Gnocchi a la parisienne

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete din Franta Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Ce ziceti de un weekend la Paris? Doar citind numele retetei ma simt transportata intr-un bistro parizian.

Ingrediente

1 portie galuscute frantuzesti
200 gr ciuperci
2 linguri ulei

Sos Mornay

50 gr unt
1 lingura cu varf faina
300 ml lapte
100 gr cascaval (am folosit Moeciu)
1 varf cutit nucsoara
4 picatui ulei de trufe albe
sare

Portii: 4

  1. Pregatiti galustele frantuzesti urmand instructiunile de aici si lasati-le la frigider sa se raceasca.
  2. Sotati ciupercile taiate felii in uleiul incins, la foc maxim, pana sunt facute. Sarati-le.
  3. Pregatiti sosul Mornay dupa instructiunile pentru sos bechamel de aici. Cand l-ati terminat, luati-l de pe foc, adaugati cascavalul razuit, nucsoara, sare dupa gust si uleiul de trufe. Amestecati bine.
  4. Amestecati galustele si ciupercile cu 1/2 din sosul preparat. Turnati-le intr-un vas termorezistent (sau in boluri individuale termorezistente). Turnati restul de sos deasupra.
  5. Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Presarati cu patrunjel tocat. Serviti imediat.

Galuste cu ciuperci

In tava, gata pentru cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...