Kebab de vitel

Retete de mancaruri cu carne Retete fara gluten Retete cu carne de vitel sau vita

Am primit de la Oitele din Copaceni aproape 1 kg de cotlet de vitel. Jumatate l-am taiat felii subtiri si le-am prajit rapid in tigaie (fara grasime; 1.5 minute / parte), apoi le-am finisat cu 2 linguri din gremolata ramasa de la peste si 1 file de ansoa. Restul l-am preparat cum vedeti aici. Au iesit niste frigarui delicioase, singurul lor secret e sa nu le uitati pe gratar fiindca carnea devine uscata si seaca.

Ingrediente

500 gr carne de vitel (cotlet sau muschiulet)
150 gr iaurt grecesc (optional)
patrunjel

Marinata

1 lingura rasa oregano uscat
1 lingurita rasa fulgi de chili
1 lingurita rasa chimion macinat
75 ml ulei masline
sare

Ceapa marinata

1 ceapa rosie mica
2 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei masline
1/4 lingurita sumac
sare

Portii: 2-3

  1. Carnea se taie cuburi de 3 cm. Se presara cu sare, chimion, chili si se sfarma oregano deasupra. Se amesteca bine, apoi se adauga uleiul si se amesteca iar. Se lasa la marinat la frigider, minim 4 ore.
  2. Se scoate carnea si se insira pe frigarui (aprox 6 bucati / frigaruie; mi-au iesit 6 frigarui). Se lasa sa revina la temperatura camerei, cam jumatate de ora.
  3. In acest timp taiati ceapa solzisori. Desfaceti inelele si presarati sare. Lasati sa stea 10 minute, ceapa se va inmuia si va lasa suc. Adaugati sucul de lamaie si lasati 15 minute sa se macereze. Adaugati uleiul si sumacul si amestecati.
  4. Incingeti la maxim o tigaie grill (fara adaos de grasime). Asezati frigaruile in ea, fara sa le inghesuitit, daca e cazul le faceti in ture. Prajiti carnea cate 3 minute pe parte, apoi intoarceti frigaruile si pe laterale si mai lasati cate 1 minut. Nu lasati carnea sa se faca mult, mai ales daca folositi cotlet de vitel, acesta se usca rapid, ca pieptul de pui. Muschiuletul e putin mai permisiv la gatit.
  5. Intindeti  iaurtul in strat egal pe fundul farfuriei de servire. Asezati frigaruile deasupra (daca vreti, puteti scoate bucatile de pe frigaruie si asezati carnea pe iaurt). Presarati cu patrunjel tocat. Decorati cu ceapa marinata si mai presarati patrunjel.
  6. Serviti cu lipie, tabbouleh sau orez iranian si restul de ceapa alaturi intr-un bol.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...