Icre de fasole

Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Albe si pufoase, parca seamana si la gust cu icrele de peste.

Mi s-a terminat bateria cantarului si nu am reusit sa cantaresc fasolea, asa ca am dat cantitatea de fasole masurata cu cana (cea de lapte).

Ingrediente

2 cani fasole alba fiarta
50 ml ulei
1/2 lamaie
1/2 ceapa
sare, piper negru

  1. Seara am pus fasolea la inmuiat. A doua zi am fiert fasolea in apa cu sare si doua foi de dafin (schimbati o data apa daca doriti).
  2. Am trecut boabele fierte de fasole prin presa pentru piure (avantajul e ca prin presa nu trec cojile, deci pasta va iesi foarte fina). Daca nu aveti acest instrument, zdrobiti fasolea ca si la fasolea batuta. Am adaugat 50 ml apa in care am fiert fasolea, cat sa nu fie piureul uscat, si am amestecat bine.
  3. Am adaugat uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand tot timpul.
  4. Dupa ce am terminat cu uleiul am facut la fel cu sucul de lamaie. Gustati si mai adaugati suc daca vi se pare necesar.
  5. Condimentati cu sare si piper negru macinat.
  6. Adaugati ceapa tocata foarte foarte marunt.
  7. Lasati sa stea jumatate de ora si apoi puteti servi.

Icre de fasole

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...