Agua de Valencia

Retete bauturi Retete din Spania

Anca S. mi-a trimis aceasta reteta cu urmatoarea descriere.: "In Spania se bea acest cocktail in timpul verii pentru ca in timp ce te imbata, te racoreste... Sau invers.". Tentant, nu-i asa?

Ingrediente

700 ml vin spumos demi sec (sampanie)
250 ml suc de portocale (de la 4 portocale)
50 ml gin
50 ml lichior de portocale (Cointreau)
50 ml vodca (eu nu pun)
zahar dupa gust (optional; eu nu pun)

  1. Intr-o carafa de sticla se storc portocalele. Se toarna vinul spumos peste suc.
  2. Se adauga ginul, lichiorul de portocale si vodca (cine doreste cocktailul mai tare). Daca doriti, puneti putin zahar.
  3. Se pune carafa in frigider pana se raceste amestecul.
  4. Se serveste fie cu cuburi de gheata, fie in pahare inghetate (ud paharele si le dau la congelator pana se face o pojghita de gheata pe ele).

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...