Supa crema de pastarnac cu trufe albe

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe

Pastarnacul: Cenusareasa bucatariei, se transforma complet cu doar cateva ingrediente potrivite.

Ingrediente

700 gr pastarnac
350 gr cartofi
3 lingurite ulei de trufe albe
4 linguri smanata dulce pentru gatit (20% grasime)
40 gr unt
sare, piper negru

Pentru servire: cubulete crocante de guanciale (sau pancetta neafumata) amestecate cu patrunjel; paine/focaccia prajita presarata cu parmezan

Portii: 4 mari sau 6 mici (in cescute de cappuccino)
Calorii: 1156 cal in total doar supa (fara paine si guanciale)

  1. Pastarnacul se curata si se taie in 4 pe lungime apoi se decupeaza cu un cutit centrul mai fibros (se vede dupa culoare unde e acea zona). Se taie apoi cubulete (sa aveti 700 gr pastarnac la final).
  2. Se curata cartofii si se taie si ei cubulete.
  3. Intr-o oala potrivita, se topeste untul si se adauga legumele. Se presara cu sare si se rasneste mult piper negru (cam 25 rasnite). Se soteaza la foc mic cam 10 minute, pana legumele sunt usor caramelizate, dar nu lasati sa se arda. Amestecati des mai ales in ultimele 5 minute.
  4. Se adauga 2 cani de apa, se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic pana legumele sunt fierte. La mine a durat 15 minute.
  5. Se mixeaza continutul oalei in blender (iese mai fina in blender) sau cu blenderul vertical. Cand totul e cremos, se adauga smantana si se mai mixeaza, gustand si de sare. Trebuie sa obtineti o supa foarte cremoasa.
  6. Adaugati la final uleiul de trufe, cate 1 lingurita pe rand pana supa prinde un gust fin de trufe. Cat adaugati, depinde de uleiul folosit, dar va opriti cand se simte gust fin si placut.
  7. Serviti supa crema calda. Eu am adaugat crutoane de guanciale (pentru varianta lacto-vegetariana inlocuiti cu cubulete de hribi trase la tigaie) si focaccia prajita cu parmezan pentru a-i da un vibe italian. 

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...