Dorada la tigaie cu cartofi si salsa verde cu masline

Retete cu cartofi Retete cu peste si fructe de mare Retete de Sosuri si Salsa

A fost un mega pranz sau Omega pranz. La Cluj ambele sunt valabile :p Dar ar pute fi Omega cina...

Ingrediente

2 dorada mici (300-400 gr fiecare)
2 cartofi albi mari

Salsa verde cu masline

10 gr frunze de patrunjel
1 catel mare de usturoi
12 gr capere in otet
1 lingura otet de pe capere
75 ml ulei masline
5 masline verzi mari
sare, piper negru

Portii: 2
Calorii: 890 cal / portie (presupundand ca se consuma toata salsa)

  1. Salsa e bine sa o pregatiti din timp, macar cu o ora inainte, ca sa aiba timp sa se imbine aromele. Imediat ce e gata are un usor gust ierbos, dar daca sta, verdeturile se macereaza si acesta dispare.
    Puneti toate ingredientele exceptand maslinele (verdeata tocata grob si usturoiul feliat) in blenderul vertical si mixati bine pana salsa e fina. Gustati de sare si adaugati daca mai trebuie. Adaugati otet daca o vreti mai acida.
  2. Adaugati maslinele tocate bucati mari. Lasati sa stea o ora la temperatura camerei. Daca o tineti mai mult, dupa o ora o mutati la frigider.
  3. Cartofii se taie bucati mari (in 4-6 bucati fiecare) si se fierb in apa cu sare.
  4. Doradele se usca bine cu servetele de hartie. Se presara cu sare si piper negru din belsug. Se ung cu putin ulei peste tot.
    * am ales dorade mici ca sa imi intre amandoua in tigaie si sa se faca repede ;)
  5. Se incinge bine o tigaie antiaderenta mare. Se aseaza doradele in ea si se prajesc cate 3 minute / parte, pana se rumenesc frumos.
  6. Mutati tigaia cu dorade direct in cuptorul deja incins la 200C si lasati 10 minute.
  7. Cartofii ii scurgeti de apa si puneti pe ei putina sare si 2-3 linguri de salsa verde. Amestecati usor.
  8. Asezati doradele cu partea cea mai rumena in sus (cea care a fost in jos ultima data in tigaie). Asezati in jur cartofii cu salsa. Serviti imediat cu restul de salsa alaturi.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...