Macaroane de casa

Retete aluaturi Retete din Croatia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Macaroane preparate intr-un mod inedit, asa cum am invatat sa le fac la Konoba "Ranč Maha" de pe insula Korcula. Prepararea lor este distractiva si este o activitate potrivita pentru petrecerea timpului liber in familie.

Ingrediente

1 kg faina alba
1 ou
1 galbenus de ou
100 ml ulei
400 ml apa
1 lingurita sare

Portii: 12 (1.2 kg paste)

  1. Se pune faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. In gaura puneti ouale batute, uleiul si apa. Presarati sarea pe margine.
  2. Incepeti sa framantati, incorporand incet faina in lichidul din mijloc. Framantati pana aluatul este legat.
  3. Puneti aluatul in masina de paine setata pe programul de framantat (al meu dureaza 13 minute). La final veti obtine un aluat deloc lipicios si foarte elastic. Aluatul nu e nici foarte tare, nici foarte moale. Se acopera aluatul cu un prosop se se lasa sa stea 30 minute.
    * aluatul se poate framanta si cu mana
  4. Aluatul se taie bucati mai mici. Fiecare bucata se intinde intr-un rulou de cca 1.5 cm grosime. Rulourile se taie apoi in bucati de cca 1cm.
  5. Se ia fiecare bucatica de aluat in mana, se aplatizeaza sub forma de dreptunghi. Dreptunghiul se invarte in jurul unei frigarui de lemn.
  6. Se freaca frigaruia intre palme pana aluatul se subtiaza. Cand frecati nu apasati foarte tare. Scoateti frigaruia din macaroana. Puneti macaroanele formate pe un prosop curat sa se usuce un pic.
  7. Macaroanele se fierb in multa apa cu sare.

Aluat

Rulou

Ruloul taiat bucati

Bucata aplatizata o invartim pe frigaruie

Frecam intre palme

Macaroana e gata

Scoatem frigaruia

Macaroane de casa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...