Trufe de ciocolata

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete simple, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Trufe de ciocolata
Pinterest

Trufe de ciocolata fine. Cele mai senzuale trufe de ciocolata pe care le-am incercat. Se topesc in gura! Reteta apartine lui Alice Medrich, care a "importat" aceasta reteta din Franta si a facut-o publica. Singura diferenta e ca eu am folosit mai multa apa (100 ml in loc de 60 ml), pentru a le putea consuma direct de la frigider. Daca le doriti mai ferme sau daca doriti sa le dati forma de bila, puteti folosi cantitatea de apa din reteta originala. De asemenea puteti infuza apa cu diferite arome (levantica, ceai Earl Grey, lamaita, menta, coaja de portocala, cafea etc).

Ingrediente
Trufe de ciocolata

225 gr ciocolata neagra (50% cacao)
70 gr unt
1 priza sare (fleur de sel)
1 galbenus de ou
100 ml apa clocotita
2-3 linguri cacao

Preparare
Trufe de ciocolata

  1. Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.
  2. Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna acest amestec peste ciocolata din robot si se mixeaza la viteza medie timp de 1 minut sa se aereze bine ciocolata. Cand opriti robotul veti vedea mici bulinute de aer prin ciocolata.
  3. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic (am folosit tava de chec). Nivelati. Dati la frigider cateva ore, pana se intareste.
  4. Scoateti ciocolata din tava cu ajutorul foliei. Taiati patrate, dreptunghiuri sau inimioare (ce forme doriti). Treceti tot timpul cutitul sau cutterul folosit prin apa fierbinte, se va taia mai usor.
  5. Treceti bucatile prin cacao.
 
Trufe de ciocolata - Ciocolata si untul topite

1. Ciocolata si untul topite

Trufe de ciocolata - Galbenusul cu apa fierbinte

2. Galbenusul cu apa fierbinte

Trufe de ciocolata - Compozitia in tava

3. Compozitia in tava

Trufe de ciocolata - Trecem trufele prin cacao

4. Trecem trufele prin cacao


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 

 

 

josephinnejose  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 09:53  

Re: Trufe de ciocolata

eu nu mananc ciocolata niciodata vesel, dar trufele pur si simplu ma innebunesc de cand ma stiu imi e pofta
 

RAMONA  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 10:31  

Re: Trufe de ciocolata

Delicios, dar unde gasesc "fleur de sel"?
 

Ioana  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 10:44  

Re: Trufe de ciocolata

la magazinele cu produse bio. cei de la sonnentor au rasnita cu fleur de sel: [link] sau la deli-uri. sau se poate comanda online, sunt multe siteuri care ofera, pretul e in functie si de calitate (daca e Guerende, Camargue). dar si alta sare de mare e ok.
 

Maria  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 11:27  

Re: Trufe de ciocolata

Multumim!!!
Sa ai zilele ca o trufa....
 

Michael D  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 12:07  

Re: Trufe de ciocolata

La rubrica "Retete de sezon" s-a strecurat o greseala si anume apare in text la fiecare reteta "de cartofi cu hrean"
 

olga  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 12:13  

Re: Trufe de ciocolata

Apetisant,dar cum tocmai savurez un ecler din portia pe care am facut-o ieri, am sa revin cu un feedback pentru trufe (categoric pozitiv).

Multumesc frumos, Ioana.
 

Mely  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 14:44  

Re: Trufe de ciocolata

Dar daca nu punem "felur de sel"
se intampla ceva cu trufele? Ce importanta are "felur-ul de sel"?? vesel vesel vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 14:51  

Re: Trufe de ciocolata

adaugand sarea se face un contrast placut cu ciocolata. fleur de sel se topeste mai greu decat alta sare si astfel cand mananci trufa simti cum se dizolva bobul pe limba dand acel contrast dulce-amarui-sarat foarte placut.
dar poti sa omiti sarea daca nu ai felur de sel in casa.
 

Aureliana Paula Constantin  acum 3 ani - 11 Februarie 2014 15:47  

Re: Trufe de ciocolata

buna Ioana! este ceva timp de cand nu am mai scris dar intre timp sa sti ca am tot pregatit din retetele tale.toate sunt f buna doar ca eu nu am tot timpul toate mirodeniile necesare.am f putin timp liber si fac totul in graba.trebuie sa-mi caut si eu aici un magazin unde sa gasesc aceste mirodenii.inca o data nota 10 pt tot.o zi buna .
 

mihaela  acum 3 ani - 21 Februarie 2014 14:28  

Re: Trufe de ciocolata

si daca punem sare normala? sau mai bine lipsa?
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Februarie 2014 14:35  

Re: Trufe de ciocolata

merge si sare normala. nu vei simti bobitele, dar are efect asupra gustului.
 

Laura Aioani  acum 2 ani - 4 Martie 2014 17:49  

Re: Trufe de ciocolata

Buna Ioana. Tu stii care e consistenta amestecului final, crezi ca pot turna in formele de silicon (direct in inimioare), se pot scoate bine? sau se deformeaza? Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Martie 2014 10:44  

Re: Trufe de ciocolata

daca adaugi doar 60 ml apa, ca in reteta originala, cred ca vor iesi destul de usor. cu 100 ml sunt prea moi.
 

olga-v  acum 2 ani - 14 Aprilie 2014 09:32  

Re: Trufe de ciocolata

Vai,arata deosebit o sa incerc si eu trufele sant fan.Pupici. vesel
 

ситора  acum 2 ani - 9 Noiembrie 2014 17:42  

Re: Trufe de ciocolata

delicios vesel sunt preferatele melea le ador vesel
 

Tina  acum un an - 17 Noiembrie 2015 20:27  

Re: Trufe de ciocolata

Arata delicios si sunt perfecte pentru proiectul meu la franceza. Am avut de scris o reteta frantuzeasca cu tot cu ingrediente si preparare. E perfect! Te anunt daca iau 10!
 

Ioana  acum un an - 18 Noiembrie 2015 09:41  

Re: Trufe de ciocolata

Tina, daca ai pus o punguta cu trufele astea langa tema sigur primesti si cateva stelute langa zecele ala vesel
 

olga  acum un an - 10 Februarie 2016 22:22  

Re: Trufe de ciocolata

SUBLIM !!!!!

Multumesc frumos, Ioana.
 

Ioana  acum un an - 11 Februarie 2016 13:27  

Re: Trufe de ciocolata

vesel sa le savurati cu placere!
 

Service GSM  acum 24 minute - 23 Februarie 2017 11:16  

Re: Trufe de ciocolata

Delicios.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus