Retete de Muraturi si Conserve
1 Iunie 2018
Capsuni in sirop cu menta si lime
Categorii: Retete cu fructe, Retete de Muraturi si Conserve
Capsuni intregi conservate in sirop cu aroma fresh.
21 Septembrie 2016
Tarhon in otet
Categorii: Retete condimente, Retete de Muraturi si Conserve
Am realizat ca si lucrurile simple sau cele care credem ca se subinteleg trebuie spuse.
21 Iunie 2016
Sos de rosii dulce-acrisor
Categorii: Retete condimente, Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve, Retete ieftine, Retete de Sosuri si Salsa
Sos dulce-acrisor-picant din cartea Mariei Cristea Soimu.
17 Septembrie 2015
Ardei iute macinat in ulei
Categorii: Retete din Italia, Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve
Pentru mancaruri picante care sa ne incalzeasca la iarna.
11 August 2014
Pasta de ardei
Categorii: Retete condimente, Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve, Retete ieftine
Proiectul "Camara" a inceput promitator, cu o pasta de ardei buna de tot si buna la tot.
6 Decembrie 2013
Confit de rata
Categorii: Retete din Franta, Retete de mancaruri cu carne, Retete de Muraturi si Conserve, Reteta cu carne de rata si gasca, Retete de Craciun
Confit este una dintre cele mai vechi modalitati de conservare a carnurilor. Daca francezii prefera sa conseve in acest mod pulpele de rata sau gasca, romanii prefera carnea de porc. Cred ca va amintiti de carnea de porc si carnatii in untura din camara bunicii.
12 August 2013
Gem de caise cu fistic
Categorii: Retete cu fructe, Retete de Muraturi si Conserve
Ultimul meu gem gurmet este o combinatie fantastica. Incercati-l in combinatie cu o branza cremoasa (Brie de exemplu).
25 Iulie 2013
Bulion
Categorii: Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve, Retete romanesti, Retete de Sosuri si Salsa
Bulion de Salaj. Este un sos de rosii aromat, fara conservanti, asteptand sa fie folosit iarna in mancaruri. Este bulionul pe care-l folosesc la friptura de porc, ardeii umpluti si la ciorbe.
13 Decembrie 2012
Carne de porc in suc propriu
Categorii: Retete de Muraturi si Conserve, Retete cu carne de porc, Retete de Craciun, Retete romanesti
Soacra mea va impartaseste una din retetele ei de Ignat: o conserva delicioasa de carne de porc in suc propriu.
23 Octombrie 2012
Ceapa rosie murata
Categorii: Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve, Retete ieftine
Ce culoare splendida! Se poate folosi ca si condiment langa orice carne la grill, in hamburger si in sandwich-uri, pe stridii sau in ceviche (in locul cepei marinate in suc de lamaie), langa pateul din ficat. Este picanta, usor dulce-aromata si ramane crocanta datorita tehnicii de preparare a lui J. Rodgers.
18 Septembrie 2012
Gogosari in sos de mustar
Categorii: Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve, Retete de post, Retete ieftine, Retete romanesti, Retete de Sosuri si Salsa
O conserva pentru iarna pe care am incercat-o (doar sosul) acum cativa ani, cand am primit un borcan de la vecina si prietena mea Adriana. Am primit si reteta atunci, dar la vremea aceea nu mancam ardei sau gogosari si nu am avut tragere de inima sa pun pe iarna.
3 Iulie 2012
Dulceata de afine
Categorii: Retete cu fructe, Retete de Muraturi si Conserve
Dulceata ideala pentru papanasi sau placinte motesti. Este si dulceata mea de concediu cand, invariabil, imi place sa mananc la micul dejun paine cu unt, dulceata de afine si o cana cu lapte de capra. Ceea ce imi aminteste ca numaratoarea inversa pana la concediu a inceput!
29 Iunie 2011
Visine in sirop pentru iarna
Categorii: Retete cu fructe, Retete de Muraturi si Conserve
Visinele mele "imbatate" sunt la borcan. Le folosesc pentru clatite, langa piureul de castane, langa felii de chec si acum am adaugat si o reteta noua de tort cu visine, care asteapta cumintel sa fie incercat.
13 Septembrie 2010
Salsa de legume pentru iarna
Categorii: Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve, Retete de post, Retete de Sosuri si Salsa
Salsa este ideala ca si dip pentru cartofii prajiti sau tortilla chips. Puteti folosi aceasta salsa ca si inlocuitor pentru ketchup-ul cumparat. Gustul este parfumat de la legumele si verdeturile folosite, insa nota aparte este data de aromele mai exotice: scortisoara, cuisoare si ienibahar. Sper sa va incante aroma lui asa cum m-a incanta si pe mine in ultimii 20 de ani, fiindca este o reteta de familie, draga noua.
Pagina Precedenta 1 - 2 Pagina Urmatoare