Wok

Ustensile utile in bucatarie

Reteta Wok

Wokul este o tigaie pentru gatit traditionala din China. Se caracterizeaza prin forma concava rotunjita a partii de jos. Acest lucru permite ca fundul tigaii sa fie foarte incalzit iar marginile tinute la o temperatura mai scazuta ceea ce da posibilitatea prajirii diferentiate a diferitelor alimente din ea. Astfel alimentele care se fac mai repede pot fi trase pe margine iar in mijloc se lasa alimentele care se prajesc mai greu.

Wokul meu este din fonta si are 35 cm diametru si o adancime de 10 cm, este foarte incapator. L-am cumparat acum cativa ani din Metro. Pot pregati in el de la mancare chinezeasca pana la marmelada.

Comentarii (8)

 

Mariana  acum 15 ani - 18 Februarie 2009 18:53  

Draga Ioana,azi am fost la supermarket,la cumparaturi,si am vazut wok mare ,dar era din ala usor de teflon si nu prea mia suris ideea,mai bine cu cratitele mele de tuci!nu?(am una pe care a primito mami cind s-a maritat acu 59 ani!si acu o folosesc!!!!!!bine inteles mai am 2 de tuci deci 3!dif.dimensiuni!!dar as vrea si un wokkkkkk!!!!!!!!!!da din ala greu si mare!oare cit costa si unde gasesc!sau cind gasesc sa-l iau nu????pa,pa
 

Ioana  acum 15 ani - 18 Februarie 2009 18:56  

se gaseste la Metro, anca zicea ca a vazut si la Real, costa in jur de 100 lei. mie imi place fiindca gatesc multe "chinezarii"
 

Mariana  acum 15 ani - 18 Februarie 2009 19:11  

iOANA CHINEZARII??????????CE ANUME?????????OF.iOANA DA CE POFTA IMI FACETI,SI CUM NU SINT O COMODA IS GATA SA LE FAC(SI LE-AS FACE PE TOATE!ZAU!!HA,HA(A MERG ZILELE ASTEA SI PE LA REAL!LA NOI NU E METRO!PA
 

Ioana  acum 15 ani - 18 Februarie 2009 19:18  

aici am pus chinezariile plus alte mancaruri asiatice, inclusiv indiene: [link]

pentru inceput itzi recomand Curry de porc e bun, si o poti face si fara wok
 

Mariana  acum 15 ani - 18 Februarie 2009 19:27  

:p :p :p Of,mai Ioana draga!!!!ce bunataturi stii tu sa faci!!!bine zicea intr-o zi Cornelia ca noi astea "cu spirit tinar"trebuie sa incerca sa reprofilam papa de zi cu zi!defapt eu ma si aliniez!!!Gata de ATAC!!MULTUMESC FRUMOS iOANA!PA
 

Ana  acum 11 ani - 28 Septembrie 2012 22:21  

Ce wok, care se poate achizitiona online, imi recomanzi? Multumesc!
 

linda  acum 10 ani - 27 Octombrie 2013 13:40  

mi-am cumparat si eu un wok, dar mi se prind toate mancarurile de fundul lui. dau prea tare focul sau e el prost? e din ceva aliaj cromangan sau asa ceva, l-am luat din strainatate. sau nu pun destul ulei? merci!
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Octombrie 2013 14:20  

nu scria pe instructiuni ca trebuie arsa tigaia? la cele din fonta e recomandat sa faci asta. pentru ardere, ungi tigaia cu ulei peste tot si o bagi la cuptor la temp. mare. apoi o poti folosi. daca dupa acest tratament si cateva folosiri nu-si revine, probabil e material slab.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...