Hot-dog cu varza murata

Retete aluaturi Retete aperitive Retete Sandwich

Este o reteta inspirata dintr-o emisiune Rachael Ray, a facut aceste rulouri folosind aluat cumparat. Daca va grabiti folositi aluat de paine sau pizza cumparat, altfel puteti folosi aluatul propus de mine.

Tehnica de copt folosind abur am aflat ca este folosita de patiserii profesionisiti la prepararea baghetelor, ei au bineinteles un instrument special care dozeaza aburul, dar improvizatia mea a functionat foarte bine, mi-a placut rezulatatul, va sfatuiesc sa incercati si voi.

Ingrediente

Aluat

350 gr faina alba
210 ml apa calduta
1/2 pachet drojdie proaspata sau uscata
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar

Umplutura

8 crenvursti (de pui, porc, vegetali pentru varianta de post)
8 linguri varza murata
mustar (aprox. 8 lingurite)
piper

  1. Se framanta un aluat elastic din ingredientele de aluat si se lasa la crescut la loc caldut, fara curenti pentru minim 1 ora. Ca de obicei eu am folosit masina de paine si intr-o ora aluatul era gata.
  2. Stoarceti varza de apa in pumn sau folosind un tifon si condimentati cu piper.
  3. Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi.
  4. Se taie aluatul in 8 dreptunghiuri, cum se vede in poza.
  5. Luati fiecare dreptunghi, il mai intindeti putin daca nu e suficient de mare sa incapa un crenvurst pe el.
  6. Asezati la un capat 1 crenvurst, o lingura de varza si mustar dupa gust (cam 1 lingurita).
  7. Ridicati capetele aluatului ca sa impiedicati umplutura sa curga afara la copt (vezi poza). Incepand din capatul opus marginilor ridicate rulati aluatul. Daca aveti exces de aluat la capatul final il taiati cu un cutit bine ascutit.
  8. Puneti rulourile obtinute (cu partea in care s-a imbinat aluatul dedesubt) intr-o tava cu hartie de copt. Introduceti tava intr-o punga si le lasati la crescut la loc caldut cam 30 minute.
  9. Crestati usor rulourile in diagonala deasupra cu un cutit bine ascutit, ca si cum sunt crestate baghetele, dar taietura sa nu ajunga la umplutura, doar cat sa faceti un model sa arate bine la sfarsit
    * eu am uns rulourile cu galbenus de ou, dar nu recomand asta, mai bine ungeti cu putin lapte
  10. Dati rulourile la cuptor la 220C pentru 40 minute. Si acum ceva important: in cuptor, sub tava cu rulouri, introduceti o oala cu multa apa, se va crea astfel putin abur in cuptor si rulourile vor iesi pufoase si cu o crusta crocanta, dar nu tare.
    * rulourile coapte sunt mai palide, asa trebuie sa fie, deci nu le lasati mai mult la cuptor.
  11. Serviti dupa ce s-au racit complet cu extra-mustar daca va place.

Intindem aluatul

Il portionam

Punem umplutura si ridicam marginile

Rulam si taiem excesul de aluat

In tava la crescut

Hot-dog cu varza murata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...