Smantana Lechinta

Produse favorite

Reteta Smantana Lechinta

Smantana preferata? Care va place, de unde o cumparati?

Noua mea favorita este smantana de la Lech-Lacto Lechinta, un producator mic din Bistrita, ca si Romfulda. Produsele lor se gasesc in magazinele de prezentare.

  1. Smantana fermentatat 25%: o prefer pentru ciorbele ardelenesti si sosurile de smantana, pentru ca riscul de a se taia este foarte mic. Este groasa ca si cea de la tara si e foarte gustoasa. Mica mea placere vinovata: paine proaspata cu smantana!
  2. Smantana pentru frisca la vrac: este gustoasa, se bate bine si foarte repede, fac si unt din ea. Multa vreme am folosit frisca Sanlacta, dar a disparut de pe piata. M-am resemnat cu frisca de la Dorna o lunga perioada de timp. Insa de cateva luni am folosit doar frisca Lechinta si sunt incantata de ea.
Comentarii (6)

 

Humphrey Lee  acum 7 ani - 4 Mai 2015 16:27  

Daca nu cumva ai incercat deja iti recomand si smantana de Lunca Ilvei, tot din Bistrita-Nasaud! :)
 

Cori Cj  acum 7 ani - 4 Mai 2015 16:42  

Hello :)

Smantana folosesc (cel mai des): Muller 24% (fermentata) si Dorna 32% (pentru frisca).

Produsele Lechinta le-am evitat dar acum imi dau seama ca nu am avut un motiv anume.. pur si simplu. In week-end vreau sa fac Tort "Padurea Neagra" (mai am niste visine la congelator culese anul trecut) si sa stii ca am sa incerc aceasta smantana recomandata de tine :). Multumesc!


 

Ioana  acum 7 ani - 4 Mai 2015 17:21  

n-am incercat Lunca Ilvei, dar imi place cum suna! 30% grasime la smantana!!! cred ca o poti turna direct in ciorba fierbinte si nu se taie. am retinut eticheta (desi am impresia ca am mai vazut-o undeva) si cand gasesc smantana cu siguranta o iau la testat. merci!
 

Ioana  acum 7 ani - 4 Mai 2015 17:47  

Cori, trebuie sa o incerci pe cea acra de la Lechinta, e matasoasa si are un post gust placut. iar smantana de frisca mi se bate unt in 2 minute, fara racire la congelator, doar scoasa de la frigider.
 

nouatigaraelectronica  acum 7 ani - 5 Mai 2015 12:48  

Chiar ieri am mancat ciorba de vacuta cu smantana. Pur si simplu delicios !!!
 

Ioana  acum 7 ani - 5 Mai 2015 13:08  

pai ne lasi asa? cu ce fel de smantana?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...