Kebab de pui la farfurie - reteta in Air Fryer
Retete cu cartofi Retete cu carne de pui Retete pentru Air Fryer Retete rapide Retete turcesti
Magie la Air Fryer → piept de pui suculent, cartofi crocanti, sos cremos de iaurt cu tahini si lamaie si un strop de ceapa murata 🌿✨
Proteine multe, gust maxim, mai putin ulei – aceasta e varianta noua de „seara cu kebab” 🙌
Ingrediente
Piept de pui in Air Fryer
1 piept de pui (cca 400 gr)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita piper negru proaspat rasnit
1/2 lingurita sare
1 catel mare de usturoi strivit
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite ulei de masline
Cartofi prajiti in Air Fryer
4 cartofi medii (pentru copt)
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita boia dulce
1/4 lingurita chimion macinat
2 lingurite ulei de masline
sare
Sos de iaurt cu tahini si lamaie
150 gr iaurt grecesc
20 gr tahini
1 lingura suc de lamaie
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
3-4 linguri de apa
sare
Ceapa rosie marinata
1 ceapa rosie mica
2 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
sare
25 gr telemea/feta de oaie/capra
1 lingura patrunjel tocat
Portii: 2
Calorii: 1,685 kcal / total
Proteine: 118 g / total
Grasimi: 73 g / total
Carbohidrați: 120 g (din cartofi) / total
Pret: 30 lei / total
Cum se prepara kebab de pui la farfurie - reteta in air fryer
- Pieptul de pui se taie fasii groase cam de 2cm, pe lungime si apoi fiecare fasie se taie in diagonala fasiute cat o imbucatura. Se amesteca cu restul ingredientelor de la pui si se pune la frigider pana e nevoie de el. Puteti sa il lasati mai mult timp la marinat in frigider.
- Cartofi se curata si se taie betisoare ca pentru cartofi pai. Se amesteca bine cu sare dupa gust, restul condimentelor si uleiul.
- Air Fryerul se incinge 3 minute la 200C. Apoi se adauga puiul si se lasa 10 minute tot la 200C, amestecand o data dupa 5 minute.
- Scoateti puiul si in loc adaugati cartofii. Ii imprastiati pe un strat cat mai egal si ii coaceti timp de 20 minute, tot la 200C, amestecand astfel: o data dupa 10 minute si a doua oara dupa inca 5 minute. Cand au expirat cele 20 minute verificati sa fie rumeni si facuti complet. Daca nu sunt ii mai lasati in ture de 2 minute. Nu adaugati prea multi cartofi in Air Fryer (3-4 cartofi la un Air Fryer de 6l sunt ok), timpul de coacere va creste si se vor "praji" inegal chiar daca amestecati des.
✨puiul si cartofii se pot face deodata daca aveti Air Fryer cu sertar dublu - Cat se fac puiul si cartofii, marinati ceapa: o taiati solzisori si o presarati cu sare. O lasati 5 minute sa se inmoaie. Adaugati sucul de lamaie si mai lasati 10 minute sa se marineze. Adaugati la final uleiul de masline.
- Pentru sos, amestecati totul intr-o cescuta, pana aveti un sos cremos si care curge usor de pe lingura.
- Montati kebabul pe 2 farfurii astfel: Prima data asezati cartofii prajiti. Presarati deasupra ca o movilita bucatile rumene de pui. Presarati telemea si patrunjel peste ele. Asezati ceapa rosie deasupra, ca un mot. Picurati cateva linguri de sos.
- Serviti kebabul cald, cu sosul ramas alaturi.
🔥pentru o varianta "fit" a retetei folositi doar cate o lingurita de ulei pentru pui si alta pentru cartofi; folositi telemea light si iaurt grecesc 2%; reduceti tahini la 10 gr; astfel veti reduce caloriile cu 300 si grasimile la jumatate