Amestec pentru ciorbe

Retete condimente Retete de Muraturi si Conserve

Reteta o am din primavara de la Leila si abia asteptam sa o pun in practica, contine exact ce pun si eu cel mai des la ciorbite, leustean, frunze de telina, rosii... numai ca reteta originala cerea si 1/2 lingura conservant si 2 maini de sare mare... drept pentru care am mers direct la magazin si am cumparat un plic de conservant si am vazut la continut ca e benzoat de sodium (E211). Am googalit rapid dupa el si cu groaza am citit ca provoaca astm si urticarie la copii, ca impiedica dezvoltarea IQ-ului in copilarie si ca orice E in cantitati mari e cancerigen... asa ca am zis pas la conservant si am decis sa-mi pun amestecul la congelator, ca e mai sigur si mai sanatos. Daca decideti totusi sa puneti si sarea si conservantul puteti sa pastrati amestecul in borcane capsate, la loc racoros.

Ingrediente

1 kg rosii
1 kg gogosari
1 legatura telina (frunzele)
2 legaturi patrunjel
1 legatura leustean

  1. Curatam gogosarii de codite, cotoare si seminte. Pentru ai curata mai usor de seminte eu ii trec sub jet de apa.
  2. Rosiile le crestam in X intr-o parte si le oparim 1 minut. Cand se racoresc le curatam de coaja.
  3. Punem ardeii in robotel si mixam pana se toaca marunt. Ii punem intr-un bol mare.
  4. Mixam apoi rosiile si le punem peste gogosari.
  5. Punem verdeturile in robotel si le tocam si pe ele. Le punem in bol peste restul ingredientelor si amestecam bine.
    * daca nu aveti robot dati legumele prin masina de tocat carne, iar verdeturile le tocati de mana.
  6. Punem amestecul in pahare mici de unica folosinta sau alte cutiute doriti, le acoperiti cu folie si le puneti la congelator.

Pregatim amestecul pentru ciorbe

Il portionam pentru congelator

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...