Supa toscana de fasole

Retete din Italia Retete cu legume Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Nu degeaba cei din Toscana sunt numiti "mangiafagioli" (mancatori de fasole). Au o gramada de retete bune si ieftine pe baza de fasole. Nu am rezistat sa nu mai profit o data de fasolea proaspata din piata si sa pregatesc aceasta supa crema de fasole.

Ingrediente

600 gr fasole proaspata
1 ceapa
1 morcov
3-4 catei usturoi
4 rosii mai marisoare coapte
1 fir rozmarin
1 fir salvie
3 linguri ulei
sare, piper, putin zahar

  1. Se caleste ceapa tocata in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga fasolea, morcovii felii, usturoiul curatat si lasat intreg, rozmarinul si salvia. Se acopera totul cu 3 1/2 cani de apa. Se adauga si rosiile date pe razatoare (sau curatate de coaja si mixate in robotel).
  2. Se fierbe la foc mediu, cu capacul pus pe jumatate, pana fasolea e fiarta complet (cca 45 minute).
  3. Se adauga sare si piper dupa gust.
  4. Cu o paleta cu gauri se scot jumatate din boabele de fasole din supa. Ce ramane se mixeaza in robotel sau cu blenderul vertical. Se pun boabele de fasole la loc in supa crema. Se drege supa de sare si se adauga 1 lingurita de zahar daca este putin acida de la rosii.
    * daca supa crema e prea groasa dupa gustul vostru puneti oala la loc pe foc si adaugati apa pana ajunge la consistenta dorita; lasati sa fiarba cateva minute.
  5. Se serveste stropita cu putin ulei de masline de calitate si piper negru, iar daca nu e post, cu parmezan.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...