Sangria

Retete bauturi Retete din Spania

Reteta Sangria

Sangria: o bautura cu care sa va racoriti intreaga saptamana. Daca la spanioli functioneaza...

Ingrediente

1 litru vin rosu (am folosit demisec)
3 linguri rom (sau cateva linguri de coniac)
3 linguri lichior de portocale (Cointreau)
3 portocale
1 lamaie
1 lime
2-4 linguri zahar (dupa gust)
1 baton scortisoara
alte fructe (caise, piersici am pus eu, dar se pot folosi capsuni, zmeura, mere, struguri, ananas etc)

Portii: 4

  1. Daca citricele nu sunt bio puneti-le intr-o oala cu apa fierbinte pentru 10 minute. Apoi le spalati cu ceva aspru sub jet de apa calda.
  2. Amestecati vinul cu zaharul, romul (sau coniacul), lichiorul de portocale si sucul de la 2 portocale. Adaugati restul de fructe taiate felii si batonul de scortisoara.
  3. Lasati sangria minim 4 ore la frigider si serviti rece. Consumati sangria pana a doua zi, altfel devine amaruie de la coaja citricelor.

Comentarii (9)

 

monyyy  acum 13 ani - 28 Iulie 2009 14:00  

=P~ :) ;) bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 

bueno, bueno....  acum 13 ani - 29 Iulie 2009 19:41  

Sangria ( reteta valenciana)
700 ml vin rosu ( cabernet )
25 ml gin
25 ml lichior de portocale
25 ml cognac sau brandy
25 ml vermut rosu
200 ml suc de portocale natural
o piersica ,un mar, o lamaie
20 gr. zahar ( 3 plicuri de zahar pentru cafea)
cuburi de gheata. ( aprox. 10-12 bucati)
Sangria se prepara in ulcioare de lut, pt cantitatile de mai sus fiind nevoie de un ulcior de 1,5l.
Se amesteca vinul cu zaharul( cu o lingura de lemn ,noua daca se poate) pana cand zaharul se dizolva.
Se adauga restul de alcool, sucul de portocale , piersicile si merele in felii si zeama de la o lamaie.
Se adauga cuburile de gheata si se serveste imediat.
 

Ioana  acum 13 ani - 30 Iulie 2009 11:06  

bueno, suna asa bine sangria ta! lichiorul de portocale cred ca ar fi fost o minune daca-l adaugam :) din nefericire eu nu tin in casa toate alcooalele astea fiindca nici eu nici sotul nu bem tarii, am doar rom si o sticluta mica de coniac (le folosesc doar pentru gatit). am tinut o sticla de vodka 2 ani si nu stiam cum sa scap de ea, pana la urma am facut esenta de vanilie ;) totusi, la urmatoarea sangria, cred ca o sa investesc intr-o sticla de lichior de portocale.
 

Anca S.  acum 13 ani - 30 Iulie 2009 13:43  

nu-i neaparata nevoie sa cumperi lichiorurile cu pricina.
Nici noi nu suntem fani alcool, am si eu in casa numai rom ( cel mai bun pentru prajituri e unul austriac, ii zice Stroh , are 80 si un gust inegalabil.)
Insa, atunci cand am musafiri si fac Sangria, merg la barul din colt si cumpar toate ingredientele din bar, in cantitatea de care am nevoie.
In general, vermutul pe care il folosesc e martini, lichiorul de portocale Cointreau si brandy de Jerez sau Duque De Alba , dat fiind ca in barurile de pe-aici nu se prea gaseste cognac.
Daca iti plac experientele, incearca sa-ti faci lichior de portocale acasa, cu o portocala iti ajunge pentru un ulcior de Sangria.
Speli portocala, ii treci un fir de ata de legat borcane prin cele doua extremitati, cu ajutorul unui ac cu urechi imense:)
In partea de sus, unde e codita, faci un nod ca sa poti suspenda portocala,iar in partea de jos alt nod ca sa nu alunece:)).
Firul din partea de jos trebuie sa fie mai lung, pentru ca se presupune ca pe fir se vor scurge picaturile de zeama din portocala.
Ii asezi dedesubt un castronel de portelan , si astepti :))
Cand ai suficienta zeama ( poate dura si 3 zile), amesteci in cantitate egala zeama obtinuta cu alcool de 96 , il lasi la macerat ....pana cand vei face urmatoarea Sangria.
Aici, ( in C. Valenciana) sangria se face cu felii de lamai si portocala, pt ca astea sunt fructele care abunda in zona.
Insa o Sangria " de la mama ei" se face exclusiv cu mar si piersici bine coapte.
 

Ioana  acum 13 ani - 30 Iulie 2009 14:04  

la faza cu barul nu m-am gandit, ma si vad ducandu-ma cu sufertasul la ei sa-mi puna alcool. :p dar am facut eu si alte lucruri mai ciudate pentru retetele mele. pana la urma se vor obisnui nu?

de ce trebuie sa se scurga sucul de portocala pe ata, nu pot sa storc portocala? eu am o reteta de lichior din coji de portocale, ia 1 luna sa fie gata, dar inca nu am incercat-o
 

Anca S.  acum 13 ani - 30 Iulie 2009 14:10  

Agua de Valencia

este o bautura care s-a nascut intr-un bar din Madrid ;) in anii 50 si acum este extrem de populara in peninsula iberica, indiferent de regiune.

Se obisnuieste consumul in timpul verii , pt ca in timp ce te imbata, te racoreste: Sau invers ;)

Ingrediente:
700 ml de vin spumos demi sec. ( sampanie)
200 ml suc natural de portocale dulci
50 ml de gin
50 ml de vodca
50 ml lichior de portocale
zahar dupa gust ( optional)
gheata 12-15 bucati.

Se prepara intr-un ulcior de sticla de 1,5 litri.

Se amesteca zaharul cu sucul de portocale.
Cand este complet diluat, se adauga restul ingredientelor alcoolice si se refrigereaza, eventual.
Inainte de a servi, se adauga cuburile de gheata.
 

Anca S.  acum 13 ani - 30 Iulie 2009 14:28  

pentru ca in timp ce se scurge, picatura cu picatura, zeama de portocale isi modifica textura si gustul.
E oricum infinit mai simplu sa cumperi un "detz" de lichior decat sa il faci acasa.
Nu vad nimic ciudat in operatiunea cu barul:), atata timp cat pentru un litru de lapte nu cumparam niciodata o vaca:)
In plus, daca nu faci des Sangria, e inutil sa cheltui o carutza de bani pe alcool.
O vodca Absolut e 19 , o sticla de Cointreau e aproape 15 una de vermuth Martini e 8, aia de Seagrams sau Beefeater e vreo 12 si daca mai dai inca 36 pe-o sticla de vin rosu de Rioja, trebuie sa cheltui pe-o Sangria cat castigi intr-un weekend.
Eu cumpar o lamaie, doua rosii, putin patrunjel verde, 6 oua, doua cepe, un dovlecel... spre disperarea vanzatorului...
Asa ca mie nu mi se pare ciudat. Poate lor:) dar aia nu mai e treaba mea ;)
 

Ioana  acum 13 ani - 30 Iulie 2009 14:39  

nu nu, eu te aprob, de aceea nu investesc nici eu in bauturi scumpe pe care oricum nu le folosesc la altceva si ideea ta mi se pare buna. doar ca astept sa vad reactiile barmanului. ca pe cei din magazine i-am terminat psihic cu intrebarile despre tot felul de condimente si ingrediente de care habar nu au. cand am cautat lapte condensat incercau sa ma convinga ca e cel pentru cafea (in cutiute mici) si eu le spuneam ca nu e asa, ca ala de cafea e lapte evaporat si ce caut eu e altceva. M-au lasat in mijlocul magazinului... cred ca au zis ca sunt sarita.

chiar am o sticla de spumos primita cadou de sotul meu si nu stiam ce sa fac cu ea, acum cred ca o luam cu noi in concediu si facem Agua de Valencia. imi iau si dozele de bauturi "la pliculet' cu mine si apoi sa-mi tii pumnii sa ma lase sa trec granita cu atata alcool.
 

velicu aurelian  acum 9 ani - 1 Septembrie 2012 00:05  

da am incercat sa schimb ceva la sangria lucrez intrun hotel in greece fac in fiecare vineri cate 3 galeti de sangria 30 litri fricte asortate de sezon (piersica struguri anaas mere pere capsuni pepene ) un pic de fanta lemon si fanta portocale suc frech portocale si suc portocale un strop de suc de mere pt. miros dar toate aceste incrediente binenteles metaxa si amareto pus in congelator pt 1 ora si super pt 550 de persoane multumesc cu respect jack
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...