Shish kebab de pui

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete pentru gratar, Retete turcesti

 

Shish kebab de pui
Pinterest

Frigarui de pui turcesti: tavuk şiş kebab. Au fost perfecte pentru acest weekend placut. Cum zicea ieri Mirela aici pe site, pare ca am lucrat mult, dar in realitate mare parte din timp am pierdut-o prin padure. Aici la Cluj a fost placut, am iesit prima data in acest an la padure. Cand am revenit acasa seara, doar am pregatit o portie de orez iranian si am pus frigaruile marinate pe gratar.

Sugestii de servire:

Ingrediente
Shish kebab de pui

700 gr pulpe de pui dezosate (fara piele)
1 cub de unt
frunze de menta proaspata

Marinata

1 lingura rasa pasta de rosii
1 lingura rasa pasta de ardei
1 fir cimbru
1 lingurita condiment turcesc
1/2 lingura menta uscata sfaramata
1/2 lingurita fulgi de chili (pul biber)
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
2 linguri suc de lamaie
10-15 linguri ulei
sare

Bucati: 6-7 frigarui; 3 portii

Preparare
Shish kebab de pui

  1. Se taie pulpele bucati pentru frigarui (cam in 3-4 bucati fiecare pulpa).
  2. Se amesteca toate ingredientele pentru marinata, adaugandu-se ulei doar cat marinata sa fie mai lichida, sa dilueze pastele de rosii si ardei.
  3. Se pune puiul in marianat si se da la frigider minim 4 ore, dar poate sta si peste noapte.
  4. Scoateti bucatile de carne din marinata si insirati-le pe frigarui (am pus cam 5 bucati / frigaruie; alegeti bucati cam de aceeasi dimensiune pentru fiecare frigaruie ca sa fiti siguri ca se coc egal). Lasati frigaruile sa stea la temperatura camerei intre 15 -30 minute.
  5. Incingeti o tigaie grill la maxim timp de 5 minute. Dati focul la mediu si apoi asezati frigarui in ea. Frigaruile sa nu fie inghesuite.
  6. Prajiti frigaruile cate 3-4 minute / parte (pulpele de pui sunt destul de permisive, nu se usca rapid, asa ca lasati-le sa se rumeneasca frumos).
  7. Scoateti frigaruile pe un platou si imediat treceti cu un cub de unt peste ele. Acoperiti-le cu folie de aluminiu pana le terminati de prajit pe toate.
  8. Serviti frigaruile calde presarate cu frunze de menta rupte si eventual stropite cu putin suc de lamaie.
 
Shish kebab de pui - Carnea se marineaza

1. Carnea se marineaza

Shish kebab de pui - Bucatile de carne pe frigarui

2. Bucatile de carne pe frigarui

Shish kebab de pui - Prajim frigaruile pe ambele parti

3. Prajim frigaruile pe ambele parti

Shish kebab de pui - Shish kebab de pui

4. Shish kebab de pui


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 
loading...

Shish kebab

1 Septembrie 2015

Shish kebab

Frigarui de porc

17 Septembrie 2013

Frigarui de porc

Frigarui de pui

15 Iunie 2009

Frigarui de pui

 

 

Mirela  acum un an - 7 Martie 2016 10:31  

Re: Shish kebab de pui

Chiar, si asta pare minunata. Am salvat-o. vesel Astept reteta de orez iranian, oare se poate face cu orez negru?
 

Ioana  acum un an - 7 Martie 2016 10:41  

Re: Shish kebab de pui

pentru orezul negru nu e necesara tehnica a orezului iranian. el se fierbe bine, ramane ferm si daca il fierbi direct in apa.
 

olga  acum un an - 7 Martie 2016 11:46  

Re: Shish kebab de pui

WOW!!!!
Cred ca norocosii care servesc masa la tine, traiesc o experienta unica vesel
 

Ioana  acum un an - 7 Martie 2016 11:58  

Re: Shish kebab de pui

asa zic si ei vesel cat timp mai vin, e de bine
 

Dana  acum un an - 16 Martie 2016 19:44  

Re: Shish kebab de pui

Unde ai gasit frigarui metalice?
 

Ioana  acum un an - 16 Martie 2016 21:44  

Re: Shish kebab de pui

de atata vreme le am, ca nu-mi mai amintesc de unde le-am cumparat trist
 

Maria-Cristina Damian  acum un an - 18 Aprilie 2016 21:39  

Re: Shish kebab de pui

Delicios! Am facut cateva frigarui afara pe gratar din cateva pulpite carora nu le mai gaseam rostul in frigider. Au iesit super bine cu gust exotic exact ca in restaurantele turcesti. Menta face toti banii. Pentru ca nu am avut lipii, nici paine turceasca, iar orez mancasem la pranz, am prajit cateva felii de paine pe gratar, le-am uns cu tztziki din belsug, iar deasupra am asezat cate o frigaruie. Mmmmm. Sunt dependenta de site-ul tau!
 

Ioana  acum un an - 19 Aprilie 2016 09:10  

Re: Shish kebab de pui

vesel ma bucur!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus