Cirese in crusta

Retete desert Retete cu fructe Retete simple

Desi fratele meu cad a vazut bolul a zis ca parca e crusta de snitel, dupa ce a gustat si-a retras cuvintele ;) si nu l-am mai auzit pana nu a terminat.

Combinatia de zahar brun, musli, nuci, scortisoara si cirese carnoase e bestiala. As putea manca oricand orice desert care contine scortisoara. Si partea frumoasa e ca acest desert se poate face cu absolut orice fructe sau combinatii de fructe.

Ingrediente

600 gr cirese
3 linguri zahar
1 lingura rom (sau 1 esenta rom)
2 lingurite cu varf amidon

Aluat

80 gr unt
50 gr faina (eu am pus integrala)
100 gr zahar brun (sau alb)
2 linguri musli
2 linguri nuca tocata cu cutitul
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom (optional)

Portii: 3

  1. Se curata ciresele de samburi si se amesteca cu zahar, rom si amidon.
  2. Pentru aluat, se amesteca cu mana toate ingredientele pana aveti un aluat omogen. Se imparte aluatul in 3.
  3. Se impart ciresele in 3 forme individuale. Se presara aluat deasupra.
  4. Se dau la cuptor la 190C pentru 25-30 minute.
  5. Se serveste caldut sau rece cu un glob de inghetata deasupra.

Ingrediente aluat

Aluat

Cirese in vas

Presaram aluatul desupra

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...