Cartofi umpluti cu branza

Retete cu branza Retete cu cartofi Retete garnituri Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene

Cartofi umpluti, deliciosi, inecati in sos de smantana cu marar. =P~

Ingrediente

4 cartofi medii
100 gr crema Focsani (sau branza burduf; sau telemea)
1/2 ceapa
1 ou mic
1/4 lingurita boia dulce
sare, piper
1 lingura ulei

Sos de smantana cu marar

100 ml smantana
4 fire marar
1 varf cutit chili
1 varf cutit boia dulce
sare

Portii: 2

  1. Pentru sos se amesteca smantana, mararul tocat, boiaua si chili. Se adauga putina sare.
  2. Cartofii se freaca cu buretele de sarma sau o perie aspra. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur. Se coc in cuptor la 200C pentru 45-60 minute (pana cand furculita intra usor in ei; timpul depinde de marimea cartofilor). Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in doua pe lung. Se scobesc de miez, lasand insa putin miez pe coaja.
  3. Intr-o tigaie mica se caleste ceapa tocata foarte marunt in 1 lingura ulei. Cand e gata se trage tigaia de pe foc si se adauga piper si boia peste ceapa.
  4. Miezul scobit din cartofi se amesteca cu ceapa calita, oul batut (daca nu aveti 1 ou mic, bateti bine 1 ou normal si puneti doar jumatate din el peste cartofi) si branza. Se amesteca bine. Se condimenteaza amestecul cu sare dupa gust.
  5. Cu acest amestec se umplu cartofii scobiti.
  6. Se pun cartofii intr-o tava si se coc 10 minute la 200C. Se porneste apoi cuptorul pe grill si se mai lasa 10 minute, pana sunt rumeni deasupra.
  7. Se servesc cartofii calzi stropiti cu sos de smantana si salata verde.

Cartofi copti scobiti

Pulpa cartofilor cu ceapa calita

Umplutura

Cartof umplut

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...