Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt

Retete desert Retete cu fructe Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Haideti sa ne rasfatam cu un desert racoritor: baza cremoasa din iaurt si frisca pe care pluteste o spuma usoara din piersici si fructul pasiunii.

Ingrediente

Mousse

4 piersici coapte (sa fie mai moi)
3 bucati fructul pasiunii
2 linguri rase zahar tos
1/2 pliculet gelatina incolora
1 albus de ou
2 linguri zahar pudra (poate fi vanilat)

Baza de iaurt

200 gr iaurt
200 gr smantana pentru frisca (rece; tinuta 15 minute la congelator)
3 linguri rase zahar pudra (poate fi vanilat)

Portii: 4

  1. Se freaca iaurtul intr-un castron.
  2. Se bate frisca cu zaharul vanilat pana frisca e tare. Se adauga frisca peste iaurt, in 3 transe, amestecand usor cu un tel ca sa nu se lase frisca.
  3. Se imparte compozitia spumoasa de iaurt in 4 pahare/cupe. Se dau la frigider pana e gata mousse-ul.
  4. Piersicile se scufunda 30 secunde in apa care fierbe. Se scot cu o paleta si apoi se decojesc. Se taie in doua si se scot samburii. Se pun bucatile de piersica in blender.
  5. Se taie in doua fructele pasiunii si se scoate miezul intr-o sita asezata deasupra unui bol. Cu o lingura se freaca pulpa pana in sita raman doar samburii negri si pulpa galbena curge in bol.
  6. Turnati pulpa de la fructele pasiunii peste bucatile de piersica, in blender. Mixati timp de 1 minut, pana obtineti un piure fin.
  7. Puneti piureul de fructe intr-o craticioara impreuna cu zaharul tos si incalziti pana zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca zaharul. Luati craticioara de pe foc.
  8. Acoperiti gelatina cu apa rece si lasati sa stea 5 minute. Turnati gelatina peste pulpa fructelor si amestecati bine pana se dizolva complet. Lasati amestecul sa se raceasca complet (daca va grabiti puneti craticioara cu fundul in apa rece).
  9. Cand piureul e la temp. camerei, bateti albusul de ou pana incepe sa se faca spuma destul de consistenta. Apoi adaugati zaharul pudra si continuati sa bateti cu telul pana spuma e tare si sta pe tel.
  10. Adaugati spuma de ou peste piureul de fructe, in 3 transe, amestecand usor, sa nu se lase spuma.
  11. Turnati mousse-ul peste baza de iaurt din pahare.
  12. Dati paharele din nou la frigider minim 1-2 ore, pana mousse-ul e fixat.

Baza de iaurt

Piureul de fructe

Incorporam spuma de albus in piureul de fructe

Turnam mousse-ul de fructe peste baza de iaurt

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...