Piept de pui cu pastarnac dulce-picant

Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple

Pastarnacul... nu atat de des intalnit in meniul nostru pe cat ar merita. Este aromat, dar facut la cuptor aceasta aroma si dulceata a lui se intensifica. Combinatia de dulce si picant face din pastarnacul copt o garnitura irezistibila. Stiu asta fiindca la final nu a ramas nicio felie de pastarnac pe platou, puteam face portie dubla linistita.

Ingrediente

250 gr piept de pui
500 gr pastarnac (3 bucati medii)
sare, piper negru

Glazura

1 catel mare de usturoi
4 lingurite miere
2 lingurite pasta de ardei iute
2 linguri ulei de masline
sare

Portii: 2
Calorii: 1034 cal in total
Carbs: 63 in total; Proteina: 77.5 in total

  1. Pentru glazura se striveste usturoiul intr-un mojar cu putina sare, pana devine pasta. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine cu pistilul pana devine omogen.
  2. Pastarnacul se curata de coaja, cel mai usor folosind aparatul de curatat legume. Se taie in 4 sau 6 bucati (in functie de marime, sa nu fie bucatile foarte subtiri) pe lungime. De pe fiecare felie obtinuta se taie partea dinspre interior care e de obicei atoasa (se vede usor diferenta de culoare ca sa stiti cat sa taiati).
    * incercati sa cumparati pastarnac tanar, daca e foarte mare sau batran sunt sanse sa fie tot atos, nu doar mijlocul
  3. Intr-o oala se aduce la fierbere mai multa apa cu sare. Cand clocoteste, se adauga pastarnacul si se fierbe 3 minute din momentul in care revine la fierbere. Se scurge pastarnacul.
  4. Se presara bucatile de pastarnac cu sare si apoi se amesteca cu 2 linguri din glazura preparata la pasul 1.
  5. Se aseaza feliile in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, sa fie cat mai rasfirate. Se da tava la cuptorul incins la 220C timp de 15 minute (cu program de extra-rumenire daca aveti, altfel cladura sus-jos). Il lasati pana e placut rumen pe alocuri (unele varfuri vor fi usor arse, e ok asa).
  6. Scoateti pastarnacul intr-un bol si il amestecati asa fierbinte cu inca 1 lingura generoasa de glazura.
    Se pune pastarnacul pe platoul de servire.
  7. Cat se face pastarnacul la cuptor, taiati pieptul de pui fasii late, il condimentati doar cu sare si piper negru si picurati 1/2 lingura de ulei peste. Masati bine.
  8. Incingeti bine o tigaie grill (sau o tigaie cu fund gros) si asezati feliile de pui in ea. Lasati sa se faca cate 2 minute / parte. Scoateti puiul langa pastarnac si folosid o pensula de silicon ungeti bucatile de pui cu glazura ramasa.
  9. Serviti cald, cu o salata simpla alaturi (eu am pus salata Romaine si cubulete de avocado, stropite doar cu suc de lamaie).

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...