Vinete in sos de rosii

Categorii: Retete aperitive, Retete din Grecia, Retete cu legume, Retete de post, Retete fara gluten, Retete ieftine

 

Vinete in sos de rosii
Pinterest

Preferata vacantei in Kefalonia. Pregatite astfel, vinetele se topesc in gura. Nu va ganditi prea mult la cantitatea de ulei folosita, grecii nu se gandesc si de aceea mancarea lor e asa buna. Apropo de asta, am auzit ieri, in piata, o discutie intre doi barbati. Zice unul: stii de ce barbatii gatesc mai bine decat femeile? Celalalt: ???? Primul: fiindca nu se zgarcesc la ingrediente si nu se gandesc la calorii vesel Cu siguranta grecii nu se gandesc la asemenea lucruri. Varianta asta simpla am mancat-o la Avithos Taverna... aproape in fiecare zi.

Ingrediente
Vinete in sos de rosii

2 vinete mici(cca 200 gr fiecare)
150 ml sos de rosii in stil grecesc
1 lingura rasa pasta de rosii
2 catei de usturoi
1/4 legaturica patrunjel
150 ml ulei extravirgin de masline
sare

Portii: 2 (fel principal); 4-5 (aperitiv)

Preparare
Vinete in sos de rosii

  1. Se taie vinetele felii de 1.5 cm grosime. Se pune ulei intr-o cratita larga si se prajesc feliile de vinete pana se rumenesc usor pe fiecare parte (cca 3 minute / parte). Vinetele se coc in transe, fara a le inghesui, adaugand ulei la fiecare tura (am prajit in trei ture adaugand cate 1/3 din ulei la fiecare tura). Se scot vinetele fripte intr-un bol.
  2. Daca ramane ulei in cratita se scurge. Se adauga usturoiul strivit si se caleste 1 minut. Se adauga sosul si pasta de rosii si 1/2 din patrunjelul tocat.
  3. Se aseaza feliile de vinete inapoi in cratita. Se presara cu sare. Se toarna 200 ml apa si se scutura tigaia sa se aseze bine feliile in sos. Cu o lingura luati sos si turnati peste vinetele de deasupra.
  4. Se aduce la fierbere si se da focul le mediu spre mic. Se fierbe cu capac 10 minute. In timpul fierberii nu amestecati in oala, doar o scuturati cu miscari fata-spate, ca sa nu se rupa vinetele. Daca dupa acest timp uleiul nu s-a adunat deasupra sosului (pe marginea cratiteti), mai fierbeti fara capac inca 5 minute.
  5. Presarati restul de patrunjel. Serviti cald, cu paine proaspata. Sunt bune reincalzite.
 
Vinete in sos de rosii - Frigem vinetele in ulei

1. Frigem vinetele in ulei

Vinete in sos de rosii - Vinetele peste sosul de rosii

2. Vinetele peste sosul de rosii

Vinete in sos de rosii - Vinetele fierb in sos

3. Vinetele fierb in sos


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 16)  

 

 

 

Vancea Olga  acum 4 luni - 5 August 2016 22:18  

Re: Vinete in sos de rosii

vesel Mmmm! vesel Vinete si rosii sunt preferatele mele.
 

Mari Ana  acum 4 luni - 8 August 2016 14:38  

Re: Vinete in sos de rosii

Foarte gustoase. Cu putina branza feta rasa, o cina perfecta.
 

ildi  acum 5 luni - 16 August 2016 09:54  

Re: Vinete in sos de rosii

Am facut ieri reteta cu vecina mea japoneza.
Am facut si ciorba de peste vesel
Nu am avut sos de rosii grecesc, dar am improvizat si au iesit delicioase imi e pofta
S-au cerut portii in plus vesel)
Ce nu mi-a placut a fost ca vinetele sugea foarte mult ulei si am folosit enorm de mult ulei pana le-am prajit. Ma intreb daca le grilez, oare merge?
Multumim de retete!
 

Ioana  acum 5 luni - 16 August 2016 09:59  

Re: Vinete in sos de rosii

merg si la grill sau la cuptor, dar de aceea ies asa "untoase" vinetele, fiindca le prajesti in ulei vesel deci daca le faci altfel, vei pierde un pic la textura, dar vor iesi mai slab calorice.
 

Andreea  acum 4 luni - 16 August 2016 21:37  

Re: Vinete in sos de rosii

Se pot inlocui vinetele cu dovleac? ms vesel
 

Ioana  acum 5 luni - 17 August 2016 10:15  

Re: Vinete in sos de rosii

sigur, Andreea. in loc de patrunjel adauga marar.
 

mariana  acum 3 luni - 27 Septembrie 2016 16:58  

Re: Vinete in sos de rosii

Aceasta mancare dw vinete este foarte buna si da mwrge si la gril vinetele si este de preferat pentru ca eu o pregatesc in felul asta deoarece am fost la dieta si nu puteam sa co sum mult ulei asa ca amfacut vinetele la gril si apoi asezate in tava o delicatesa




 

ana maria  acum o saptamana - 3 Decembrie 2016 00:03  

Re: Vinete in sos de rosii

buna ioana as vrea sa te intreb daca in loc de sosul de rosi in stil grecesc pot folosi cel romanesc , nu prea pot sa folosesc nimic ce contine scortisoara
 

Ioana  acum o saptamana - 5 Decembrie 2016 11:24  

Re: Vinete in sos de rosii

Ana Maria, poti inlocui scortisoara cu cuisoare sau poti sa nu pui deloc.
 

Alexandra   ieri - 13 Decembrie 2016 10:12  

Re: Vinete in sos de rosii

Le-am facut ieri vesel sotul meu fiind grec le-a mancat si cu ochii :D O bunatate!
 

Ioana  acum o ora - 14 Decembrie 2016 10:42  

Re: Vinete in sos de rosii

sa va fie de bine, Alexandra!
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus