Vita cu ceapa

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Vita cu ceapa

Doar o zi pauza cu arome mediteraneene si m-am intors la mancarurile chinezesti. Sunt comode de pregatit acum vara. Nu stiu daca maine avem tot chinezarie, inca nu m-am hotarat ce gatesc diseara, ma mai gandesc...

Ingrediente

500 gr muschiulet de vitel
2 cepe (albe sau rosii)
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita ghimbir pudra
1 ardei iute
150 ml apa (sau supa de vita)
3 linguri sos de soia
1 lingura sos de stridii (oyster sauce)
putina sare
4 linguri ulei

Marinata

3 linguri sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
3 lingurite rase amidon
2 linguri apa

  1. Taiati muschiuletul de vitel felii foarte subtiri, perpendicular pe fibra.
  2. Amestecati toate ingredientele pentru marinata si turnati peste carne. Amestecati bine si lasati la frigider pentru cca 30 minute.
  3. Taiati ceapa pestisori.
  4. De acum veti lucra cu focul dat la maxim si amestecand continuu. Intr-un wok incingeti 2 linguri de ulei si adaugati usturoiul strivit, ghimbirul si ardeiul iute taiat rondele. Amestecati rapid cateva secunde, pana miroase usturoiul si apoi adaugati ceapa. Presarati putina sare peste ea si prajiti amestecand continuu pana se inmoaie, cca 3-4 minute.
  5. Scoateti legumele din wok si adaugati 2 linguri de ulei in wok. Puneti bucatile de carne cu tot cu marinata si prajiti pana carnea isi schimba culoarea. Stingeti cu 150 ml apa (sau supa de vita) si fierbeti 2 minute, pana sosul se ingroasa.
  6. Puneti legumele inapoi in wok si fierbeti totul inca 2 minute.
  7. Adaugati sosul de soia amestecat cu cel de stridii si lasati sa dea cateva clocote. Verificati de sare.
  8. Serviti cu orez.

Taiem carnea felii

Taiem carnea felii

Marinam carnea

Marinam carnea

Calim ceapa

Calim ceapa

Prajim carnea

Prajim carnea

Stingem cu apa/supa

Stingem cu apa/supa

Punem legumele inapoi in wok

Punem legumele inapoi in wok

Adaugam sosul

Adaugam sosul

Comentarii (25)

 

Ultimele comentarii

Serban  acum 12 ani - 5 Aprilie 2012 18:47  

arata foarte bine, acum o incerc si eu :)
 

Monica  acum 11 ani - 9 Septembrie 2012 14:50  

Ioana, unde gasesc ghimbir pudra? nu am vazut pe nicaieri pana acum!
se poate folosi si ghimbir proaspat? acela pe care il gasim la hipermarket?
multumesc.
 

Ioana  acum 11 ani - 10 Septembrie 2012 13:11  

ghimbir pudra la supermarket, la pliculet.
chiar mai bine cu ghimbir proaspat. cu ceva timp in urma nu gaseam ghimbir proaspat si foloseam din plic, asa ca am mai multe retete cu pudra. si acum tot tin de rezerva plicul in casa in caz ca raman fara proaspat si mi-e lene sa merg sa cumpar.
 

Monica  acum 11 ani - 14 Septembrie 2012 12:07  

ok, Ioana, multumesc pentru raspuns!
 

karmen  acum 11 ani - 25 Ianuarie 2013 10:05  

super reteta si eu o sa fac peste o ora
 

Liana  acum 11 ani - 19 Februarie 2013 20:42  

Ajutoooor ! Gustul este exceptional dar care e smecheria ca sa se inmoaie carnea? am incercat sa o fac cat pot de rapid si tot s-a intarit !
 

Ioana  acum 11 ani - 20 Februarie 2013 08:11  

ce parte de vita ai folosit? asta a fost problema.
 

olga  acum 10 ani - 22 Mai 2013 18:59  

Multumesc frumos, Ioana.
 

Marius  acum 10 ani - 3 Noiembrie 2013 00:26  

Au trecut cateva ore bune de cand am ras la foc rapid 6 portii de vita cu ceapa =P~! (4 persoane aka termite :) ) Fiinda a treia oara cand am preparat aceata minunatie, mi-am "permis" sa aduc o nota personala acestui preparat si am adaugat la final, odata cu legumele si cateva ciuperci "urechi de lemn" pe care le-am oparit in prealabil timp de 15-20 minute, rezultatul, =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ (e prea tarziu ca sa mai prepar inca o tura :)) )
 

Ioana  acum 10 ani - 4 Noiembrie 2013 08:23  

sa va fie de bine!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...