Vinete umplute cu legume

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Vinete umplute cu legume

Vinetele umplute cu legume sunt o mancare "light", numai buna in zilele acestea calduroase. Adaosul de cascaval afumat deasupra le face cu adevarat deosebite.

Ingrediente

2 vinete (nu foarte mari)
1 1/2 cepe
1 ardei gras
3 rosii bine coapte
100 gr cascaval afumat
1/4 legatura patrunjel
3 linguri ulei + ulei pentru uns vinetele
1 lingurita oregano uscat
sare, piper

  1. Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.
  2. Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), apoi se ung bine cu ulei. Se aseaza intr-o tava cu pulpa in sus si se dau la cuptor, la 250C, pentru 20 minute.
  3. In acest timp se calesc in cele 3 linguri de ulei ceapa si ardeiul taiate felii subtirele. Se calesc pana ceapa incepe sa se rumeneasca usor.
  4. Se adauga rosiile mixate in blender si se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si oregano. Se fierbe amestecul pe foc mediu, timp de 10-15 minute (pana sosul se ingrosa un pic).
  5. Vinetele se scot din cuptor si se scobeste pulpa doar din mijloc. Se lasa pulpa de pe margini neatinsa ca sa poata sustine umplutura. Se presara putina sare in scobiturile vinetelor.
  6. Pulpa vinetelor se toaca bucati mari si se pune in sosul de legume. Se mai lasa la fiert inca cateva minute (2-3). Se gusta sosul de legume de sare.
  7. Se umplu vinetele cu sosul de legume. Se presara patrunjel tocat deasupra. Se presara cascaval ras deasupra.
  8. Se dau vinetele la cuptor, la 200C, pentru inca 10-15 minute (pana branza e topita).
  9. La servire, puneti sos de legume pe farfurie (daca v-a ramas) si asezati deasupra cate o vanata umpluta. Sunt bune imediat sau reincalzite.

Crestam vinetele si le ungem cu ulei

Crestam vinetele si le ungem cu ulei

Vinetele coapte (fata / spate)

Vinetele coapte (fata / spate)

Vinetel scobite de miez

Vinetel scobite de miez

Calim ceapa si ardeiul

Calim ceapa si ardeiul

Adaugam rosiile si condimentele

Adaugam rosiile si condimentele

Adaugam pulpa vinetelor

Adaugam pulpa vinetelor

Vinetele umplute

Vinetele umplute

Vinetele in tava presarate cu cascaval

Vinetele in tava presarate cu cascaval

Comentarii (31)

 

Ultimele comentarii

Georgi  acum 10 ani - 25 Aprilie 2013 17:03  

super gustoase si o idee geniala.felicitari! :)
 

mirela  acum 10 ani - 3 Iulie 2013 17:24  

cu siguranta le voi gati pentru familia mea,eu disfrutanduma doar cu mirosul =P~
 

flori  acum 10 ani - 5 Iulie 2013 12:32  

arata minunat; maine fac si eu (imi vine soacra in vizita...)sunt foarte gustoase toate retetele - le am la favorites
 

Angela  acum 10 ani - 8 Noiembrie 2013 15:43  

As dori sa primesc pe email-ul meu..retete daca se poate :)
 

Ioana  acum 10 ani - 8 Noiembrie 2013 16:49  

Angela, inscrie-te la newsletter, in coloana din dreapta.
 

Stranatca Mina  acum 9 ani - 4 August 2014 17:21  

Bune rau de tot , sint bune si reci

 

VCarmen  acum 7 ani - 31 Ianuarie 2017 23:38  

Buna seara . Sper ca, inca mai sunteti pe aici :p pentru ca, vreau sa laud toate retetele ; sunt de nota 20. Am doar o singura intrebare : le pot folosi in dieta pentru slabit? Am citit ca sunt cu putine calorii dar, vreau sa fiu sigura . Tot am cautat sa gasesc numarul caloriilor alaturi de reteta :). Chiar si asa transmit toate felicitarile din partea mea.
Multumesc
 

Ioana  acum 7 ani - 1 Februarie 2017 11:26  

Carmen, multe retete de aici (nu numai cele din aceasta sectiune), sunt cu continut redus de calorii. Dar de obicei cand mananc nu calculez la sange caloriile.
Pentru mine a functionat asta la inceput: mi-am facut o lista cu ce folosesc cel mai des la gatit si ce-mi place mie sa mananc si am cautat caloriile pentru fiecare. Apoi mi-am facut o lista cu cele foarte calorice. Pe acelea sunt foarte atenta in ce cantitati le folosesc si in ce moment al zilei le mananc.
De exemplu, uleiul e foooarte caloric, chiar si cel de masline, asadar folosesc putin la gatit si folosesc o lingura sau lingurita sa-l dozez nu torn direct din sticla. Sau pastele, pentru ca sunt calorice, cantaresc doar 60-70 gr / portie (maxim 100 daca nu am o salata mica langa). Si prefer sa le manac la pranz nu seara.

Sper sa te ajute strategia mea, e important ca mancatul sa nu devina un chin, un "numar".
 

tudor ioana   acum 4 ani - 7 Iulie 2019 11:20  

Ardeiul se fierbe greu. Cred ca e mai bine ca ardeiul sa fie copt inainte.
 

iorga bogdan andrei  acum 2 ani - 25 Noiembrie 2021 12:04  

o sa iau 3
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...