Pastrav la tigaie cu doua sosuri

Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten Retete rapide Retete simple

Reteta Pastrav la tigaie cu doua sosuri

Dupa muschiuletul la minut, am o noua reteta instant: pastrav in 3 minute. Vine la pachet cu doua sosuri total diferite: unul proaspat de verdeturi si celalalt picant si usturoiat.

Ingrediente

4 pastravi dezosati (bucati intregi; aprox 165 gr / bucata)
putin ulei pentru uns
sare

Sos verde

1/2 legatura patrunjel
2 fire marar
2 fire ceapa verde tinere
7 frunze menta
coaja rasa de la 1/4 lamaie
3 linguri suc de lamaie
3 linguri ulei masline
sare

Sos rosu

1 lingurita generoasa pasta de ardei iute
1/2 lingurita usturoi granulat
1/4 lingurita oregano uscat
2 linguri ulei masline
1/2 lingurita otet de sherry (sau 1/2 lingura suc de lamaie)
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Se toaca cat mai fin toate verdeturile, inclusiv ceapa verde. Se pun intr-un bol. Se rade deasupra coaja de lamaie si se adauga sucul de lamaie. Se presara putina sare si se amesteca. Se lasa pana terminati sosul rosu.
  2. Intr-o cescuta se amesteca pasta de ardei cu uleiul si usturoiul granulat. Se sfarma oregano in el (prin sfaramare nu doar ca devine mai marunt si arata mai bine in sos, dar aroma lui se reactiveaza de la caldura mainilor). Amestecti iar adaugand si putina sare si piper negru. Adaugati otetul si gustati.
  3. Continuati cu sosul verde: adaugati uleiul peste verdeturi si amestecati. Gustati de sare si suc de lamaie.
  4. Pastravii se usca bine cu servetele de hartie. Se presara cu sare peste tot si apoi se maseaza cu putin ulei peste tot, inclusiv pe partea cu pielea.
  5. Se incinge bine o tigaie antiaderenta care cuprinde un file. Se aseaza cate un file pe rand in tigaie, cu pielea in jos. Trebuie sa sfaraie puternic cand il asezati, semn ca ati incins bine tigaia. Lasati sa se coaca 2 minute. Partea cu pielea va deveni placut rumena pe alocuri. Intoarceti cu grija ca sa nu-l rupeti si mai lasati 30 secunde. Partea cu carnea nu se va rumeni decat usor de tot, dar nu lasati mai mult pestele in tigaie fiindca carnea se va usca prea tare.
  6. Scoateti fileul pe farfuria de servire, cu pielea in jos. Pastrati acoperit pana terminati toate fileurile.
  7. Ungeti fiecare file pe jumatate cu sos de verdeata si pe cealalta cu sos picant. Serviti imediat.

2 minute pe prima parte

2 minute pe prima parte

Si inca 30 secunde pe a doua

Si inca 30 secunde pe a doua

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...