Curry de spanac cu halloumi

Retete cu branza Bucataria indiana Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Curry de spanac cu halloumi

"Daca treci prin iad, nu te opri din mers". Asa zicea Churchill. Noi suntem in a doua saptamana de carantina si nu lasam garda jos. Mancare sanatoasa, somn bun, exercitii, iesit la aer (pe terasa) cand e soare, video-conferinte cu prietenii. Vineri chiar am "cinat" cu nasii nostri. Am lasat telefoanele pe speaker in timp de povesteam, gateam, mancam, glumeam, radeam. Un mic haos relaxant.  Daca trecem prin iad impreuna, drumul ne va parea mai scurt si mai usor.

Ingrediente

750 gr spanac congelat (frunze intregi am folosit)
1 ceapa mare
3 catei usturoi
1 lingurita cu varf ghimbir razuit fin
1 lingurita rasa chimion macinat
1 lingurita rasa coriandru macinat
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita fulgi de chili
1/4 lingurita cardamom verde macinat
1/8 lingurita cuisoare macinate
150 ml lapte batut (sau sana)
2 pachete branza halloumi (200 gr / pachet)
1 lingura generoasa unt
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Halloumi se taie cuburi.
  2. Se incinge o tigaie/cratita larga. Se unge cu putin unt (ca si la clatite) si se prajese halloumi in transe (nu le inghesuiti fiindca lasa zer). Se lasa doar pana se rumenesc frumos (cca 2 minute / parte).
  3. Se scoate branza rumenita pe o farfurie si se rasneste piper negru.
  4. In aceeasi tigaie se adauga untul ramas si se topeste. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste cat mai mult posibil (cca 15 minute), la foc mic, pana se inmaoie foarte foarte bine. Ideea e sa gatiti cat mai bine ceapa acum, fiindca timpul de fierbere al curry-ului va fi scurt.
  5. Se adauga usturoiul strivit si ghimbirul razuit si se mai calesc 1 minut.
  6. S adauga toate condimentele si se amesteca 30 secunde sa se dizolve in grasime.
  7. Se adauga spanacul congelat, se presara sare si se acopera tigaia cu capac. Se lasa asa pana spanacul e decongelat complet, amestecand cand si cand.
  8. Cand spanacul e decongelat complet ar trebui sa fi lasat lichid in oala. Daca nu e lichid, completati cu 100 ml apa. Puneti capacul si inabusiti spanacul 10 minute. La final ar trebui sa ramana putin lichid. Daca e prea mult, ridicati capacul si mai lasati la fiert cateva minute, pana se evapora.
  9. Opriti focul si lasati sa stea 2-3 minute sa se potoleasca din fiert. Doar apoi adaugati laptele batut si amestecati bine. Gustati de sare.
  10. Intre timp, daca halloumi s-a racit, il puteti reincalzi intr-o tigaie.
  11. Serviti spanacul cu bucati de halloumi deasupra. Daca doriti, puteti prepara un orez indian alaturi.

Comentarii (3)

 

Apostol Mariana  acum 4 ani - 31 Martie 2020 15:33  

Perfect .....pentru familia mea!Multumesc !!! :)
 

Ioana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2020 08:57  

Mariana, cu drag! Va imbratisez si aveti grija de voi!
 

Ioana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2020 08:59  

Monica am vazut poza! Nici nu stiam ca exista smantana de cocos!!!! Arata foarte bine varianta ta.
Mai am doua retete in care poti adauga chimion sau curry la spanac: [link] sau [link] (fara lactate, de post).
Sanatate multa!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...