Porumb picant la tigaie

Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete pentru gratar Retete simple

Reteta Porumb picant la tigaie

Garnitura de porumb in stil mexican portivita pentru carnea la gratar (in special porc sau vita). O pregatesc mai ales iarna, cand imi e foarte dor de porumbul fiert.

Ingrediente

1 conserva porumb (de 340 gr)
1/2 ardei iute rosu (sau 1/4 lingurita fulgi de chili)
1/2 lingurita boia dulce
2 fire patrunjel
1 lingura ulei
sare

Portii: 2-3

  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta mai larga si se adauga ardeiut tocat marunt. Se soteaza 15 secunde.
  2. Se adauga porumbul scurs din conserva. Se soteaza totul la foc mediu, adaugand sare pe parcurs, timp de 3-4 minute. Gustati si daca ardeiul iute nu a fost foarte iute si doriti garnitura mai picanta, suplimentati cu fulgi de chili. Se amesteca din cand in cand.
  3. Se ia tigaia de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca bine. Se adauga la final patrunjelul tocat.

Comentarii (4)

 

Irimia  acum 6 ani - 9 Ianuarie 2018 15:22  

O sa incerc si eu.Imi place ideea.
 

Gabriela  acum 6 ani - 12 Ianuarie 2018 13:57  

Ah, nu pot sa cred ca nu m-am gandit la o asemenea garnitura pana acum! Am acasa o mofturoasa care nu concepe sa nu aiba ceva langa gratar. Iar tot ei ii place foarte mult porumbul si mancarea picanta. Deci e la fix! Multumesc!
 

Ioana  acum 6 ani - 12 Ianuarie 2018 14:16  

la ce as mai fi eu de folos daca nu v-as surprinde din cand in cand? :p
ma bucur ca te incanta combinatia! enjoy!
 

Oana  acum 6 ani - 17 Ianuarie 2018 16:26  

Iata o garnitura foarte gustata si de copii.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...