Pizza cu ceapa si provolone

Retete aluaturi Retete din Italia Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Pizza cu ceapa si provolone

Pizza aceasta este irezistibila datorita contrastului dintre ceapa dulce pregatita la cuptor si iutimea branzei Provolone piccante. Asa cum ii suna si numele, branza este usor picanta, iute, o iuteala asemanatoare cu cea din branza de burduf romaneasca.

Ingrediente

1 portie aluat pizza

3 linguri generoase de ceapa la cuptor (condimentata cu piper, chili si oregano)
90 gr branza Provolone piccante
20 masline verzi
30 gr parmezan (parmigiano reggiano)
6-8 linguri linguri sos Tomato frito de la Heinz
3 linguri ulei masline

Bucati: 3

  1. Se pregateste un aluat de pizza (puteti folosi aluatul de aici) sau paine. Cand doriti sa-l folositi il scoateti din frigider cu 2 ore inainte, sa revina la temperatura camerei.
  2. Se imparte aluatul in 3 bucati egale.
  3. Intindeti din fiecare bucata foaie subtire, preferabil cu mana, sa nu desumflati aluatul. Foaia nu trebuie sa fie neparat rotunda, puteti face forme libere, mai patratoase sau mai alungite. Daca va plac marginile, lasati-le mai groase si intindeti subtire doar centrul.
  4. Pe fiecare foaie intindeti un strat subtire de sos de rosii, lasand marginile libere.
  5. Deasupra se presara 1/3 din branza Provolone razuita (30 gr / pizza). Se presara cate 1 lingura generoasa de ceapa calita la cuptor, avand grija sa puneti movilite din loc in loc. Se presara maslinele taiate in doua (cate 6-7 masline / pizza).
  6. Se coace pizza la 250C (sau maximul cuptorului vostru; setati cuptorul electric pe caldura de jos), timp de 5 minute, apoi se porneste grill-ul cuptorului (caldura/focul sa vina de sus) si se lasa pana marginile sunt rumene.
  7. Se presara cu parmezan razuit (cca 10 gr parmezan / pizza) si se stropeste cu cate 1 lingura de ulei de masline. Se serveste calda.

Comentarii (1)

 

Silviu  acum 4 ani - 16 Iunie 2019 01:19  

Arata bine si sunt sigur ca e delicios, am observat ca daca pui in aluat niste ulei de masline si il lasi sa creasca la frigider, iese mult mai fraged.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...