Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Categorii: Retete din America, Retete aperitive, Retete cu cartofi, Retete garnituri, Retete pentru gratar

 

Coji de cartofi (Skin Potatoes)
Pinterest

Vreau sa ma dau mare de data asta vesel sa vedeti ce am gatit aziiiiiiii, nu m-am putut opri din mancat!!! vesel Dureaza un pic mai mult prepararea dar merita fiecare minutel. Ingredientele nu sunt fixe, dar va scriu exact ce am folosit sa va puteti orienta.

Se pot face si pe gratar!

Ingrediente
Coji de cartofi (Skin Potatoes)

8 cartofi medii
8 felii bacon
8 lingurite ulei
condimente(sare, piper, praf usturoi, boia)
1 lingura unt

Topping 1

- Branzeturi razuite(de care va plac, eu am pus un amestec de Ementaler, Edam si Cheddar gata razuite si Gorgonzola care am taiat-o fasii caci e prea moale sa o razuiti; gorgonzola o puteti inlocui cu branza burduf sau branza iute de capra)
- cateva fire de ceapa verde
- smantana

Topping 2

- pasta de usturoi copt
- o lingura de smantana

Preparare
Coji de cartofi (Skin Potatoes)

  1. Cartofii se freaca cu buretele de sarma sau o perie aspra. Se inteapa de jur imprejur cu o furculita. Se amesteca uleiul cu condimente, sa-l aromatizam si ungem fiecare cartof cu cate o lingurita de ulei. Se pun in tava cuptorului(nu folositi hartie de copt dedesubt!) si se coc la 200C circa 1 ora, pana intra furculita usor in ei.
  2. Langa cartofi am pus si usturoiul la copt, in folie de aluminiu.
  3. In timpul cat s-au copt cartofii am taiat baconul felii si l-am prajit fara ulei pana s-a facut crocant. L-am scos pe servetele sa se absoarba excesul de grasime si l-am taiat apoi cuburi mici mici.
  4. Am scos cartofii de la cuptor, i-am taiat pe lungime si i-am scobit de miez cu o lingurita. Trebuie sa ramana foarte putina pulpa pe coaja, cam 2 mm.
    *Nu aruncati miezul de la cartofi, folositi-i la alta mancare, eu am facut gnocchi
  5. Am pus cojile in tava in care i-am copt intai cu taietura in jos 10 minute, apoi i-am intors, i-am uns pe interior cu unt topit si i-am mai lasat 10 minute. Trebuie sa se faca crocanta coaja.
    * pasul acesta il puteti face si pe gratar, nu doar in cuptor
    ** o alta varianta la pasul asta ar fi sa-i prajiti in ulei, dar nu cred ca e cazul sa adaugam calorii.
  6. Pentru cei cu primul topping am procedat asa:
    - am presarat branza razuita in coji, nu trebuie sa-i umpleti ci doar sa acoperiti fundul
    - am pus cate o feliuta de gorgonzola
    - am presarat cuburi de bacon
  7. Pentru cei cu toppingul de usturoi:
    - am uns interiorul cojilor cu pasta si apoi am presarat bacon
  8. Presaram sare si piper si ii mai dam la cuptor 5 min sa se topeasca branza.
    * pasul acesta il puteti face si pe gratar, nu doar in cuptor
  9. I-am servit cu smantana si ceapa verde presarata deasupra.


 
Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Cartofi cu ulei aromat pregatiti pentru cuptor

1. Cartofi cu ulei aromat pregatiti pentru cuptor

Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Cartofi scobiti de miez

2. Cartofi scobiti de miez

Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Coji de cartofi la cuptor

3. Coji de cartofi la cuptor

Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Bacon prajit taiat cubulete

4. Bacon prajit taiat cubulete

Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Coji cu topping de branza

5. Coji cu topping de branza

Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Coji cu topping de usturoi

6. Coji cu topping de usturoi

Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Coji de cartofi (Skin Potatoes)

7. Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Coji de cartofi (Skin Potatoes) - Coji de cartofi (Skin Potatoes)

8. Coji de cartofi (Skin Potatoes)


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 22)  

 
loading...

Cartofi umpluti cu branza

25 Septembrie 2012

Cartofi umpluti cu branza

 

 

angelique  acum 9 ani - 1 Mai 2008 01:42  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

apoi sa stii ca te sii poti da mare cu reteta asta ....eu simt aroma de cartofi copti pe vatra jarului,mama ce bunatate
 

Ioana  acum 9 ani - 1 Mai 2008 16:57  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Acum ca e cald poti sa-i faci la gratar si inebunesti vecinii. Se fac la fel, doar la sfarsit, ca sa se topeasca branza, le faci un coif de folie de aluminiu.
 

Eu :P  acum 9 ani - 10 Mai 2008 18:20  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

vesel sooper k lumea reteta,ia mult tmp dar cred k merita...acum merg sa o incerc si eu.ms:*:* vesel
 

Ioana  acum 9 ani - 10 Mai 2008 22:55  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

sunt sigura ca nu vei fi dezamagita, cu cartofi, sunca si branza mergi la sigur! dar astept feedbackul tau! vesel
 

Lena  acum 8 ani - 13 Iunie 2009 18:25  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Neam,neam,neam! Ce pofta mi s-a facut imi e pofta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vreau si eu vesel
 

mari  acum 8 ani - 4 Septembrie 2009 12:12  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

imi plac multe din retele tale, sa-ti dea dumnezeu rabdare in continuare sa ne incanti cu ele ca avem ce invata , iar aceasta reteta poti sa o faci si cu cartofi fierti in coaja si pe urma scobiti si pusi la cuptor , si in loc de pasta de usturoi se poate pune ceapa calita si multumim ca existi vesel
 

iuliana  acum 8 ani - 7 Septembrie 2009 19:50  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

reteta este foarte tare vesel
 

Anca S.  acum 8 ani - 21 Septembrie 2009 10:32  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

asta am sa gatesc azi pt pranz!!!!!!!!!
 

elena  acum 8 ani - 22 Decembrie 2009 22:02  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Doamne mi-as dori sa am o sora ca tine .Esti o minune , cunoscutii tai trebuie sa fie foarte norocosi .te pupicei
 

andra  acum 7 ani - 19 Martie 2010 15:57  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

poti sa lasi mai mult cartof si daca va place conserva de ton poti sa pui putina,morcov razalit marunt,sfecla rosie din borcan si un sos tzatziki fara sa-i mai dai la cuptor
 

vera  acum 7 ani - 8 August 2010 19:28  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

I-am facut de doua ori weekendul asta pt musafiri. Au avut mai mult succes decat ma asteptam vesel. Dar am o intrebare. De ce nu trebuie pusa hartie de copt?
 

Ioana  acum 7 ani - 9 August 2010 11:20  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

ca sa iasa coaja cat mai crocanta.
 

monica  acum 7 ani - 18 Decembrie 2010 21:50  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

nemaipomeniti
 

mihaela  acum 5 ani - 29 August 2012 16:35  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

poate pare prosteasca intrebarea, dar :se manaca asa cu coaja? (intreb ptr ca eu nu mananc nici castravetii sau vinetele cu coaja. intotdeauna le curat. am asa eu un fix ca nu e buna coaja la gust) vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 29 August 2012 16:45  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

da, se manaca coaja. dar sa fie cartofi cu coaja subtire, nu din aceea groasa, zbarcita.
eu nu curat multe legume de coaja decat daca sunt mai batrane si au coaja mai groasa (dovlecei, vinete la gratar etc).
 

mihaela  acum 5 ani - 29 August 2012 22:28  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

sa stii ca le voi incerca cred ca sambata! de cateva saptamani tot incerc retete noi de la tine. sincer, toate mi-au iesit perfect. sotul meu deja se uita la pozele tale si cum mi-a iesit mie. face comparatie. raspunsul lui "chiar ti-a iesit , iubire!". suntem gurmanzi, dar avem noroc ca suntem slabi, deci putem incerca orice! numai retetele care sunt iute nu prea le execut, ptr ca fetele noastre mici (5 si 2 anisori) nu le prea agreaza, in rest ...ce vine la rand! multumim ptr toate retetele.
 

daj  acum 5 ani - 8 Octombrie 2012 13:53  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

minunatie!:X vesel
 

Adriana  acum 3 ani - 16 Iulie 2014 15:50  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Apoi chiar ca-s super buni! Si gustosi. Si aratosi.
Practic, te poti "juca" la partea de topping-uri dupa cum te "tine" (sau te lasa) imaginatia. vesel Si frigiderul. Sau silueta. vesel
Ioana, multumim din nou! vesel
 

Catalina   acum 11 luni - 12 Ianuarie 2017 16:12  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Ioana, draga mea, mi-ar face placere sa faci un subiect separat despre legumele care se pot consuma cu coaja cu tot. De multe ori si mie mi-e mila de morcovi, de exemplu, chiar daca nu sunt din cei noi, sa le curat coaja, pentru ca e curata si subtire, de multe ori. Cartofii noi, da, e ok sa- consumam cu coaja, chiar sunt mai deliciosi asa, dar alte legume... noi, romaniii, nu obisnuim. Eu mai incalc regula, dar cu strangere de inima si in maaare secret :D
 

Ioana  acum 13 luni - 13 Ianuarie 2017 09:32  

Re: Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Catalina, dintre legumele pe care le poti consuma cu coaja sunt: cartofii, morcovii, dovleceii, castravetii, vinetele. ceapa si usturoiul se pot pune necuratate in supe sau la copt (totusi se va elimina coaja la final). pepenii (rosu sau galben) se pot mura cu tot cu coaja, exact ca si castravetii.

singura regula e ca legumele sa fie mai tinere si sa aiba coaja subtire si sanatoasa. nu vei putea manca coaja unui cartof zbarcit, statut in camara de cine stie cand sau a unui dovlecel batran lasat sa cresca pana devine urias.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus