Prajitura cu mere

Retete desert Retete cu fructe

Reteta Prajitura cu mere

Pandispan dens, super pufos si moale, cu arome neasteptate. Merele razuite se topesc in aluat si-l parfumeaza alaturi de restul aromelor adaugate.

Nu am mai copt o prajitura in tava de anul trecut. Am preferat deserturile individuale, asa pot controla cantitatile pe care le fac si le mananc. Ma cunosc prea bine... Prajitura asta am mancat-o calda in prima zi. Dar sa stiti ca se pastreaza bine si in urmatoarele 2 zile, nu devine uscata si nu-si pierde din aroma. Daca rezistati...

Ingrediente

300 gr faina alba
5 gr praf de copt
1 priza de sare
150 ml ulei de masline neutru (cand nu am, mixez putin ulei de masline pentru salata cu ulei de floarea soarelui; sau puteti folosi alt tip de ulei neutru)
4 oua
230 gr zahar
250 gr iaurt natural
50 ml brandy de mere (am folosit brandy din cidru de mere)
1 lamaie bio mica 
3 mere medii (cca 600 gr; soi acrisor si ferm, gen Granny Smith)
1/4 lingurita anason macinat
1 plic zahar vanilat bourbon

  1. Se dau merele pe o razatoare mare sau se taie cubulete mici. Pe masura ce le razuiti le stropiti cu suc de lamaie sa nu se oxideze. La final adaugati anasonul si amestecati.
  2. Se cerne faina cu praful de copt si sarea.
  3. Se freaca cu mixerul ouale si zaharul, timp de 3 minute, pana aveti o crema galben-pal.
  4. Se adauga iaurtul si se amesteca. Se adauga brandy si coaja rasa de lamaie si se amesteca.
  5. Se adauga jumatate din faina si se amesteca usor. Se adauga jumatate din ulei si se amesteca usor. Se adauga tot asa restul de faina si apoi ulei. Nu amestecati prea vartos, doar pana nu se mai vede faina sau uleiul in amestec.
  6. La final adaugati merele razuite (retineti cateva linguri) si amestecati usor sa se distribuie in aluat.
  7. Turnati aluatul intr-o tava de 30 x 20 cm si nivelati cu dosul lingurii. Presarati restul merelor deasupra (daca le simtiti ca au lasat mult suc le stoarceti usor in pumn inainte de a le pune pe aluat). Nivelati merele cu dosul lingurii si apoi presarati zaharul vanilat.
    * prajitura se poate coace si in tava de chec
  8. Coaceti la 180C timp de 50 minute. Testati cu o scobitoare sa va asigurati ca e coapta in mijloc.
  9. Dupa ce s-a racorit o puteti pudra cu un pic de zahar pudra.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 6 ani - 19 Martie 2018 10:14  

Alice, uleiul de masline neutru e cel pentru gatit (cel rafinat, nu virgin sau extra virgin), adica nu cel pentru salate. dar si cel de floarea soarelui rafinat e perfect aici.
 

Ioana  acum 6 ani - 19 Martie 2018 10:19  

Cristina, cu rom sau suc de mere.
 

Luminita Tudor  acum 6 ani - 20 Martie 2018 18:44  

Cu ce as putea sa inlocuiesc anasonul?
 

Ioana  acum 6 ani - 21 Martie 2018 10:33  

five spice chinezesc sau cuisoare sau scortisoara.
 

Maddha  acum 6 ani - 21 Martie 2018 11:18  

Mi-a crescut putin blatul, dar nu suficient. A ramas destul de incarcata/ grea compozitia. Data viitoare eu o sa pun mai mult praf de copt. Oricum, a fost apreciata, spre surprinderea mea. :) ;)
 

Alexandra  acum 6 ani - 22 Martie 2018 18:29  

buna din nou :) revin cu feedback, a fost delicioasa prajitura. intr-adevar, nici a mea nu a crescut foarte mult, dar am mancat-o pana la ultima bucatica
 

reduceriastazi  acum 6 ani - 26 Martie 2018 13:08  

Foarte buna reteta!
 

Raluca  acum 5 ani - 1 Aprilie 2018 13:03  

Ioana, ar fi super util sa pui poza si cu ingredientele. Eu una sunt genul care respect intocmai si la cumparaturi as merge tot pe mana ta :) Multumesc!
 

Ioana  acum 5 ani - 2 Aprilie 2018 10:05  

Raluca, o sa ma straduiesc sa le pozez, macar cele mai importante.
 

Dina  acum un an - 29 Decembrie 2022 20:46  

Am facut reteta asta de mai multe ori si desi a iesit bine la gust, nu a iesit pufos, era destul de dens. Cum au scris si altii, nu a cresut destul. Cred ca trebuie revizuita reteta ca sa iasa asa cum arata in poza si este descris. Este reteta mea preferata pentru prajitura cu mar si imi notez sa pun mai mult praf de copt (sau poate si mai putin ulei)?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...