Vinete evantai

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Vinete evantai

Reteta in stil mediteranean, cu o prezentare de efect.

Ingrediente

1 vanata mica
2 rosii
3 linguri parmezan
1 lingura oregano tocat(sau busuioc)
sare, piper
praf de usturoi
3 linguri ulei masline

  1. Vanata se cresteaza pe lung incepand de la varf spre codita, fara a taia pana jos, sa obtinem un evantai.
  2. Uleiul cu oregano si praful de usturoi se face pasta in blender
  3. Se sareaza feliile de vanata pe ambele fete, se ung apoi cu uleiul aromat cu oregano.
  4. Se presara apoi parmezan pe fiecare felie. Puteti folosi si alt fel de branza, mozzarella de exemplu.
  5. Se insereaza apoi cate 2 felii de rosii intre feliile de vanata
  6. Se unge cu restul de ulei vanata pe dinafara.
  7. Se pune in tava de copt. Se da la cuptor 45 min la 200C.

Alegem vinete mici

Alegem vinete mici

Crestam vanata

Crestam vanata

Aromam vinata si o umplem cu felii de  rosii

Aromam vinata si o umplem cu felii de rosii

Vinete evantai

Vinete evantai

Comentarii (7)

 

Ella  acum 15 ani - 3 Septembrie 2008 20:02  

ce bine arata!
 

adrian  acum 15 ani - 19 Decembrie 2008 09:45  

Excelent!
 

Ioana  acum 15 ani - 19 Decembrie 2008 11:21  

adrian, ma bucur ca ai gasit ceva pe placul tau ;)
 

eu  acum 13 ani - 1 Iulie 2010 23:30  

chiar acum am terminat si eu cu vinetele evantai....le-am pus la frigider si urmeaza sa le bag la cuptor maine
insa la mine reteta difera:am pus si sunca de pui, in loc de parmezan am folosit telemea si rosii si ardei.le-am sarat si piperat, apoi le-am uns cu o emulsie facuta din busuioc, oregano, maghiran, cimbru, ceapa verde si tarahon. sper sa fie bune
paaa
 

D.  acum 13 ani - 16 August 2010 08:39  

L-am gatit ieri, nu este rau dar nici excelent, dar intr-adevar spectaculos.
Eu am facut si pastrav fript in tigaie langa el, fiindca nu mi s-a parut suficient de consistent si de aici imi vine o idee: oare ce ar fi ca data viitoare sa pun si ton maruntit intre felii?
 

D.  acum 11 ani - 26 Mai 2012 12:51  

Ciao,

Precum mi-am imaginat anul trcut, asa am facut ieri aceasta reteta: am uns feliile de vinete cu ton maruntit, condimentat in prealabil si stropit bine cu ulei de masline. A iesit perect la gust, chiar daca o parte din ton a curs jos de pe el in tava.
E una din cele mai decorative retete de altfel. ;)
 

Gina  acum 7 ani - 1 Iunie 2016 19:45  

buna ziua doresc sa fac si unele retetedar astea cu vinete cred ca sunt mai bune pentru mine
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...