Fursecuri Negrese

Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Fursecuri cu gust intens de ciocolata. Cand le mananci iti aduc aminte de o bucata de Negresa. Sunt pufoase in interior. O alta mare calitate a lor e ca se fac foarte usor. Si inca un avantaj este ca se pastreaza bine cateva zile, fara a se intari. Am lasat cateva bucati neacoperite si dupa 2 zile erau aproape ca in ziua in care le-am copt, nu s-au uscat.

Ingrediente

200 gr unt (80% grasime)
280 gr faina alba (BL 55)
65 gr cacao
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara (sau cafea instant)
1/4 lingurita sare
200 gr zahar brun (mai exact am folosit 150 zahar brun + 50 zahar brut)
1 plic zahar vanilat
1 ou
1 galbenus de ou
cateva linguri de zahar tos sau zahar pudra vanilat (pentru decorat)

Bucati: 12-13

  1. Se topeste pe foc mic untul. Se lasa sa se raceasca (trebuie sa fie doar racorit bine, nu sleit).
  2. Se cerne faina impreuna cu cacaoa, scortisoara, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
  3. Se mixeaza zaharul cu ouale pana obtineti o crema groasa, de culoarea cafelei cu lapte (cca 5 minute).
  4. Se adauga untul, turnat in fir subtire in timp de continuati sa mixati. Crema va denevi mai groasa, se vad urmele de la tel.
  5. Se adauga faina in 2 transe si se amesteca cu o paleta de patiserie. Amestecati doar pana faina e absorbita. Aluatul rezultat este unul ferm care se poate modela usor si nu se lipeste de maini.
  6. Se formeaza bile din cate 1 lingura cu varf de aluat (cca 55 - 60 gr / bila). Se trec bilele prin zahar tos sau zahar pudra vanilat.
  7. Se coc la 175C timp de 15-17 minute. Fursecurile vor fi moi cand le scoateti, dar se vor intari dupa racire. Ca sa le luati din tava folositi o paleta lata pe care o bagati cu grija dedesubt (folosesc o spatula pentru servit tortul).

Am adaugat untul peste ouale frecate cu zahar

Adauga faina in doua transe

Aluatul final

Bilele in tava

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...