Batoane de ovaz cu gem

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple

Sunt potrivite pentru micul dejun cu o cana de lapte, dar si la o cafea sau pentru a le pune in pachetelul de scoala a copiilor. Este genul de prajitura care cu cat sta mai mult cu atat e mai buna.

Trebuie sa va marturisesc ca aceasta e reteta care m-a dus in "pacat" si am renuntat la dieta.

Ingrediente

120 gr unt
200 gr zahar
1 ou
1 esenta vanilie
180 gr faina alba
1 varf cutit sare
1/2 lingurita praf de copt
150 gr fulgi de ovaz
30 gr fulgi de orz
1 borcan de 350 gr gem (de care preferati, eu am pus fructe de padure)

  1. Se freaca untul cu zahar pana se topeste zaharul. Se adauga oul si esenta si se incorporeaza bine.
  2. Se adauga faina amestecata cu sare si praf de copt.
    * am facut pasii de mai sus in robot, dar se poate si cu mana
  3. Se incorporeaza fulgii de ovaz.
  4. Ungeti o tava de 26 cm diametru (daca e patrata de 22cm X 22cm), tapetata cu hartie de copt, cu putin unt.
  5. Intindeti pe fund 2/3 din aluatul cu ovaz, la inceput cu mainile si cand e distribuit pe fundul tavii asezati pe aluat o folie sau o punga si apasati cu fundul unui pahar pana se niveleaza aluatul.
  6. Intindeti gemul deasupra.
  7. Amestecati restul de aluat cu fulgii de orz si apoi faramitati aluatul pe intreaga suprafata a prajiturii.
  8. Dati la cuptor la 180C pentru 40 minute, pana e rumena deasupra.
  9. Lasati sa se raceasca si apoi taiati dreptunghiuri. Sunt bune pentru servit pe loc, dar si a doua zi.

Untul frecat cu zahar si ou

Aluatul

Nivelam blatul cu paharul

Blatul

Intindem gemul

Restul de aluat il faramitam deasupra

Batoane de ovaz cu gem

Batoane de ovaz cu gem

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...