarie 2014 11:47  

Re: Tocanita de miel

EXCELENTA TOCANITA!!!!! Cu carne de miel e si mai deosebita....(pleonasm voit) ....multumim Ioana!
 

olga-v  acum 2 saptamani 13 Aprilie 2014 22:20  

Re: Tocanita de miel

Noi nu mancam decat friptura dar sincer as incerca tocanitapt ca e oparita carnea,aspectul este mmmhh de vis.
 

cristi  acum 2 saptamani 14 Aprilie 2014 19:04  

Re: Tocanita de miel

ce fel de zaruri folositi daca nu va suparati?
arata super! dar noi folosim zaruri foarte mici!
 

Ioana  acum 2 saptamani 14 Aprilie 2014 20:23  

Re: Tocanita de miel

cam de 1 - 1.5 cm.
 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS