Dorada la cuptor cu rucola sotata

Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten

A sosit pestele proaspat! Atat de mult asteptat...

Ingrediente

2 dorade
sare, piper negru
1/2 lamaie taiata felii subtiri
putin ulei

Rucola sotata

200 gr rucola (sau spanac; sau frunze de sfecla)
2 catei usturoi
1 file ansoa
1/4 lingurita fulgi de chili
1 cubulet de unt
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Dorada se usca bine cu servetele, inclusiv in interior. Se presara cu sare si piper si apoi se unge cu ulei.
  2. Se pune o tigaie antiaderenta (larga, sa cuprinda pestii unul langa altul) pe foc mediu, se incinge bine.
  3. Se aseaza pestii in tigaie si se prajesc pe fiecare parte pana pielea e rumena si crocanta (cam 3-5 minute).
  4. Se aseaza feliile de lamaie printre pestei si se transfera tigaia la cuptor la 200C pentru 10 minute daca doradele sunt mici (cca 300-400 gr) sau 20-25 minute daca doradele sunt mari (cca 500 gr).
    * daca nu aveti tigaie care merge la cuptor, puneti o tava mare la cuptor cand il porniti; veti transfera pestii pe ea cand sunt rumeni.
  5. Cand sunt gata, se transfera pestii si lamaia pe un platou si se acopera sa ramana calzi.
  6. In tava ar trebui sa aveti acum suc de pe peste amestecat cu suc de lamaie. Puneti tigaia pe plita si adaugati usturoiul strivit, chili si ansoa tocata. Amestecati rapid si sotati 30 secunde.
  7. Adaugati rucola in 3-4 transe si sotati pana se "ofileste". Presarati putina sare si piper in acest timp. Cand volumul a scazut, adaugati untul si sotati inca 1 minut. Gustati si adaugati suc de lamaie daca nu e suficient de acrisor.
  8. Serviti doradele alaturi de rucola sotata si feliile de lamaie coapte.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...