Retete de Pasti
2 Mai 2013
Pasca
Categorii: Retete aluaturi, Retete cu branza, Retete desert, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete romanesti
Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu-i asa? In sfarsit am preparat si eu o pasca care in viziunea mea arata astfel: aluat pufos de cozonac, frumos impletit, umplut cu o compozitie spumoasa de branza, aproape ca un sufleu, cu parfum dominant de vanilie.
15 Aprilie 2011
Drob de miel
Categorii: Retete aperitive, Retete cu carne de miel, Retete cu ou, Retete de Pasti, Retete romanesti
Nelipsit la noi, romanii, pe masa de Paste.
18 Martie 2009
Friptura de miel
Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de miel, Retete de Pasti, Retete la cuptor
De obicei de Pasti, pregateam o friptura de miel in vin rosu cu usturoi, rozmarin si cimbru. Anul acesta am dorit sa schimb, sa incerc si altceva asa ca am folosit o reteta usor modificata de aici si rezultatul a fost peste asteptari. Friptura a iesit suculenta, gustoasa si nu in ultimul rand foarte aratoasa. O friptura demna sa stea pe masa mea de Pasti.
28 Noiembrie 2009
Oua umplute
Categorii: Retete aperitive, Retete cu ou, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete simple
Da, sunt cunoscutele oua umplute pe care le au romanii la pe masa de sarbatori. Pana acum n-am facut ca sa evit maioneza care aici e din abundenta, dar acum ca se apropie sarbatorile am zis ca nu trebuie sa lipseasca de pe site.
22 Martie 2010
Tocanita de miel
Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de miel, Retete de Pasti, Retete simple, Retete romanesti
Ca sa-l citez pe sotul meu: "e superba" :p Stiu ca pare incredibil ca un barbat a folosit acest cuvant, dar chiar asa a fost.
6 Februarie 2012
Cuib de viespi
Categorii: Retete aluaturi, Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete romanesti
Din acelasi aluat de cozonac, am facut sambata si acest cuib de viespi. Sunt foarte bune la micul dejun cu o cana de lapte.
15 Decembrie 2009
Cozonac cu nuca
Categorii: Retete aluaturi, Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete romanesti
Si inca un cadou pentru voi, de la bunica mea: cozonaci cu nuca facuti in cuptorul de caramida. 10 cozonaci sa ajunga la toti ;)
14 Martie 2011
Salata in straturi
Categorii: Retete din America, Retete cu legume, Retete cu ou, Retete de Pasti, Retete simple, Retete salate
Prima mea propunere pentru Pastile din anul acesta.
29 Noiembrie 2009
Oua umplute cu ton
Categorii: Retete aperitive, Retete cu ou, Retete cu peste si fructe de mare, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete rapide, Retete simple
Fiindca ne-am indragostit de salata de ton London, am transformat-o si in umplutura pentru oua.
6 Mai 2009
Sarmale
Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu orez, Retete cu carne de porc, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete romanesti
Dupa ciorba de perisoare am trecut la pregatirea sarmalelor. La noi se fac sarmale mici, din jumatate de frunza de varza, ca poti manca 10 o data. Si sunt asa echilibrate, nu sunt exagerat de grase, inca eu le manac fara paine, doar cu smantana.
3 Aprilie 2009
Coronita cu spanac si telemea
Categorii: Retete aluaturi, Retete aperitive, Retete cu branza, Retete cu legume, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene
Coronita mi s-a parut ca se potriveste perfect si prin forma si prin ingredientele continute in tema sarbatorilor de Pasti. Mi-am si imaginat coronita in mijlocul unei mese festive iar centrul umplut cu oua rosii. Cred ca efectul e deosebit, transformati astfel coronita intr-un cos de oua mai special.
21 Decembrie 2000
Cozonac cu mac
Categorii: Retete aluaturi, Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti
Reteta de la Maya, nu mi-am permis sa o schimb absolut deloc.
30 Ianuarie 2012
Cozonac cu scortisoara
Categorii: Retete aluaturi, Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene
Un cozonac extravagant, iese gata feliat din cuptor ;) Nu-i fac mai multa reclama fiindca pozele vorbesc singure.
27 August 2010
Gyros
Categorii: Retete din Grecia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de miel, Retete de Pasti, Retete la cuptor
Am ajuns in sfarsit la o varianta prin care gyrosul poate fi preparat cu succes si acasa. Am pregatit o bucata de carnea mai mare pe care am asezat fasiute de carne condimentata si am rulat-o. In acest fel, cand o taiati, veti avea felii asemanatoare cu cele taiate de pe grill-ul vertical, micute si condimentate peste tot, nu doar pe deasupra ;) Coacerea la temperatura scazuta asigura suculenta carnii, exact asa cum era cel mai bun gyros pe care l-am mancat in Creta.
Pagina Precedenta 1 - 2 - 3 - 4 Pagina Urmatoare