Lapte de pasare rapid

Retete desert Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete rapide Retete simple

Am pregatit aici varinta mea de lapte de pasare, un pic diferita de varianta clasica, fiindca in loc de albusul fiert in lapte am folosit bomboanele marsmallows pregatite saptamana trecuta.

Ingrediente

3 galbenusuri
500 ml lapte
6 linguri zahar
1 lingurita cu varf faina
1 lingurita esenta de vanilie
un varf lingurita turmenic (optional)
marshmallow (pregatite in casa sau cumparate)

Portii: 4

  1. Intr-o oala puneti laptele pe foc mediu impreuna cu zaharul. Amestecati pana zaharul se dizolva si laptele e fierbinte.
  2. Intr-un bol frecati galbenusurile cu faina si apoi turnati cateva linguri de lapte fierbinte peste el, amestecand bine. Dati focul la mic. Turnati acest amestec in oala cu lapte, incet, amestecand mereu. Lasati pe foc pana compozitia capata o consistenta cremoasa si continuati sa amestecati.
  3. Adaugati turmenicul pentru o culoare mai frumoasa si luati de pe foc. Cand se racoreste adaugati esenta de vanilie.
  4. Impartiti laptele in 3-4 pahare si dati la rece macar 1 ora. Se serveste rece cu multe marsmallows deasupra.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...