Parmezan aromat

Retete cu branza Retete condimente

Stiti ce impact mare au asupra mancarurilor mele micile descoperiri in domeniul culinar? Acest parmezan de exemplu, parmezan verde, cum l-am numit... mi-a complimentat lasagna intr-un mod in care nu mi-as fi imaginat. Deja il vad presarat pe paste si risotto sau in minestrone in locul parmezanului simplu.

Ingrediente

200 gr parmezan
10 frunze busuioc (proaspete sau congelate, nu uscate)
1/2 legatura mica patrunjel
2 prize bune oregano (sau maghiran uscat)
chili fulgi (6-7 rasnite sau dupa gust)
usturoi granulat (optional)

  1. Pentru ca parmezanul e o branza destul de tare, taiati-l bucati mai mici, astfel incat robotul dumneavostra sa faca fata, sa nu rupa lama sau axul. Puneti branza in robot.
  2. Adaugati toate verdeturile si chili. Mixati la viteza mare pana parmezanul devine ca pesmetul si ierburile il coloreaza usor in verde.
  3. Usturoiul este optional, eu am impartit parmezanul mixat in doua partie egale si am adaugat usturoi doar in jumatate de portie. La jumatate de parmezan am adaugat 1/2 lingurita usturoi granulat.
  4. Puneti parmezanul intr-o cutie cu capac si pastrati la frigider sau la congelator daca credeti ca nu-l veti consuma repede.
    * daca folositi parmezan adevarat (Parmigiano-Reggiano) va rezista mult si bine si la frigider

Parmezan aromat

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...