Cum se aleg ridichile rosii

Tehnici in bucatarie

Sa ne bucuram de ridichile rosii.

  1. Uita-te la frunze: sa fie verzi, deloc ofilite; asta e primul semn ca sunt proaspete; daca frunzele sunt tinere si proaspete se pot folosi si ele in salate, supe creme sau mancaruri de verdeata (exact ca si spanacul sau frunzele de sfecla).
  2. Uita-te sa nu fie crapate: cele crapate au sanse mari sa fie goale (seci) inauntru.
  3. Strange una intre degete: trebuie sa fie tare; daca sunt moi, e semn ca nu sunt proaspete, sunt deshidratate; daca cedeaza mult sub degete inseamana ca sunt goale in centru; cele care sunt usor deshidratate poti fi puse intr-un vas cu apa rece pentru 1 ora ca sa se rehidrateze.
  4. O chestie de gust: alege ridichi mici daca le doresti mai fragede si sa nu fie iuti; alege ridichi medii daca le doresti mai crocante dar mai iuti; nu le cumpara pe cele foarte mari, de obicei sunt "buretoase".

Pastrare: rupe frunzele, pune-le intr-o punga tip zip bag. Acopera-le cu servetele de hartie, strange punga sa iasa cat mai mult aer si inchide "fermoarul". Rezista in frigider cam 1 saptamana. Daca se inmoaie un pic le puteti rehidrata in apa rece asa cum am specificat la punctul 3.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...